Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Friday 09 September 2022

Ben ik money driven of mission driven?

Jochem vroeg me of ik een blog wilde schrijven over het onderwerp Missie en dat doe ik graag. De vraag die ik mezelf stelde in dit onderzoek was: Ben ik money driven of mission driven? Want daar zit voor mij een groot verschil.

Toen ik me richtte op geld verdienen (waarbij ik het woord verdienen al een raar woord vind), merkte ik op dat ik handelde vanuit een tekort in mezelf en daar zit een geschiedenis, want als ik geld verdien, dan doe ik het goed. Dan tel ik mee want de hoeveelheid geld is een maatlat voor hoe succesvol je bent. Ik zat in een overtuiging en die heb ik meegenomen vanuit mijn familiesysteem, want het is een manier waarin ‘presteren’ en ‘mijn best doen’ van me wordt gevraagd en dat kostte me veel energie.

Tijdens een plantmedicijn reis had ik een biljet van 50 euro meegenomen. Ik wilde weten hoe het nou echt zat met dat geld. Toen ik tijdens die reis het biljet pakte en vroeg om een antwoord, kreeg ik een antwoord en dat luidde: Dit is niet belangrijk dus leg het maar weg. Het geld voelde leeg aan en had geen betekenis voor me. Er viel een last van mijn schouders af en toen kon mijn hart zich openen. Er ontspande iets in mij.

Ah, mijn hart, daar ben je. Toen kon ik de koppeling maken, dat voelde ik. Dat als ik vanuit mijn hart ga leven (wat spannend is), geld ‘moeten’ verdienen helemaal geen kracht meer had. De drang naar presteren en meedoen in the money machine viel weg. Ik ervaarde toen echte vrijheid.

Missie huist in mijn hart zag/voelde ik toen en dat had ik met mijn op tekort gerichte denken niet kunnen bedenken. Dat inzicht heeft mijn complete beeld over missie veranderd en vanaf toen ben ik daarmee aan de slag gegaan want het klopte voor me.

Wat is mijn missie?

Wat is dan mijn missie. Ik werk met mannen (pad van de man) en dat voelt als heel kloppend voor me. Mijn hart wordt blij van contact maken met mannen die het verlangen hebben om hun eigen hart steeds verder te openen. Dat voedt mij en ik krijg hier heel veel voor terug.

Maar ondanks dat ik dat het allerliefste doe, gaat missie toch nog dieper voor me. Zonder missie (richting) kan je verdwalen in relaties, verslavingen, hard werken, veel alcohol gebruik enzo. Je raakt letterlijk weg van jezelf en daarmee ook van het mannelijke deel in jezelf (die ook in een vrouw zit) want het mannelijke koerst op richting. Het wil ergens voor leven/staan waar het hart bij is betrokken.

Voor mij zit authenticiteit en hart-gedragen leiderschap gekoppeld aan Missie want ik geloof dat ieder mens geboren wordt met een uniek potentieel en dat potentieel wil tot belichaming worden gebracht. Dat gaat dus voorbij aan oude overtuigingen en aannames over hoe je leven eruit zou moeten zien. Dat wat je nu doet kan heel wat anders zijn dan dat wat je vanuit je hart wil leven.

Dus welkom onderzoek naar je eigen authenticiteit. Je weet het niet vanuit je oordelende of op tekort gerichte denken.

Je begint het te weten als je het gaat voelen (voelen is het nieuwe weten). Door steeds dieper te voelen in jezelf (dus ook je trauma’s aankijken en doorvoelen) maak je verbinding met je lijf (je lichaam bewonen) en daardoor kan je hart zich steeds verder openen/ontspannen. Dat is een proces wat gaat over innerlijke veiligheid.

Dat wat als potentieel in jou huist, kan dan vrijkomen en je missie wordt dan vanzelf helder. Het geld moeten verdienen (presteren) valt dan weg, want je hebt ook je onveiligheid aangekeken waar deze innerlijke tekort beweging vandaan komt. Vanuit een ontspannen hart/lijf ontstaat er balans in je leven en daardoor zal er altijd genoeg zijn voor je. Je komt dan in contact met ‘overvloed’

Missie draait ook om balans

Het geld wat je ontvangt klopt ook met wat je leeft en er is dan ook helemaal niks mis met geld ontvangen (je hoeft het niet te verdienen). De lading van het ‘moeten’ is ervan af. Met geld kan je mooie dingen doen en ook daarin speelt het hart weer een rol. Als het maar kan/mag stromen waardoor je het niet ‘vasthoudt’.

Mijn missie is dus ‘authenticiteit’ leven en blijkbaar is mijn werk met mannen daar onderdeel van, want dat maakt me blij. Daar wil ik in de ochtend voor opstaan en daaruit haal ik veel kracht. Missie is dus voedend en het voelt niet als ‘hard werken’.

Als je vanuit je hart leeft kan het leven (levendigheid) in je stromen en de kracht van missie zorgt voor richting, helderheid en ontspanning.

Geschreven door Ralph Nelissen

Pad van de man (Ralph Nelissen)

Pad van de man: Hart-gedragen leiderschap voor mannen.

Bekijk profiel
Een man die in zijn kracht staat kan iets betekenen voor deze wereld.
Friday, 31 May. om 16:00
4x 24 uur Mannenretraite Avontuur van de Man
Man-Zijn Mannengroepen, Mannencirkels en Mannenevents,
Mannen Workshops Mannencirkels Persoonlijk Leiderschap
Thursday, 16 May. om 19:00
Het jaar rond met de godinnen - Diana - Mei
Irma Spit Leiderschap en Coaching
Persoonlijk Leiderschap De stem van binnenuit Vrouwencirkels
Thursday, 13 Jun. om 19:00
Het jaar rond met de godinnen - Freya - Juni
Irma Spit Leiderschap en Coaching
Persoonlijk Leiderschap De stem van binnenuit Vrouwencirkels
Thursday, 18 Jul. om 19:00
Het jaar rond met de godinnen - Demeter - Juli
Irma Spit Leiderschap en Coaching
Persoonlijk Leiderschap De stem van binnenuit Vrouwen workshops
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl