Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Monday 04 March 2024

De NatuurTempel - De ultieme setting voor truffel ceremonies

Mark Huser en Maya van Oosterhout waren al vele jaren bezig met het organiseren en faciliteren van truffel ceremonies, welke legaal in Nederland te verkrijgen zijn, en zijn naar aanleiding daarvan een schitterende NatuurTempel gaan bouwen. Een unieke ceremoniele ruimte, een inwijdigingsplek. Maya: “We hebben meer dan 10 jaar gebouwd aan dit levenskunstwerk ‘de Natuur Tempel’ met de intentie om een ultieme setting te creëren voor het innerlijke transformatieproces wat met truffelceremonies word aangewakkerd. Het was ons doel om de allerbeste ceremoniële ruimte te creëren van Nederland en omstreken, dat is wel gelukt! Het is deze toewijding, liefde en creativiteit die in alles verweven zit op deze plek, waardoor je echt ervaart dat je in een gemanifesteerde droombetovering bent. Ontelbare ceremonies rond het vuur hebben hier plaatsgevonden, waar duizenden mensen van over heel de wereld in openheid en verbondenheid al zijn samengekomen.”

Truffel ceremonies, set en setting

Truffel ceremonies zijn enorm populair. Er verschijnen veel positieve berichten over hoe truffels je kunnen helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling. In veel van die berichten spreken ze vaak over set en setting. Wat wordt daarmee precies bedoeld? Maya: “De set gaat vooral over ‘hoe je in je vel zit’. Psychedelische truffels versterken namelijk wat er leeft in jouw binnenwereld. Het is daarom niet aan te raden om zoiets te gaan doen als je er mentaal helemaal doorheen zit. Er mogen best dingen spelen, uitdagingen zijn, maar je moet de mentale ruimte hebben en algehele stabiliteit om mogelijk even flink door de war geschut te worden.”

Maya: “Een belangrijk aspect van een truffel ceremonie is het vaststellen van een duidelijke intentie voor de reis. Dit kan variëren van het verkennen van persoonlijke trauma's, het vergroten van creativiteit, tot het vinden van antwoorden op levensvragen. Als je moeite hebt met het formuleren van een passende intentie kun je samen met de begeleider het onderwerp bespreken. Een intentie dient als een kompas tijdens de truffel ervaring.”

De beste setting voor een truffel ervaring

Maya: “De setting is de omgeving waarin je de truffels tot je gaat nemen. De omgeving beïnvloedt namelijk ook hoe jij jouw truffel-reis beleefd. Een weloverwogen en zorgvuldig gecreëerde setting is dus van onschatbare waarde . De setting vormt als het ware het canvas waarop de psychedelische reis wordt geschilderd, en het bepaalt in grote mate de aard en het potentieel van de ervaring. Daarom hebben we de NatuurTempel gebouwd, echt speciaal voor dit soort ceremonies!“

Psychedelische truffels, de grote ‘game changer’?

Maya: “Al die media aandacht heeft natuurlijk ook z’n keerzijde. Mensen krijgen het idee dat het een ‘quick fix’ zou kunnen zijn. Maar dat is absoluut niet zo. Zo’n truffel ervaring kan enorm veel van je vragen, het kan een ongekende moeite kosten om jezelf te confronteren of binnenstebuiten gekeerd te zien. Het belang van een gedegen voorbereiding en een doordachte integratie-periode is daarom onontbeerlijk en wordt nog vaak onderschat.

Naast dat iedere deelnemer de uitgebreide handleiding toegestuurd krijgt waarin we al onze tips delen die wij in de afgelopen 20 jaar opgedaan hebben, bieden we op aanvraag ook een persoonlijk begeleiding traject aan. Zo haal je zeker weten het meeste uit jouw truffel ervaring. Laat je de voorbereiding en integratie een beetje links liggen dan is de kans groot dat de truffel ervaring uiteindelijk een spectaculaire belevenis voor je is geweest, maar dat het niet de grote ‘game changer’ voor je werd. De psychedelische truffels kunnen je je ondersteunen je doelen te bereiken en je inzicht geven,.. ze kunnen het niet voor je doen. Dat moet je toch echt zelf doen.”

Een truffel retraite bij Earth Awareness

Op de website van Earth Awareness staat veel informatie over de truffel retraites. Wat de ceremonies in de NatuurTempel wel bijzonder maakt is dat er veel livemuziek gemaakt wordt. Er worden ook verschillende type retraites aangeboden, bijvoorbeeld een 2,3 of 5 daagse of zelfs een privé retraite.

Hoe weet je nou welk soort retraite het best bij je past?
Maya: ”Met de verschillende keuzes die we aanbieden kunnen we veel verschillende wensen vervullen. Vraag jezelf eerst af of je zoiets in een groep-setting zou willen meemaken of liever privé? En als je kiest voor een privé-setting kom je dan graag in je eentje of neem je toch een vriend(in) of partner mee? Als je deze vragen voor jezelf beantwoord hebt, dan zijn er verschillende keuzemogelijkheden met de daarbij behorende prijsklassen. Op onze website staat dat allemaal heel overzichtelijk uitgelegd. Wel kan ik zeggen dat ons 5 daags truffel retraite, wat ook hier op Hipsy te vinden is, een hele goede keuze is. Dan krijg je namelijk het beste van wat we te bieden hebben.”

Wat maakt een 5 daags truffel retreat zo effectief?

Maya: “Dit retraite geeft zeker de meeste kans op een levens-veranderende ervaring. Logisch natuurlijk, je dompelt jezelf even helemaal onder in je eigen transformatieproces. Het 5 daags truffel retraite is zorgvuldig opgebouwd om het grootste resultaat te bereiken. Iedere dag zijn er ondersteunende workshops, zoals yoga, ademwerk, medicatie, dans, stemexpressie, medicijnwiel, enz. Dit maakt dat je stukje bij beetje dieper bij jouw kern komt en los kan weken wat vast zat. We hebben namelijk een fantastisch team wat helemaal op elkaar is ingewerkt en tijdens de 5 daagse profiteer je volop van ieders expertise. Ook wordt er goed voor je gezorgd, met lekker vers en zelfgemaakt eten, zoveel mogelijk uit eigen tuin. Bijkomstig, maar zeker niet onbelangrijk; er komen altijd hele fijne mensen naar deze retraites, van over heel de wereld, daarom spreken we merendeel Engels. Er worden zeer regelmatig nieuwe vriendschappen geboren tijdens zo’n 5 daagse”.

Meer weten?
Bezoek onze website: www.magicmushroomceremony.com

Geschreven door Maya Van Oosterhout

Stichting Earth Awareness

In de NatuurTempel brengen we de mensen weer in verbinding met hun natuurlijke staat van zijn. Met 20+ jaar ervaring ben je bij ons in goede handen.

Bekijk profiel
Voor een onvergetelijk retraite vol inspiratie!
Thursday, 08 Aug. om 17:00
5 Day Truffle retreat
Stichting Earth Awareness
Truffel Ceremonie Ademcirkel Klankreis-Soundbath
Thursday, 03 Oct. om 17:00
5 Day Truffle retreat
Stichting Earth Awareness
Truffel Ceremonie Ademcirkel Klankreis-Soundbath
Friday, 23 Aug. om 15:00
3 Day mushroom retreat - August 2024
Stichting Earth Awareness
Truffel Ceremonie Ademwerk Yoga
Friday, 06 Sep. om 15:30
3 Day mushroom retreat - September 2024
Stichting Earth Awareness
Truffel Ceremonie Ademwerk Yoga
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl