Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Wednesday 08 November 2023

Wat gebeurt er nou eigenlijk bij een tantra tempel of play party?

Een ‘tantra tempel’ of ‘play party’ is een evenement waarbij de intentie ligt in het ontdekken, spelen en exploreren met sensualiteit en seksualiteit. Dit gaat veel verder dan het maatschappelijke beeld wat we hebben van seks of aanraking; het gebied van intimiteitsbeleving is ontzettend rijk en er valt veel in te ontdekken op energetisch, fysiek en emotioneel niveau. Daarnaast gaat een tempel vooral over het volgen van jouw authentieke stroom van moment tot moment.

Je authentieke whut..?!

Velen van ons hebben nooit geleerd hoe we verbinding kunnen maken vanuit ons authentieke zelf, vooral op het gebied van sensualiteit en seksualiteit. Er hangt zoveel taboe, conditionering, oordeel, onzekerheid, schaamte en andere factoren omheen! Een tempel is een ruimte voor de heilige seksualiteit waar je (weer) vanuit speelsheid en onschuld mag ontdekken en spelen. Door connectie te maken met jezelf, je hart en je seksualiteit. Terug naar de bron! Al is dat best een hele weg. ;)

Een tempel kan je helpen om deze reis te maken, en je hoeft het niet alleen te doen! We doen het samen als groep. Iedereen is bezig met zijn eigen reis, en we zijn er om elkaar te ondersteunen. Stap voor stap krijg je een dieper begrip van wie je werkelijk bent en hoe je energie werkt. De andere deelnemers fungeren als spiegels en helpen je om verbindingen te leggen. Wat betekent 'spelen' voor jou? Hoe ga je bewuster met je seksuele energie om? Handel je vanuit lust of liefde, of beide? Wat zijn je grenzen en verlangens op dat moment? Dit zijn spannende vragen om te verkennen binnen de heilige ruimte van een tempel.

Consent is sacred

Tempels hebben vaak hun eigen richtlijnen en bepaalde aangewezen plekken waar iets wel of niet mag, zoals ‘no-touch areas’ en ‘massage corners’. Dit kan erg verschillen van tempel tot tempel, en niet alles is geschikt als een eerste ervaring. Onze eigen tempels hanteren richtlijnen als:

  • Consent = sacred
  • Panties stay on
  • Only natural highs (geen drugs of plantmedicijnen)

Die eerste is ontzettend belangrijk. Consent gaat over het bespreken van de juiste kaders voor een interactie. We kunnen het namelijk wel hebben over sensualiteit, stroming en plezier, maar eerst moet het veilig zijn. Zonder veiligheid is het lastig om helemaal aanwezig te zijn in je lichaam, en het is nou net zo belangrijk om in je lichaam te kunnen voelen wat voor jou een ja en een nee is! Dit hangt namelijk zo af van het moment, de setting, de persoon voor je, enzovoort. We hebben vaak veel ideeën en oordelen over hoe dingen zouden moeten zijn en gaan en vergeten te luisteren naar hoe dingen aanvoelen. De uitnodiging van een tempel is om terug te keren naar je lichaam als basis en aandacht te schenken aan wat je voelt van moment tot moment. Waar ga jij van aan? Waar zit jouw joy, je spark? Doet je hart mee, je buik, je seksualiteit? Waar stopt de beweging? Waar stroomt het? Luister ernaar. We mogen weer leren te vertrouwen op wat ons lichaam ons vertelt.

Communicatie over consent creëert veiligheid. Vooral als je dit allemaal aan het onderzoeken bent. Tijdens een tempel is het wenselijk om een consent-talk te doen voor elke nieuwe interactie. Die bestaat uit het uiten van je wensen en grenzen naar elkaar. Indien van toepassing bespreek je ook je seksuele gezondheid, de afspraken in je relatie met anderen en de betekenis van de huidige interactie. Essentieel aan consent is dat alles ‘boven tafel’ ligt, zodat je precies waar je ja of nee op zegt.

‘Makkelijker gezegd dan gedaan!’ denk je misschien. Dat is waar. Soms weet je echt niet wat je wilt of niet wilt, of het is moeilijk in woorden te vatten. Toch wordt aangemoedigd om dit wel te doen. Op die manier leer je te gaan voor een volmondig JA en even pas op de plaats te maken als er een NEE in het spel is. Dat is echt gezond, zowel voor jezelf als voor de ander met wie je interacteert. ;)

Transformeren van seksuele energie

Bij een tantra tempel gaat het erom om je hart te verbinden met je seksualiteit, en daarmee de transformatie te maken van lust naar hogere liefde. Veel van ons weten namelijk helemaal niet hoe we op een ‘juiste’ manier kunnen omgaan met deze energie. We schamen ons bij te veel opwinding, weten er geen weg in te vinden of durven het onszelf niet eens toe te staan. Er zijn vele blokkades van schaamte, angst en schuldgevoelens rondom deze vitale en levendige energie, en dat is zonde!

Tantra leert ons dat alles er mag zijn. Het leert ons om de onschuld in te zien van deze energie en open te staan voor transformatie. Wanneer je dat doet, verdwijnen de blokkades, word je meer bewust en kom je dichter bij jezelf. Vervolgens kun je dat ook weer in verbinding brengen met een ander. In een tantra tempel leer je vanzelf om ontspanning te vinden in deze energie of er juist uiting en ruimte aan te geven.

Klaar voor de volgende stap in jouw unieke sensuele reis? Kom dan eens kennis maken met de heilige ruimte van een tantra tempel of play party.

Sensual Play Journey

Heb je al wat ervaring en wil je graag met een wat kleiner groepje je verdiepen in onderwerpen als verlangens en grenzen, sensualiteit en intimiteit? Dan is een Sensual Play Journey iets voor jou. In deze verdiepingscursus is er de ruimte om in veilige setting liefdevol contact te maken met jezelf en anderen en elkaar te ondersteunen in onze persoonlijke sensuele ontdekkingsreis.

In liefde.

Geschreven door Kim - Healing Movements

Het is mijn missie om veilige ruimtes te creëren voor intieme, speelse en helende ontmoetingen waarin mensen zichzelf weer opnieuw leren te ontdekken.

Je vindt mijn huidige events via mijn Hipsy pagina.

Geschreven door Kim Berghout

Healing Movements

Tantra | Shibari | Sensuality | A temple space for healing, intimacy & play.

Bekijk profiel
Creating spaces for intimate, playful and healing encounters. 🌙
Sunday, 23 Jun. om 14:45
Sensual Play Party: Kinksterfest
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Wednesday, 25 Sep. om 15:00
🛕 Our Temple 🛕 25-29 Sep '24 (by Denise, Femke & Lexmy)
Partners in Magic
Tantra Tempel Festivals
Wednesday, 08 May. om 18:00
Nieuwe maan sister-circel moeder & dochter editie!
Pelvic Flow
New Moon Tempel
Thursday, 06 Jun. om 19:30
Nieuwe maan sister-circel
Pelvic Flow
New Moon Tempel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl