Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Monday 18 September 2023

Het werken met polariteit - Krachtig en ook lastig

Het werken met polariteit is een van de krachtigste methoden die ik ken. En meteen ook de lastigste.

Polariteit is het spanningsveld tussen tegengestelde polen. Denk bijvoorbeeld aan een plus en minpool van een batterij of een magneet. Deze polen heb je ook in jezelf. Je energiecentra (chakra’s) hebben een actieve plus en een ontvangende min pool. Die plus en min pool kun je activeren en versterken om energie op te wekken. De energie die vrijkomt wordt ook wel Kundalini, Shakti of Levensenergie genoemd.

Deze energie is heel krachtig; Het is de energie die zorgt voor aantrekking tussen mensen en levert de scheppingskracht bij de conceptie. Het is een zuiverende energie. Met een stevige gronding en verbinding met je hart, opent en activeert het je cellen en chakra’s . Je kunt de energie dan ook bijvoorbeeld gebruiken voor heling. En met de juiste meditaties, als de brandstof op het pad naarverlichting.

Polariteit en seksuele energie

Een krachtige manier om polariteit te ervaren is met een liefdespartner. Als je verliefd bent, gebeurt dit vanzelf. Ken je dat? Dat je je zo aangetrokken voelt tot een persoon, dat je er vanzelf naar toe getrokken wordt. Je wilt gewoon continue die persoon aanraken, de liefde bedrijven. En als dit ontvangen wordt, dan stroomt die energie tussen jullie beide. Je plus en min polen zijn dusdanig op elkaar afgesteld, dat er een krachtige liefdes stroom ontstaat, die vanzelf lijkt te gaan.

Polariteit kun je ook met de natuur of de Kosmos ervaren. Je bent zo aan het genieten en zo ontspannen dat de krachten van de natuur of de Kosmos als het waren door je heen stromen. Dit kan ook voelen als de liefde bedrijven, maar dan met het leven of het universum zelf. Deze laatste vorm van het ervaren van polariteit is eigenlijk mijn favoriete manier van mediteren. : Making love with the Universe. Ik noem dat Cosmic Lovemaking

Ik ontdekte ooit spontaan dat seksualiteit ook een krachtige springplank kan zijn voor je spirituele ontwikkeling. Het vrijen met een persoon leidde, zonder dat dit de bedoeling was, tot een astrale reis. Het maakte in mij open, wat ik ooit onbewust gesloten had. Namelijk toegang tot mijn Kosmisch bewustzijn. Ik kan me de beelden nog steeds levendig herinneren. Ook begon ik in een andere taal te praten, een taal die ik tot dan toe nog niet beheerste. Ik had nog geen enkel referentie kader voor deze overweldigende ervaring. Later ontdekte ik dat je ook bewust kan werken met seksuele energie, namelijk door het werken met polariteit.

Oefening om polariteit te ervaren en versterken

Je kunt de plus en min polen van je energie centra bijvoorbeeld activeren door ademhaling, visualisatie en beweging. Je kunt dit in jezelf doen met je eigen chakra’s of samen met een partner. Een simpele manier om polariteit te ervaren is in onderstaande oefening met een (gelegenheids)partner:

Deel 1: ervaar de energie in jezelf

Eerst ervaar je de energie in jezelf. Je zit tegenover elkaar. Wordt bewust van je eigen lichaam en adem een paar keer rustig in een uit. Adem steeds krachtiger naar je eigen bekken. Je kunt ook je bekkenbodem een paar keer aanspannen en loslaten. (Zelfde beweging als je plas ophouden) Als je voelt dat er meer energie gaat stromen, ga je met je aandacht naar je hartchakra en adem daar ook een paar keer in en uit. Ga terug naar je normale ademhaling en voel na.

  • Waar voel je de energie het krachtigst? Waar voel je de energie het minst?
  • Is de energie in een van de gebieden meer naar buiten (actief of gevend) en een meer naar binnen gericht (ontvangend)?
  • Kun je de energie voelen pulseren tussen hart en bekken? Waar voel je de energie het sterkst?

Deel 2: versterken polariteit met ademhaling

Wordt je bewust van diegene die tegenover je zit. Maak eerst weer energetisch contact met je eigen bekkengebied en hartstreek.

Wordt je dan bewust van het hart en het bekkengebiedn van de persoon tegenover je. Soms is dit al heel krachtig voelbaar en soms niet. Als je niet gewend bent om een dergelijke oefening te doen, kan dit best even spannend zijn.. Geef jezelf even tijd om echt aan te komen in het contact. Doe het op een manier die fijn is voor jou, bijvoorbeeld door oogcontact te maken of juist even je ogen te sluiten.

Vervolgens ga je met de adem het contact met de ander vanuit het hart en bekken versterken. In de vier onderstaande stappen, maak je een cirkel tussen jullie hart- en bekkengebieden. Blijf deze stappen herhalen zolang het fijn is.

  1. Persoon A ademt krachtig in, en ademt uit via het hart naar het hart van persoon B, persoon B ademt tegelijkertijd in via het hart.
  2. Persoon B trekt de adem vanuit het hart naar het bekken en ademt via het bekken uit, naar het bekken van persoon A.
  3. Persoon A ontvangt de adem in het bekken, trekt het omhoog naar het hart en ademt weer uit via het hart naar persoon B.

Neem even de tijd om de adem cirkel te oefenen. Je kunt daarna de oefening versterken door de uitgaande energie met een actieve uitademing kracht bij te zetten. Kun je voelen dat de energie toeneemt? Misschien voel je ook wel een aantrekkingskracht, alsof je als een magneet naar de ander wordt toegetrokken. Word je bewust van deze energie en hoe dit voelt in jouw systeem. Sluit af met een namasté of knuffel.

Het kan zijn dat je het moeilijk vind te voelen wat er gebeurt in de oefening. Soms kan je verdriet of fysieke pijn ervaren. Dat betekent eigenlijk dat er blokkades worden aangeraakt. Door er bewust bij te blijven, er geluid aan te geven of te bewegen, heb je kans dat het vanzelf op die plek weer gaat stromen. De blokkade lost op. Vind je dit moeilijk of lukt het niet, dan kun je altijd een professional vragen om je hierbij te ondersteunen.

Waarom is dit de lastigste methode die ik ken?

Omdat er rondom deze energie veel misvattingen zijn. Wij zijn namelijk vooral gewend om deze energie te koppelen aan verliefd zijn of aan seksualiteit.. Wanneer je deze energie bewust opwekt, dan kun je je heel verliefd voelen en kun je ook heel veel zin krijgen om te vrijen. Dit kan voor verwarring zorgen. Het vraagt dus een bepaalde discipline om deze kracht te voelen en niet te doen wat je geneigd bent om te doen (klaarkomen, een relatie beginnen). En als je die projecties kunt loslaten over wat je denkt dat je met deze energie zou moeten doen, dan kun je de energie gebruiken voor iets anders.

En hier gaat de Cosmic Lover serie over; deze energie bewust opwekken, ervaren en leren inzetten als helende energie.

Bij Rock my Moon werk ik aan het oplossen van trauma, het verdiepen van intimiteit en het verruimen van bewustzijn. Polariteit is daarbinnen een belangrijke pijler.

Geschreven door Annemoon Van noorden

Rock my moon

TheI pleasure of being in a body- sexual healing - Golden DNA activation

Bekijk profiel
'Iedereen kan écht genieten!' Ontdek de onschuld van je seksuele essentie!
Friday, 21 Jun. om 19:00
Playground - Cosmic Lover
Rock my moon
Kundalini Sacred Sexuality Playfulness
Saturday, 11 May. om 10:00
Eros: Schaduw & Relatie (4 daagse)
Rock my moon
Tantra Familieopstellingen Lichaamswerk
Thursday, 12 Sep. om 19:00
De kracht van Eros
Rock my moon
Systemisch werk Playfulness Persoonlijke Ontwikkeling
Thursday, 17 Oct. om 19:00
Eros & je innerlijke kind
Rock my moon
Systemisch werk Playfulness Innerlijk Kind
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl