Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Thursday 05 October 2023

Het verhaal achter de voorstelling; het geluksgevoel: Een ontmoeting met Eric

Ken je dat gevoel van de constante druk om mee te doen, om aan verwachtingen te voldoen en daardoor soms je eigen wensen uit het oog te verliezen? Stel je eens voor dat je echt begint te luisteren naar die innerlijke stem. Je neemt een risico, je loopt van het gebaande pad af en daar waar jij het niet verwacht, vind jij jezelf en voelt het ultieme geluk.

Betreed de inspirerende wereld van Eric Mijnster, een schrijver en performer die staat voor de kracht van authenticiteit en het omarmen van jouw verlangens. Wij nemen je mee in zijn leven, het verhaal achter zijn voorstelling “Het geluksgevoel”.

We zijn benieuwd naar jou!

Mijn naam is Eric Mijnster en ik ben nieuwsgierig. Als jonge jongen had ik het gevoel dat er iets in deze wereld niet klopte. Alsof er iets heel belangrijks was wat maar niet verteld werd. Toen ik klaar was met studeren, liep ik nog steeds met dat onderbuikgevoel rond. Op dat moment besloot ik om mijn leven in het teken te zetten om de oorzaak ervan te achterhalen. Wat was datgene waar maar niemand mij over vertelde?

Waar heeft jouw reis je gebracht?

Op de racefiets ontdekte ik de ervaring van flow: een haast magisch gevoel van in het moment zijn. Die beleving maakte mij zo nieuwsgierig dat ik het tot op de bodem wilde uitzoeken. Het bracht me bij een epische fietstocht van 650 kilometer over 14 Alpen bergen, zonder te slapen. Om de kern van die flow-ervaring te achterhalen.

Ik besefte dat het volgen van mijn stem van binnenuit me over al die bergen had gebracht. Als ik daarop afstem, is het ondenkbare mogelijk. Vervolgens fantaseerde ik over een manier om me aan die stem over te geven. Niet alleen op de fiets, maar in het leven. Ik zei de huur van mijn appartement op, verkocht mijn spullen, kocht een bus, bouwde er een bed in en reed weg. Ik reed voor onbepaalde tijd naar een onbekende plaats. Dat voelde als totale overgave aan ‘het niets’.

Ik was nieuwsgierig naar wat er vervolgens zou gebeuren. Wat doe je als je niets hoeft te doen? Blijf je dan de rest van je leven stilzitten? Of kom je in beweging? Hoe voelt dat? Wat gebeurt er dan?

En toen?

En toen veranderde alles. De leegte is niet leeg. De leegte is volledig. Het niets is niet niets. Het is alles. Alles is er al, altijd. De overtuigingen waarin ik opgroeide, vertelden me dat ik een zo hoog diploma moest halen, dat mijn bankrekening moest exploderen, dat ik afgetraind moest zijn. Pas dán zou ik er toe doen, succesvol zijn, zeker zijn. De waarheid is dat we van nature ál volmaakt zijn.

Wat is de reden waarom je met jouw voorstellingen en workshops bent begonnen?

Omdat ik de onbeschrijfelijke rijkdom van dat gevoel met iedereen wil delen. Ik sta niet op het podium om te praten over die serene, uiterst liefdevolle beleving. Het is mijn intentie dat mensen het werkelijk ervaren. Met de voorstelling ‘Het geluksgevoel’ neem ik mensen mee op mijn reis, de stem van binnenuit achterna, over de bergen op de fiets en in de bus, met waanzinnige beelden en live muziek, om het vertrouwen te delen dat ook jij die stem mag volgen.

Wat wil je graag meegeven aan de community?

Jij bent volmaakt, precies zoals je bent ❤️. Wat wil je écht? Spring in het diepe en ga ervoor!

Wat staat er op de planning?

De komende maanden speel ik mijn voorstelling 'Het geluksgevoel' onder andere in Voorst (29-10), Maastricht (5-11), Geldrop (19-11), Broek op Langedijk (26-11) en Baexem (16-12). De voorstelling is te volgen voor iedereen vanaf een jaar of 10-12. Ik ben super dankbaar dat ik dit mag doen en kijk er enorm naar uit om je mee te nemen op reis.

Neem anders hier een kijkje naar de planning van mijn voorstellingen!

Geschreven door Eric Mijnster

Eric Mijnster

Eric Mijnster is een storyteller die recht vanuit het hart schrijft, maakt en deelt.

Bekijk profiel
Het enige wat hoort, zit aan de zijkant van je hoofd. Luister maar naar binnen.
Thursday, 19 Sep. om 20:00
Voorstelling: Wat is geluk? Laat je licht schijnen
Hans Kloosterman
Voorstelling
Saturday, 07 Sep. om 20:00
Date Night
Oerkompas
Relaties Voorstelling Persoonlijke Ontwikkeling
Thursday, 29 Aug. om 19:00
PLAY! Eindhoven - Open podium (alle leeftijden)
PLAY! Eindhoven
Open Floor Theater Voorstelling
Saturday, 19 Oct. om 19:30
Kampvuuravond "storytelling met Lien Wildewortels
shiatsu-an
Storytelling Voorstelling Leven vieren
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl