Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Monday 11 March 2024

Ecstatic Dance Festival België: Méér dan een danservaring

Te midden van de bossen, met fluitende vogels en een stromende beek, voelden we een krachtige 'ja' om hier het Ecstatic Dance Festival België te laten plaatsvinden.

Met de prachtige natuur als dansvloer en een karaktervolle tent met houten vloer als thuisbasis, heten we jou van harte welkom op het vierdaagse festival! Dit is meer dan alleen een danservaring. Het is een reis naar verbinding met jezelf en anderen, waar vriendschappen ontstaan en verdiepen. Gedurende deze vier dagen nodigen we je uit om te ontdekken en te bewegen, omringd door gelijkgestemde zielen. Of je nu een doorgewinterde ecstatic danser bent of net begint aan je dansreis, je zult al snel voelen dat je altijd al deel hebt uitgemaakt van deze dansfamilie. Zonder jou zou het festival niet hetzelfde zijn!

Mijn reis als ecstatic dancer, dj en organisator: naar je eigen kern door beweging en muziek.

In 2015 ontdekte ik voor het eerst Ecstatic Dance. Na een periode van 5 jaar te hebben geleefd zonder muziek. Ik kwam uit een diep rouwproces na het verlies van onze dochter in 2010. Ze overleed 17 dagen na haar geboorte. Na deze jaren van verstilling, ging er een compleet nieuwe wereld voor me open. Mijn gevoeligheid voor muziek werd groter dan ooit. Ik had het geluk om voor die eerste keer terecht te komen op een Ecstatic Dance waar de DJ niemand minder dan Kareem Raïhani was! We zijn dan ook heel dankbaar dat deze “Shaman of Dance” het festival zal afsluiten. Wat later begon ik zelf met het organiseren van buiten dansen, genietend van de ondergaande zon en de blote voetjes in het gras.

Dansen brengt me zoveel dichter bij mezelf. Het is als een spiegel van het leven.

Op de dansvloer word ik weleens omschreven als de “spring in 't veld” of de “sierlijke danseres”. En zo voelde ik mij ook. Het was een plek waar ik helemaal mezelf kon zijn. Tijdens een dans vind ik de vrijheid om te oefenen in het leggen van contacten, me te laten leiden door mijn eigen ritme, traag te bewegen, of snel en vol passie te dansen. Ik gebruik graag de vloer als speelveld, waar ik de hele dansvloer kan innemen of stilstaan en voelen. Op de dansvloer voel ik me levend, authentiek en verbonden met de essentie van het leven zelf. Ik was verliefd. Dit wilde ik zelf ook creëren! Gaandeweg ben ik ook zelf begonnen met draaien, en door de jaren heen heeft zich een stijl ontwikkeld die door de dansers wordt omschreven als: "Van opwarmende klanken tot sierlijke melodieën en krachtige explosies".

“De muziek van Heidi neemt ons mee op een betoverende reis door een kleurenpalet van emoties en energieën." Ecstatic dancers zijn zo'n dankbaar publiek met een open hart, en ze laten zich graag meevoeren door verschillende lagen van hun lichaam. Er ontstaat een eenheid tussen de dansers en de DJ, samen in een reis vanuit een diepe verbinding tussen muziek en de ziel.

In 2013 bracht onder andere DJ Caroline S’Jegers Ecstatic Dance voor het eerst naar België. En hoe mooi is het dat juist zij het eerste Ecstatic Dance Festival in België mag openen. Wat een prachtige kracht op de dansvloer!

Naast dansen, is er genoeg ruimte voor ontspanning en andere workshops!

Na een dans is het heerlijk om volledig te ontspannen, en daar hebben we tijdens het festival uiteraard ook voor gezorgd. Ontspan in onze wellness of het privébos met riviertje, waar je tal van betoverende plekken vindt die elk iets unieks te bieden hebben. Daarnaast biedt het festival ook leuke workshops en ceremonies. Zo komen we allemaal nog een stukje dichter bij elkaar.

Of je nu behoefte hebt aan een oase van rust, stilte, of juist wilt verbinden met je mede dansers; hier vind je het allemaal. Heb je ooit na een energieke dans een verfrissende duik genomen? De prachtige beek biedt je deze mogelijkheid.

Versnellen, vertragen, ademen, één worden met de natuur. Dat is wat het Ecstatic Festival België voor staat.

Welkom bij Domein de Schans; een oase van rust

De locatie 'De Schans' voelde meteen als dé ideale plek voor ons festival. De warme ontvangst van de bewoners was hartverwarmend, en hun enthousiasme om het festival mede vorm te geven is voelbaar. Ze staan te popelen om niet alleen deel te nemen aan de festiviteiten, maar ook als vrijwilligers bij te dragen aan het succes van het evenement zelf.

De kernwaarden van De Schans omarmen het gevoel van 'thuiskomen', waarbij het festival een verbindende kracht omvat die een warm dorpsgevoel creëert. Dit gevoel van samenhorigheid reist met je mee wanneer je uiteindelijk weer naar huis gaat. Het festival is niet alleen een plek waar je iedere dag opnieuw een laagje dieper kunt duiken in de dans, maar ook een ontmoetingsplaats waar nieuwe vriendschappen ontstaan en bestaande connecties worden versterkt. Hier vind je niet alleen inspirerende ritmes op de dansvloer, maar ook een adresboekje gevuld met gelijkgestemde zielen die je het hele jaar door zowel op als naast de dansvloer kunt ontmoeten.

Vind meer info over ons festival hier.

En als je het leuk vindt, kun je ons ook volgen op Instagram. Daar delen we steeds meer over de bijzondere artiesten die komen optreden.

Oprichters van Ecstatic Dance Belgium 2013:
Caroline S’Jegers
Dimitri de Veerman
Marlies
Wim

Liefs,
Heidi Van Dyck – DjHeidi

Ecstatic Dance Festival Belgium in samenwerking met Kasteel de Schans

Geschreven door Heidi Van Dyck

Sunset Dance Festival - Ecstatic dance

Join us for an enchanting experience in the heart of nature, where the rhythm of life meets the celebration of freedom. Welcome to the Ecstatic Dance

Bekijk profiel
Friday, 10 May. om 15:00
Sunset Dance Festival - Ecstatic dance
Sunset Dance Festival - Ecstatic dance
Ecstatic Dance Festivals Live muziek
Tuesday, 09 Jul. om 14:00
Ecstatic Dance Festival Holland ✨✨ Summer Celebration 2024 ✨✨
Ecstatic Dance Festival Holland
Ecstatic Dance Live muziek Festivals
Sunday, 28 Apr. om 15:00
Ecstatic dance voor kinderen en volwassenen
De Dansende Vlinder
Ecstatic Dance Klankbad Vrije Dans
Sunday, 26 May. om 15:00
Ecstatic dance voor kinderen en volwassenen
De Dansende Vlinder
Ecstatic Dance Klankbad Vrije Dans
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl