Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Dansen voor Floor in de prachtige kapel in Schijndel

Zondag 15 oktober 2023 van 15:00 tot 17:30

Het Gasthuis, Lidwinahof 70, 5481 HL Schijndel, Nederland

Over dit evenement

Dansen voor Floor in de prachtige kapel in Schijndel

Georganiseerd door Ecstatic Dance Den Bosch by IndigoDans.nl
ChakraDans Aarde, Water, Vuur, Lucht & Ether & eindmeditatie

Deze dansmiddag wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor Floor (lees hieronder meer 'wie is Floor')

Ook als je Floor niet kent en gewoon HEERLIJK WIL KOMEN DANSEN ben je meer dan WELKOM 😍
Dit wordt een heeeerlijke dansmiddag vol verbinding voor Jezelf in een heerlijke bedding van andere mensen die van Dansen en Beweging houden. In een prachtige kapel in Schijndel.

Het is deze dag ook het begin van een maan cyclus. Het ideale moment om nieuwe intenties in de wereld te zetten. De energie ervan draait om transformatie, vernieuwing en nieuwsgierigheid. Een mooi moment ook om oude situaties los te laten en nieuwe dingen te beginnen 💚🌙



Programma:
15.10 - 15.30 uur Inloop en een warm welkom in de kapel in Schijndel en lekker landen met een kopje biologische thee of water (met verse citroen of mint) en wat versnaperingen

15.30 - 15.50 Openen we de cirkel met meditatie en muziek
15.50 - 17.00 Dansen we door de elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht (Chakra's)
17.00 - 17.15 het element Ether met MantraZang
17.15 - 17.30 Eindmeditatie met handpan met Healing frequentie 444Hz door Robert-Jan
17.30 Gezamenlijke afsluiting met wat lekkers voor je heerlijk naar huis gaat om te eten of als je potluck meeneemt (en een eigen bord met bestek) dan eet en chill je nog even gezellig met ons mee tot uiterlijk 19.00 uur

Wie is Floor en waarom dansen we voor Floor:
Floor is de zus van Robert-Jan van Ecstatic Dance Den Bosch.

Floor kampt al sinds haar 27e met de ziekte MS, alweer 26 jaar geleden en het wordt steeds erger...
Floor heeft steeds meer moeite met bewegen.

Haar spieren zijn momenteel 24/7 gespannen en dat vreet natuurlijk extra energie.
Floor kan steeds slechter bewegen. Waar ze in huis eerst nog gewoon kon lopen, werd een stok nodig, vervolgens een rollator en tegenwoordig gebruikt ze zelfs ook in huis vaak haar rolstoel...

De reguliere geneeskundige heeft nog steeds geen oplossing voor Floors ziekte. Maar, Floor zou Floor niet zijn, als ze niet werkelijk alles in het werk stelt en uit de kast haalt om haar kwaliteit van leven op peil te houden.

Floor transformeert op heel creatieve wijze haar beperkingen tot mogelijkheden. Ze vindt oplossingen voor iedere lichaamsfunctie die vermindert. En blijft ze het rotsvaste vertrouwen houden dat haar lijf precies dat doet wat het moet doen. En dat ze zich redt, en ze het levensgeluk telkens weer weet te behouden. Naast de voor de hand liggende oplossingen, zoals 'dan maar een rollator' en 'een rolstoel ook voor in huis' en het huis anders inrichten en met heel veel minder genoegen nemen, sterkt ze ook haar geest en optimisme door allerlei trainingen te volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. En ze redt het steeds!

Tot nu. Want nu gaat het echt niet meer. Floors lijf heeft meer en steeds langere periodes van 'vergeten hoe te bewegen'. De onvoorspelbaarheid ervan legt Floor letterlijk en figuurlijk lam. Een pen die tegenwoordig uit haar hand valt en ze niet meer eindeloos kan schrijven, tekenen en schilderen, wat ze zo graag doet. Ook is het punt bereikt dat ze alleen nog maar met hulpmiddelen overeind kan komen uit bed, of van het toilet. Floor laveert tussen wat op dat moment wel of juist niet kan. Hoe ze zichzelf weet vast te houden aan de kleine successen terwijl er daarnaast ook steeds dingen niet meer mogelijk lijken.

Lichtpunt aan de horizon:

Dan verschijnen er twee behandelingen op Floors pad: de Mollii-suit en de MNRI therapie. Twee vernieuwende therapieën die zich richten op het natuurlijk zelfregulerende vermogen tot herstel van het centrale zenuwstelsel.

De therapieen geven hoop! Dit is het begin van de ommekeer! Floor heeft inmiddels een aantal keer een 'losse' MNRI sessies ontvangen en voor het eerst is er resultaat te zien! Eindelijk, al is het van korte duur, komt er ontspanning, grip, verdwijnt de kramp en veert Floor wel omhoog uit bed.

Een combinatie van De Mollii-Suit, een op maat gemaakt pak dat werkt dmv neuromodulatie; met electrische impulsen worden de spieren in rust ‘geprikkeld’ om hen te helpen ontspannen en te verstevigen. En de MNRI therapie die opnieuw het lichaam leert de signalen juist te interpreteren en tot gewenste beweging aan te zetten.En beide therapieen heffen ook de spasmes op.

Om deze therapieen langdurig te kunnen bekostigen is 25.000 euro nodig. Er wordt een gespecialiseerde, vooraanstaande MNRI therapeut voor een langere periode ingeschakeld, in het begin zelfs dagelijks, voor meerdere uren. De Mollii-suit wordt op maat gemaakt en leert Floor hoe ze optimale resultaten kan bereiken door oefeningen te doen in dat pak. Niets van deze therapieen wordt jammer genoeg vergoed door de verzekering.

Wij gaan deze middag dus DANSEN voor FLOOR ❤️

De gehele opbrengst doneren we aan het inzamelingsfonds dat speciaal voor Floor is opgericht.
Hierin kun je bovenstaande en meer lezen (en volgen):

https://www.gofundme.com/f/floor-weer-op-de-been?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=chat&utm_source=whatsApp


Dus.... Dans je mee voor Floor?

Jouw gehele financiële bijdrage wordt dan mede gedoneerd aan Floors inzamelingsactie.

We hopen je zondagmiddag 15 oktober te zien en samen te dansen om Floor ook weer meer te laten bewegen ❤️


Mocht je die middag niet kunnen maar je wil wel doneren, dan kan dat ook in de ticketlink en wordt jouw donatie ook aan Floor gedoneerd.


NB. de tekening/schildering in de flyer is door Floor zelf gemaakt.


Zondag 15 oktober 2023 van 15:00 tot 17:30

Het Gasthuis, Lidwinahof 70, 5481 HL Schijndel, Nederland

Over de organisatie

“Tot dan-s”

Wij organiseren met veel passie en liefde ons Medicijn 'Dansen' waaronder Ecstatic Dance en andere mooie workshops en co-creaties

IndigoDans & Ecstatic Dance Den Bosch

Reviews

Daisy

Retreat in de natuur in Portugal: ga je mee op reis?

De retraite bij Kim en Babs in Portugal was een waar cadeau aan de ziel. Ik moest als dame uit de stad echt even landen in het begin en daar was gelukkig ook helemaal de liefdevolle ruimte voor. Iedereen gaf elkaar de ruimte die een ieder nodig head en kon daardoor ik ook lekker slapen en uitgerust opstaan (iets wat voor mij niet altijd vanzelfsprekend is). De coaching en met name de familie-opstelling heb ik als zeer bijzonder en helend ervaren. Wat een mooie momenten hebben we samen meedeelt in relatief korte tijd. Het muziekspel en cacaoceremonie van Kim was magisch en ook gewoon superleuk en gezellig. De ceremonie eindigde buiten met een kampvuur met het schemerende bos om ons heen. Ik heb de week ervaren als een down to earth retraite; basic maar goed verzorgd en alle maaltijden zijn ook heerlijk en gezond. Een heerlijke week van ont-moeten, genieten van de natuur en zelfreflectie.

Lees meer

Marian Hartzema

Retreat in de natuur in Portugal: ga je mee op reis?

Wat beloofd werd is waargemaakt en dat voelt goed! In de natuur z i j n zonder luxe maar daardoor juist meer in verbinding met die natuur. De paarden waren onderdeel van het geheel, erg fijn. Het aanbod van zowel Babs Louise als Kim was vanuit hun hart en talenten. Zeer bijzonder was de familieopstelling waarin spontaan één van de paarden meedeed...onvergetelijk. Complimenten, Kim en Babs én Eva voor je (h)eerlijke maaltijden! Ik beveel jullie aan!

Lees meer

Anoniem

Ecstatic Dance Den Bosch in de kapel met Kareem Raïhani

Ik heb een heerlijke avond gehad met veel ups maar ook prachtige rustmomenten om naar binnen te keren met elkaar maar ik mis de trommels en het vocale geluid . Zo is het voor ieder anders , de locatie was op en top . Tot dans zeker weten

Lees meer

Dansen voor Floor in de prachtige kapel in Schijndel

Meer evenementen van IndigoDans & Ecstatic Dance Den Bosch

Uitverkocht
Zondag, 28 jul. om 14:30
💚 SOLD OUT 💚 Ecstatic Dance Den Bosch outdoor met Dj Shanto
IndigoDans & Ecstatic Dance Den Bosch
Ecstatic Dance Vrije Dans Conscious Dance

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 28 sep. om 19:00
BE FREE Conscious Clubbing 🕺💥
BE FREE
Conscious Clubbing Ecstatic Dance Intuitive Dance
Zondag, 04 aug. om 14:00
Ecstatic Cacao Dance Live Set: Adrian Atma
Ecstatic Dance by Sophie (Devalounge)
Ecstatic Dance Conscious Dance Live muziek
Zaterdag, 31 aug. om 13:00
Burning Love 2024
Avalon Schoorl
Festivals Conscious Dance Ecstatic Dance
Zaterdag, 21 sep. om 19:00
Ecstatic Dance Emmen | DJ Esta Polyesta
Ecstatic Dance Emmen
Ecstatic Dance Dansen in verbinding Conscious Clubbing
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl