Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Thursday 08 June 2023

Familie Opstellingen zelf thuis inzetten in je dagelijkse leven en onderneming

Familie Opstellingen zijn tegenwoordig razend populair en worden maatschappelijk steeds breder ingezet. Wat nog niet iedereen weet is dat je een aantal krachtige elementen uit de Familie Opstellingen methode ook heel gemakkelijk zelf thuis kunt inzetten.

Hoe werken Familie Opstellingen dan eigenlijk? Daar zijn veel theorieën over maar het belangrijkste is dat ze werken. Wanneer je dit nog niet zelf ervaren hebt dan raad ik je aan om dit eerst bij een professionele begeleider te doen alvorens er zelf thuis mee aan de slag te gaan. Wellicht is de blogpost Familie Opstellingen - wat zijn het en wat heb je eraan voor jou nu meer interessant. Ben je inmiddels als wat meer bekend geraakt met Familie Opstellingen dan kan het heel behulpzaam voor je zijn om hier ook thuis mee te leren werken.

Familie Opstellingen gaan namelijk nog een heel stuk verder dan het werken met je familieleden of familie problematiek. Tijdens een opstelling kun je in principe elk aspect in het universum energetisch een plek geven. Zo heb ik inmiddels al voor vele honderden verschillende personen representant gestaan en andere keren stond ik representant voor meer abstracte elementen zoals bijvoorbeeld 'stress', 'het verlangen' of 'de claustrofobie'.

Wanneer je begrijpt dat alles in het universum een energetische component heeft en je daar contact mee kan maken, ontdek je automatisch hoe je informatie kunt gaan halen uit een energetisch veld. In opstellingentaal wordt dit ook wel 'het Veld' genoemd. Het ophalen van deze informatie staat aan de basis van een Familie Opstellingen maar werkt ook prima thuis op kleine schaal.

Bijvoorbeeld: Je bent verliefd op iemand en je vraagt je af of je hier nu wel of niet iets mee zou moeten doen. Je kunt hier nu zelf heel makkelijk thuis een kleine mini opstelling voor inzetten. Leg bijvoorbeeld een kussen neer voor de persoon op wie je verliefd bent en ga gewoon eens ervaren wat er met jezelf gebeurd als deze persoon in de ruimte is. Alleen deze oefening kan al voor enorm veel inzichten en verheldering zorgen. Je kunt vanuit daar intuïtief aspecten blijven toevoegen.

Een ander makkelijk voorbeeld waar we allemaal mee te dealen hebben is het maken van keuzes. Bijvoorbeeld zal ik vandaag een dagje naar de sauna gaan of niet? Allereerst kun je natuurlijk ook gewoon gaan en zelf ontdekken hoe het je bevalt. Diep van binnen weten we meestal al of iets wel of niet de juiste beslissing voor ons is. In de drukte van de dag en alle ruis die we zo met ons meedragen zijn we de verbinding met onze eigen intuïtie soms wat kwijt en een mini opstelling werkt dan als een mooie tool om weer even contact te maken met je eigen innerlijke weten. In het bovenstaande scenario kun je bijvoorbeeld een kussen neerleggen voor 'de sauna' en kijk eens hoe dat voelt. Wil jouw lijf hier naartoe of juist niet?

Zo kun je zelf een beetje spelen en ontdekken en de mogelijkheden hierbij zijn eindeloos en gaan ook nog een stukje verder. Wat het voor mij persoonlijk interessant maakt is door de energetische componenten 'levensmissie', 'innerlijk weten' of 'authentieke zelf' aan een mini opstelling toe te voegen. Zo kunnen deze eenvoudige kleine onderzoeksopstellingen een manier worden om contact te gaan maken met wie je ten diepste bent en kun je gaan ontdekken welk levenspad voor jou bedoeld is.

Opstellingen in het ondernemerschap

Waar ik echter het meest enthousiast over ben is de inzet van Opstellingen binnen het ondernemerschap. Ik ben nu 5 jaar ondernemer en in het begin ontdekte ik al snel dat de standaard ondernemer strategieën voor mij totaal niet resoneerden. Ik had er niks mee. Het voelde onprettig en ik wist dat dit niet de manier was waarop ik te werk wilde gaan. Ik heb de adviezen van mijn ondernemerscoach toen naast me neergelegd en ben gaandeweg gaan leren vertrouwen op de informatie die ik uit het veld haalde via Familie Opstellingen en mini opstellingen.

Zo schrijf ik bijvoorbeeld vaak een promotie tekstje om mijn workshops en trainingen onder de aandacht te brengen. Als die af is, doe ik altijd even een mini opstelling om te onderzoeken of deze tekst eigenlijk wel aansluit bij een écht mij passende doelgroep. Als ik dan vanuit de opstelling terugkrijg dat dit niet het geval is dan ga ik bij mezelf te raadde of ik wel helemaal op de juiste koers zit met mijn tekst. Dit is een klein voorbeeld van 100e onderzoeksopstellingen die ik me gaandeweg mijn reis als ondernemer eigen gemaakt heb. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik het succes van mijn onderneming grotendeels aan Familie Opstellingen te danken heb. Inmiddels heb ik ook honderden anderen mensen met behulp van Opstellingen mogen begeleiden en ik zie dat dit ook voor hen enorme vruchten afwerpt.

Kan iedereen dat dan zomaar thuis doen?

Ik denk dat de meeste mensen dit prima kunnen maar mogelijk is het in het begin nog wel wat lastig om dit alleen zonder begeleiding te doen. Merk je geen verschil in de ruimte bij het plaatsen van bijv. een kussen? Probeer het woord dat je wilt opstellen dan eens op een briefje te schrijven en leg dit vervolgens op het kussen neer. Ook kan het helpen om eerst een korte meditatie te doen en te werken in een ruimte die energetisch netjes en schoon/opgeruimd is.

Wanneer je nog niet zo ervaren bent met de kunst van energetisch invoelen dan kan een ervaren opsteller je hier ook een stukje bij begeleiden. Samen creëren we een sterker energieveld waardoor je de oefeningen waarschijnlijk gemakkelijker op je zullen inwerken. Dit werkt zowel live als online. Hoe vaker je dit ervaren hebt hoe gemakkelijker het zal worden om dit zelf thuis te gaan doen.

Geschreven door Merijn Boulogne

Veld van Waarheid

Familie en Organisatie Opstellingen in Utrecht. Individuele sessies, trainingen en een vakgerichte opleiding.

Bekijk profiel
Loop je eigen pad en kom in flow!
Thursday, 02 May. om 13:00
LIP Opstellingen (life Integration Process) met 5 vraagstellers
Veld van Waarheid
Familieopstellingen Healing Energiewerk
Saturday, 18 May. om 10:00
Familieopstellingen verdiepingssessie
Veld van Waarheid
Familieopstellingen Healing Spirituele ontwikkeling
Sunday, 09 Jun. om 10:00
Familieopstellingen verdiepingssessie
Veld van Waarheid
Familieopstellingen Healing Spirituele ontwikkeling
Saturday, 18 May. om 14:00
Familieopstellingen middag met 4 vraagstellers
Veld van Waarheid
Familieopstellingen Healing Energiewerk
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl