Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Embodied Dance Jaargroep 'Wheel of Dark & Light WACHTLIJST

Saturday 21 October 2023 van 10:30 tot 17:30

De Berkeley, Nesdijk 20H, 1861 MK Bergen, Nederland

Over dit evenement

Dans & Ritueel Jaargroep
Een combinatie van 6 binnen & buiten dansdagen om de maand  & tussentijds inspiratie

Her-verbind je met je ware aard voorbij het licht.
Erken opnieuw dat wat onderdrukt is. 
Onthoud wat er echt toe doet.
Revitaliseer op dieper niveau.
Herontdek het licht.

Terwijl deze jaargroep zich beweegt van het licht in de nazomer naar de donkerte in de winter en opnieuw weer naar het licht in de lente… 
Nodigt deze dansreis je uit om je over te geven aan de oneindige stroom van het dansen én om de donkerte verwelkomen. Het is namelijk één van de krachtigste en meest directe route om in contact te komen met je essentiële natuur. De donkerte helpt om onze dagelijkse afleidingen te doorbreken, uiterlijke vormen los te laten en meer te bewegen naar innerlijke beleving. Dansen en donkerte ontspannen ons lichaam, geest en zenuwstelsel door inspanning en overgave. Beiden laat licht schijnen op ons bewustzijn. Beiden laten ons ten volle deelnemen aan de stroom van het leven. 

Donkerte als verstilde voedende plek
Duisternis is iets waar we vaak onze algemene angst, onze schaduwen en angst voor het onbekende op projecteren. Maar donkerte is eigenlijk een van nature onvoorwaardelijke verwelkomende, tedere, voedende en ondersteunende plek. 
Door de donkerte om je heen toe te staan verdwijnt daarmee ook de visuele afleiding en laat je aandacht naar binnen keren. Het laat je sensitiever voelen in en met jezelf. Het nodigt je uit jezelf onder ogen te komen, je innerlijke waarneming te vergroten en het mysterie van het nog onzichtbare en onbekende te verwelkomen. 

Rusten & los laten 
Door simpelweg te rusten en te zijn in de donkerte én in de beweging van de dans, zullen we opmerken dat we niet zoveel hoeven te doen om ons gewaarzijn te vergroten, om te transformeren en dat we ons innerlijk proces niet hoeven te sturen. We leren keer op keer los te laten, voorbij afleiding en verwarring. We geven ons keer op keer over aan de dans op zichzelf. We zullen keer op keer proberen te zijn in het moment en met nieuwsgierigheid te observeren hoe onze ervaring zich ontvouwt. Gevoelens, sensaties, gedachten, gewaarwordingen. Als gevolg hiervan kunnen we ons ruim, licht, gedragen en gesteund voelen en kan er een diepere ontspanning ontstaan. Zowel in lichaam, hart, geest als in het centraal zenuwstelsel. 

Het ont-dekken van het ‘zijn’ 
Naarmate we in staat zijn om steeds meer continu in open en ontspannen aanwezigheid te blijven en daarin te bewust te onderzoeken, kunnen we gemakkelijker inzicht krijgen in onze gedachtenpatronen, emotionele reacties en algemene persoonlijke gewoontes in het leven. En een ruimtelijker perspectief creëren in wie, wat en hoe we zijn. 

Gedragen door
* de dynamische energieke levendige bewuste dans van OpenFloor & 5Rhythms
* aanvullende eenvoudige oefeningen gerelateerd aan de kracht van de donkerte en het licht
* korte maar diepgaande rituelen die je ervaringen integreren en verbinden met het leven, de wereld en het 'dagelijkse' leven
* twee keer een 'dancequest', één binnen in donkerte en één buiten in het licht (indien het weer het toelaat)
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep op een wonderlijke mooie natuurlijke plek met een weelde aan mogelijkheden

ontstaat er een veilige creatieve liefdevolle omgeving om dit verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. 

DIT DANSJAAR biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met conscious/bewuste dansvormen zoals OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, Biodanza o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.
Mocht je je willen aanmelden of belangstelling hebben voor deze jaargroep neem dan contact met me (Monika) op via 06-12602244 of monika@embodieddance.nl 

OPEN FLOOR & 5RHYTHMS zijn dynamische dansmeditaties die wereldwijd worden beoefend. In deze work-out voor lichaam, hart en geest zijn er geen stappen om te leren en is iedere dans welkom. Tijdens de danssessies mixt de docent en haar assistenten een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je dansen te inspireren en te verdiepen. Om in een levendige, soms stille, dans met compassie te onderzoeken wat jou van binnen en van buiten beweegt. Om je te verbinden met jezelf, anderen, het leven, de wereld. Om naar een meer vloeibare, creatieve manier van zijn te bewegen, je energie te laten stromen, je leven belichaamd en volledig in al zijn facetten te dansen.

MONIKA KÖRSCHNER is geaccrediteerd 5Ritmes® en OpenFloor docent en geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. 
MARGO LIEVERSE zal deze Jaargroep ondersteunen en de Rituelen (mede) creëren en begeleiden. Zij heeft bij Klara Adalena de priesteres opleiding gedaan. Daar heeft ze veel geleerd over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven en is ze zich bewust geworden van de ziel en wijsheid van de natuur. Ze is regelmatig vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

Data
zaterdag 21 oktober 2023
zaterdag 18 november 2023
zaterdag 27 januari 2024
zaterdag 9 maart 2024
zaterdag 18 mei 2024
zaterdag 15 juni 2024

Voor meer informatie kijk op
https://embodieddance.nl/news/36/72/Jaargroep-Wheel-of-Dark-Light.html

Saturday 21 October 2023 van 10:30 tot 17:30

De Berkeley, Nesdijk 20H, 1861 MK Bergen, Nederland

Over de organisatie

“The body always leads us home, if we can simply learn to trust sensations...”

Dansavonden/ochtenden, meerdaagse workshops, jaargroepen: 5Rhythms, OpenFloor, L*bido Love of Life. Monika geeft ruim 20 jaar les in binnen/buitenland

Embodied Dance of Life - Monika Körschner

Reviews

Tanja Borger

Libido Love of Life - OpenFloor EmbodiedDance - AmsterdamNrd

Er was een fijne energie, heerlijk gedanst 😊💃 Tijdens de workshop had voor de witness iets meer tijd mogen zijn om te delen, verder erg fijn

Lees meer

Nico

Embodied Dance Jaargroep 'Wheel of Dark & Light WACHTLIJST

Heerlijk gedanst. Alleen, met mezelf en met anderen, in verbinding. Monika waarborgt een veilige setting en iedere keer opnieuw is er een verdieping voelbaar

Lees meer

Inez

Libido Love of Life - OpenFloor EmbodiedDance - AmsterdamNrd

Heerlijk dansen, in n veilige sfeer, vanuit verbinding met mezelf en de ander, waarin t lijfelijk contact er ook kan zijn! Top!

Lees meer

Embodied Dance Jaargroep 'Wheel of Dark & Light WACHTLIJST

Meer evenementen van Embodied Dance of Life - Monika Körschner

Thursday, 29 Feb. om 19:30
Libido Love of Life - OpenFloor EmbodiedDance - AmsterdamNrd
Embodied Dance of Life - Monika Körschner
Open Floor 5 Ritmes Conscious Dance
Sunday, 03 Mar. om 11:30
OpenFloor Dance I Naarden
OpenFloor Dans | Daniëlle Bolt
Open Floor Conscious Dance 5 Ritmes
Tuesday, 05 Mar. om 19:45
5Rhythms Alkmaar Oudorp
Embodied Dance of Life - Monika Körschner
5 Ritmes Open Floor Conscious Dance
Tuesday, 12 Mar. om 19:45
5Rhythms Alkmaar Oudorp
Embodied Dance of Life - Monika Körschner
5 Ritmes Open Floor Conscious Dance

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 20 Apr. om 10:30
Biodanza weekend retraite met Alejandro Balbi Toro
Dans en Leef, biodanza met Geny
Meerdaagse retraites Biodanza Dansworkshop
Saturday, 09 Mar. om 20:00
Swing je vrij!
Swing je vrij
Vrije Dans Open Floor Intuitive Dance
Friday, 01 Mar. om 10:00
Dans opstelling
C'est ça
Systemic Dance Systemisch werk Dansworkshop
Friday, 01 Mar. om 19:30
Fridaynight Feeling Good Biodanza specials
Fridaynight Feeling Good Biodanza specials
Biodanza Dansen in verbinding Dansworkshop
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl