Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Monday 15 January 2024

Duik in de Dans van Persoonlijke Ontwikkeling met Play: Een Interview met de Oprichters

Play, een mooie community die dans, persoonlijke ontwikkeling en vrijheid omarmt, heeft de afgelopen jaren flink wat terrein gewonnen. Wat begon als een Natural Dance Party heeft zich uitgebreid tot een veelzijdige organisatie met evenementen, workshops, en zelfs een heuse tantra-school. We hebben de kans gehad om met de oprichters van Play te praten over hun reis, visie en de nieuwe ontwikkelingen binnen de community. Lees verder om meer te ontdekken over hoe Play mensen aanmoedigt om te dansen door het pad van zelfontdekking en vreugde.

Vertel ons eens, hoe is Play ontstaan?
Play begon in 2011 als PLAY Natural Dance Party, een blote voeten-dansfeest, ontworpen voor mensen tussen 18 en 40 jaar. Het evolueerde snel, met toevoeging van wekelijkse dans, meditaties, verschillende workshop avonden, en het tweejaarlijkse co-creatieve PLAY Festival. Inmiddels is Stichting Play uitgegroeid tot een organisatie met evenementen in meerdere steden en een community die elkaar ontmoet op festivals en vakanties. We hebben zelfs takken voor alle leeftijden, zoals Freedive, een heuse tantra-school (de School voor Verwondering), en onze eigen workshop locatie in Utrecht.

We zijn benieuwd naar jullie visie?
Onze visie is om toegankelijke workshops aan te bieden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gegeven door verschillende facilitators. Een proeverij van wat er allemaal te ontdekken valt in het land van persoonlijke groei. We willen jonge mensen een plek geven om te oefenen met bewustzijn, in het lichaam te zakken en te leren zijn in relatie tot anderen. Met een divers aanbod hopen we dat er altijd wel een lage drempel is voor nieuwsgierige zielen. Onze insteek is licht, nuchter en ontspannen, en we noemen het ook wel een onderzoek naar vrijheid, naar wie je bent, naar wat je kunt loslaten. Er zit een tantrische basis in onze organisatie, veel menselijkheid en een sfeer van samen ontdekken.

En wat zijn de nieuwe ontwikkelingen binnen de community?
Onlangs zijn we gestart met de School voor Verwondering, een paraplu waaronder we al ons tantra aanbod plaatsen. Bart-Jan, Laura en Simone geven al jaren tantra-retraites en cursussen onder de vlag van Play, en het werd tijd om een opleidingstak op te richten waarbinnen we vanuit een gedragen visie een aansluitend programma neerzetten. We bieden nu Tantra beginners- en vervolgcursussen, meerdaagse introductie-retraites en ook langere trainingen zoals de Tantra Deep Dive Training en een Facilitator-jaaropleiding. Dus je kan nu bij ons je eerste teentje in de tantra-poel dippen, als het bevalt je er helemaal in onderdompelen en zelfs doorgroeien naar het zelf aanbieden van workshops op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en tantra.

Een andere ontwikkeling is dat we dit jaar voor het eerst ook een Freedive vakantie organiseren, voor alle leeftijden, met een ingevuld programma met zowel diepgaande workshops vanuit de organisatie als co-creatie: speelse, inhoudelijke of verbindend aanbod en wensen vanuit de deelnemers.

Wat willen jullie meegeven aan de Hipsy community?
Verwonder je! Er is zoveel prachtig aanbod bij verschillende facilitators en kijk wat er bij je past. Er zijn allerlei stromingen en visies die dingen net anders doen of op een andere manier benaderen, maar die allemaal naar hetzelfde wijzen. Dus ontdek het plezier van het zelfonderzoek en persoonlijke groei en probeer uit en kijk waar jij het beste past om dingen over jezelf te leren en lagen los te laten.

En welke events staan er op de planning?
Heel veel! Om er een paar uit te pikken: Tantra introductie-retraite ‘Bloei’ (8-10 maart), het gezelligste Play Festival in april, en de Play & Freedive vakanties in de zomervakantie in Frankrijk. Kom, ontdek en dans met ons mee!

Kijk hier voor meer informatie over Play en hun events op Hipsy

Geschreven door Bart-Jan Dokter

Play Community

De Play Community organiseert festivals, retreats en vakanties voor 20’ers en 30’ers die willen voelen dat ze leven!

Bekijk profiel
Monday, 22 Jul. om 16:00
Play vakantie - Vrijheid Blijheid (Week 1)
Play Community
Playfulness Gatherings Leven vieren
Tuesday, 30 Jul. om 16:00
Play vakantie - Zinderende Zomer (Week 2)
Play Community
Playfulness Gatherings Leven vieren
Saturday, 29 Jun. om 13:45
Play & Freedive: Het Fort Feest!
Play Community
Creativiteit Playfulness Festivals
Friday, 27 Sep. om 18:00
Het Leukste Play Festival
Play Community
Festivals Leven vieren Jongeren
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl