Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Friday 12 May 2023

Meerdaagse conscious festivals zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse zomer

Meerdaagse conscious festivals zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse zomer. Je kan ze vinden in allerlei soorten en smaken. Maar, wat is dat nou precies zo’n conscious festival? Wat kan je zoal verwachten en sluit het een beetje aan bij jouw behoeften? Dit artikel helpt je meer inzicht te krijgen en een keuze te maken uit het aanbod.

Stel je een plek voor waar je helemaal wordt ontvangen zoals jij bent. Een plek waar je helemaal jezelf mag zijn en met andere gelijkgestemden vanuit vrijheid kan ontdekken hoe jij het leven wilt leven. Als we onszelf namelijk helemaal toestaan te zijn zoals we zijn ontstaat er een gevoel welzijn en toebehoren. Vanuit deze plek zijn we in staat daadwerkelijk verantwoordelijkheid te nemen voor wat we voelen en willen, en vorm te geven aan het leven dat we zo diep verlangen.

Conscious festivals zijn een hart-openende ervaring waarin je spirituele en persoonlijke transformatie in een stroomversnelling komt. Ze bieden een transformerende reis die je uitnodigt om lekker in je lijf te zakken en te ontspannen in wie jij echt bent. Het zijn meerdaagse evenementen die je ondersteunen op je weg naar duurzame ontwikkeling, welzijn en harmonie. Het is een inspiratiebron en ontmoetingsplaats, waarin alles draait om verbinding met jezelf, de ander en de natuur.

Maar wat doe je dan op zo’n festival? Heerlijk eten, lounge areas, healing areas, dans areas en een dagprogramma met verschillende workshops. Hierbij kan je denken aan persoonlijke ontwikkeling, dans, beweging, spiritualiteit, meditatie, sjamanisme, yoga, creativiteit en intimiteit. Daarnaast zijn er vaak verschillende acts en artiesten te bewonderen zoals muziek, dans, theater, kunst. En natuurlijk heel veel leuke mensen ontmoeten!

Zijn alle conscious festival hetzelfde? Nee, gelukkig niet. Het ene festival is alleen voor volwassenen en het andere festival is voor alle leeftijden. Is het jouw wens om meer fysiek bezig te zijn of ligt jouw behoefte meer bij relaxen? Hou je van kamperen of slaap je liever op een kamer? Dat is allemaal mogelijk Hier zetten we drie conscious zomerfestivals op een rijtje zodat jij kan kiezen.

Rise•UP conscious zomerfestival

Rise•UP is een meerdaags conscious zomerfestival met wortels in het legendarische Open UP festival. Het festival biedt een openende en liefdevolle ervaring voor alle leeftijden, met workshops, concerten, Ecstatic Dance, een lounge om te chillen en complete wellness area met sauna hottubs en ijsbad.

Ook zijn er momenten waarbij het totale festival zich met elkaar verbind; de dagopening en de water- en vuurceremonies zijn hier voorbeelden van. Ook genieten we samen drie keer per dag van de rijke en verrassende vegetarische maaltijden van Conan Luijdens. 

Het kamperen is in de prijs inbegrepen en daarnaast is er de mogelijkheid om een kamer te huren, voor jezelf of gedeeld met twee of drie anderen. Op het programma staan o.a. Deya Dova, Patricia Pattinama, Sofie Porro, Avi Adir en Atmani, DJ Martyn Zij en DJ Isis.

Rise•UP is van 9 tot en met 13 augustus op kasteel De Berckt in Baarlo.

Het Grote Fijne Festival

Het Grote Fijne Festival is een familie- en co-creatie festival dat zich ontwikkelde vanuit de events van Chocolate Club in Amsterdam. Het festival viert dit jaar haar vijfde editie en doet dat op een nieuwe locatie: Landgoed Energy Up. Een prachtige, groene camping midden in Nederland.

Op het Grote Fijne Festival wordt je aangemoedigd om te gaan en te stromen waar je maar wilt, er gebeurt van alles tegelijkertijd. Je bepaalt zelf aan welke elementen je meedoet en kiest de ceremonies en workshops die goed voor je voelen. Tussendoor kan je genieten van de natuur en de wellness, of gewoon lekker rondhangen en niets doen.

Op Het Grote Fijne Festival kampeer je in de natuur. Je neemt je eigen tentje mee of huurt een ingerichte Tipi als je ervoor wilt kiezen om alleen met en koffer te komen en gelijk in het festival te duiken.

Op het programma staan o.a. Poranguí, Murray Kyle, DJ Martyn Zij, DJ Sefrijn en DJ Yarun Dee.

Het Grote Fijne Festival is van 5 tot en met 10 september in Zeewolde.

Ecstatic Dance Festival Holland

Ecstatic Dance Festival Holland is een festival voor volwassenen en gaat helemaal over aankomen in je lijf. Je wordt je uitgenodigd en aangemoedigd tot een reis om je verstand los te laten,te verbinden met je lichamelijke ervaring en je te verheugen in de eenvoud van het Zijn.

Ecstatic Dance Festival Holland viert dit jaar haar vijfde editie. Bij Ecstatic Dance Festival Holland ligt de nadruk naast belichaming ook op gemeenschappelijkheid. Naast een liefdevolle gemeenschap biedt het festival een programma met extatische dansreizen, belichamings- workshops, muziekoptredens en nog veel meer.

Naast kamperen, is er de mogelijkheid om een kamer te huren, voor jezelf of gedeeld met twee of drie anderen.

Ecstatic Dance Festival Holland is van 11 tot en met 16 juli op kasteel De Berckt in Baarlo.

Op het programma staan o.a. Nessi Gomes, Uria Tsur, DJ Kareem Raïhani, DJ Martyn Zij en DJ Caroline S’Jegers.

Auteur: Mizza Marcel Hendrix

Co-auteur: Tomas van Duin

Geschreven door Jens van den Akker

Chocolate Club

Chocolate Club organizes Conscious Gatherings since 2002. We started with Raw food Potlucks and Chocolate Elixers and now host multi day festivals.

Bekijk profiel
"We are all holding each others Space Making Health contagious"
Wednesday, 28 Aug. om 09:00
🌸✨🎶 Het Grote Fijne Festival 2024! With special guests: Yaima 🥰🏕️☀️🌱
Chocolate Club
Festivals Ecstatic Dance Live muziek
Tuesday, 09 Jul. om 14:00
Ecstatic Dance Festival Holland ✨ Summer Celebration 2024 ✨
Ecstatic Dance Festival Holland
Ecstatic Dance Live muziek Festivals
Friday, 06 Sep. om 10:00
Free Man Festival
Mannenhart
Mannen Workshops Festivals Mannencirkels
Friday, 06 Sep. om 10:00
Free Man Festival - Co-creators
Mannenhart
Mannen Workshops Festivals Mannencirkels
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl