Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Terug naar Facturering

Hoe werkt de facturatie als ik tickets verkoop?

Als je gebruik maakt van de ticketservice van Hipsy, nemen wij een hoop administratie voor jouw uit handen. Je hoeft namelijk niet voor elke ticket aankoop voor jouw evenement een apparte factuur aan te maken en in je administratie bij te houden. Wij houden alle cijfers voor je bij en sturen na afloop van je evenement een eindafrekening toe.

De evenement eindafrekening

Op de eindafrekenign specificieren we jouw gerealiseerde omzet van het evenement en brengen we ook de servicekosten van Hipsy in kaart. Het is belangrijk om te weten dat de servicekosten van Hipsy behoort tot de omzet van jouw evenement. Verkoop je een ticket van 20 euro, dan komt daar 0,80 euro servicekosten bovenop. Jouw omzet is dus 20,80. Indien je btw moet afdragen, moet je deze berekenen over 20,80 euro.

Op de eindafrekening staat ook de servicekosten gespecificieerd. Deze serivcekosten worden ingehouden bij het uitbetalen van jouw omzet. Op de servicekosten wordt 21% btw berekenend die je vervolgens kan terugvragen als je btw-plichtig bent. De servicekosten die bovenop jouw ticketprijs komt, is altijd inclusief de btw. Indien je organisatie buiten Nederland gevestigd is, werkt het iets anders met de btw.

Voor btw-plichtige organisaties

Ben je btw-plichtig en moet je btw afdragen voor je evenement? Dan heb je per evenement de mogelijkheid om een btw tarief in te stellen. Dit btw tarief wordt verolgens op de factuur gezet die je naar deelnemers kan sturen. Ook wordt dit berekened op de eindafrekening zodat je weet hoeveel btw je moet afdragen.

Voorbeeld eindafrekening

Klinkt bovenstaande allemaal heel ingewikkeld? Geen zorgen, op de eindafrekening die we sturen wordt alles zorgvuldig gespecificieerd en voor je uitgerekend. Onderstaand een voorbeeld hoe zo'n eindafrekening eruit ziet voor een btw-plichtige organisatie in Nederland.

Voorbeeld van een evenement eindafrekening

Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl