Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Tuesday 28 November 2023

Interview met Handpan Studio Amsterdam: Harmonieuze klanken en muzikale vriendschap

Interview met Handpan Studio Amsterdam: Harmonieuze klanken en muzikale vriendschap
Een organisatie met een missie: het bespelen van de handpan zo toegankelijk mogelijk te maken. En óf dat lukt! We zien dat Handpan Studio nu in verschillende steden introductie workshops geeft. Maar naast het faciliteren van deze workshops, maakt Handpan Studio het instrument zelf. Deze worden niet alleen verkocht, maar ook verhuurd! Verder organiseert het duo ook jaarlijks het Handpan Festival in Nederland. Al deze facetten samen, maken deze organisatie uniek.

En dat maakt ons zo nieuwsgierig. Tijd voor een interview.

Handpan Studio Amsterdam, vertel ons meer over jullie reis als handpan liefhebbers. We zijn zo benieuwd naar jullie verhaal!
Jazeker, dat doen we graag! Onze wegen kruisten elkaar bijna 10 jaar geleden op het Museumplein in onze geliefde stad Amsterdam. Beiden speelden we de handpan al een tijdje. Terwijl onze vriendschap onmiddellijk duidelijk was, duurde het even voordat onze muzikale klik volledig tot stand kwam. Eigenlijk toen we beiden een handpan in dezelfde toonsoort hadden, ontdekten we ook onze muzikale connectie. Het is wel bijzonder dat we beiden begonnen met de handpan uit nieuwsgierigheid en zonder muzikale achtergrond. En kijk waar we nu staan. Het heeft ons zoveel leuke avonturen gebracht!

Hoe evolueert Handpan Studio Amsterdam vanuit jullie persoonlijke reis?
Onze individuele reizen in de wereld van handpans begonnen zonder eerdere muzikale achtergrond. We begonnen met straatoptredens en groeiden al snel uit tot internationale shows op opmerkelijke locaties, zoals Palais de Tokyo, Fashion Week Milaan en Tomorrowland. In 2018 voegde Kris, een getalenteerde violist en muzikant, zich bij ons en bracht hij een nieuw element in onze muzikale reis.

In datzelfde jaar ontstond het idee om zelf handpans te gaan maken. Een uitdagend ambacht dat maar door weinigen wordt beheerst. Ondanks de complexiteit ging Kris deze uitdaging met passie aan. Na jaren van toewijding begonnen er steeds betere instrumenten uit de werkplaats te komen. Dit opende de deur naar lesgeven, workshops organiseren en instrumenten verkopen. Wat begon als een liefde voor muziek maken, groeide organisch uit tot een missie om de schoonheid van het instrument en de magie van het bespelen ervan te delen.

Hoe ontwikkelde Handpan Studio Amsterdam zich verder?
Grappig genoeg besloten we, ondanks onze vriendschap en muzikale samenwerking, eerst afzonderlijk les te geven en handpannen te verkopen. Echter, al snel ontdekten we dat we elkaar in hun werkzaamheden misten omdat ze elkaar zo goed aanvullen. Begin 2020 besloten we samen volledig samen te gaan werken en richtten ze Handpan Studio Amsterdam op.

Wat maakt Handpan Studio Amsterdam uniek?
Vandaag de dag hebben we een prachtige showroom en workshopruimte in Amsterdam Noord. Hier verwelkomen we iedereen om handpans uit te proberen en hun kennis over dit instrument te vergroten. Onze missie is om handpan muziek te delen en mensen laagdrempelig kennis te laten maken met het zelf maken van muziek. We bieden introductiecursussen, verhuur van handpans en organiseren festivals, zoals het jaarlijkse Dutch Handpan Festival.

Wat willen jullie delen met de Hipsy-community?
Blijf altijd muziek maken!! Volg je hart en je passies, dan zal alles stromen. Handpan Studio Amsterdam staat open voor iedereen die deze prachtige kunstvorm wil ontdekken. Of je nu beginner bent of je vaardigheden wilt verbeteren, de drempel is laag. We willen handpan spelers inspireren om meer te spelen, zichzelf te verbeteren en andere muzikanten te ontmoeten tijdens handpan evenementen.

Wat mogen we in de toekomst verwachten van Handpan Studio Amsterdam?
Momenteel bieden we handpan introductie-cursussen aan en cursussen over klank en meditatie op ons Hipsy-profiel. Binnenkort lanceren we early bird-tickets voor het voorjaars- en zomer festival, en groepscursussen op verschillende niveaus. Onze missie is om de handpan ervaring voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.

Hoe ervaren jullie het bespelen van de handpan?
Handpan spelen is als een betoverende reis waar de tijd lijkt stil te staan en onaangename gedachten vervagen. Het is een ervaring waarbij we één worden met ons instrument. Ritme, drums en percussie behoren tot de meest hypnotiserende muzikale activiteiten, en deze elementen komen prachtig tot uiting in het bespelen van de handpan. De klanken doordringen het hele lichaam, waardoor het bijna als een transcendent instrument kan worden beschouwd.

Wat willen jullie overbrengen aan de lezers van dit interview?
We willen iedereen aanmoedigen om de magie van de handpan te ervaren. Het is niet alleen een individueel vervullende reis, maar het spelen ervan in harmonie met anderen creëert een unieke en onvergetelijke ervaring. Het vergt tijd, oefening en moeite om deze staat van eenwording te bereiken, maar het is de moeite waard. Handpan spelen is een van de meest rustgevende en bevredigende activiteiten ter wereld.

Check alle event van Handpan Studio hier

Geschreven door Deniz Kavafoglu

Handpan Studio

Hét handpan centrum van Nederland, met eigen gemaakte instrumenten voor verhuur en verkoop, festivals, workshops en concerten.

Bekijk profiel
Jouw passie, onze instrumenten.
Uitverkocht
Sunday, 10 Mar. om 11:00
Amsterdam: Introductie Workshop Handpan
Handpan Studio
Klankbad Handpan Muziekles
Friday, 19 Apr. om 19:30
Kabeção en João M Nunes Unplugged
Handpan Studio
Muziekavond Handpan Live muziek
Uitverkocht
Saturday, 20 Apr. om 10:30
Masterclass with Kabeção
Handpan Studio
Handpan
Uitverkocht
Sunday, 03 Mar. om 13:00
Breda: Introductie Workshop Handpan
Handpan Studio
Muziekles Handpan Klankreis
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl