Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Saturday 27 January 2024

BE FREE Ecstatic Raves: waar Ecstatic Dance en Techno samenkomen.

Je wilt dansen op een plek waar je helemaal jezelf mag zijn. Je houdt van muziekstijlen zoals techno, deep-house, trance en meer. Je verlangt naar een plek waar mensen geen drugs en drank gebruiken en waar er geen telefoons aanwezig zijn, zodat iedereen volkomen in het moment is.

BE FREE organiseert Ecstatic Raves. Een Ecstatic Rave is een variatie op Ecstatic Dance, waarbij het grootste verschil de stijl van de muziek is. De dj’s zullen je meenemen in de diepe geluiden van techno, trance, deep-house en meer. Deze muziekstijlen hebben een groot hypnotiserend effect en zullen je mee nemen naar een nieuwe wereld.

Over de oprichtster

Liza, de oprichtster en dj, kent de techno en Ecstatic Dance wereld heel goed. ‘Ik houd ontzettend van het vuur en de power van euforische techno. Hoe het je volledig in trance kan brengen, zodat er niks ander meer is dan de diepe beats van de muziek. Het werkt hypnotiserend. Toen ik jaren geleden kennis maakte met Ecstatic Dance op Bali, wist ik wat mij te doen stond. Ik raakte ontzettend geïnspireerd door een bepaalde dj daar, die Ecstatic Dance, deep-house en techno geweldig wist te combineren. Ik zag wat het met de mensen deed; de ‘hardere’ muziek stijlen op een Ecstatic Dance, en ik zag vooral wat het met mij deed. Toen ik terug kwam in Amsterdam, was het duidelijk wat ik moest gaan opzetten: BE FREE, dé plek voor Ecstatic Raves. Een plek waar mensen, zonder het gebruik van stimulerende middelen, de magie van de hardere muziekstijlen kunnen ervaren. Gecombineerd met bijvoorbeeld breath work, yoga, meditatie, live mantra muziek en meer. En dat allemaal in een veilige bubbel.’

De visie van BE FREE

Onze visie is om de werelden van Ecstatic Dance en de hardere muziekstijlen samen te laten komen. We zijn geen vervanging voor Ecstatic Dance of techno-feesten.

Wij creëren een plek waar jouw vuur en liefde voor up-tempo en elektronische muziek, volledig kan worden ervaren. Op een bewuste, liefdevolle en veilige manier. Een plek waar er ook aandacht wordt besteed aan kalmte, stilte en rust.

Wij geloven in de kracht van yin en yang. Donker bestaat niet zonder licht en vice versa. Onze Ecstatic Raves zijn het moment waarop jouw vuur naar boven mag komen. Waar je je helemaal kan laten gaan. Waar je nieuwe kanten van jezelf mag ontdekken en mag voelen wat de diepe tonen van de muziek met jou doen. De opening en closing ceremonies zijn juist het moment waarop we de stilte opzoeken. Waarop we het yin aspect in onszelf opzoeken en belichamen.

Ecstatic Rave als metafoor voor het leven

Voor ons voelt de Ecstatic Rave als een prachtige metafoor voor het leven. We hoeven op het spirituele pad, geen enkele kant van onszelf te onderdrukken. Mits we er niemand kwaad mee doen, is het zo ontzettend belangrijk om al onze gevoelens en kanten te doorvoelen en accepteren en onze gezonde voorkeuren te omarmen.
We mogen ons vuur omarmen, onze passie en de kant van ons die het fantastisch vindt om te verdwijnen in harde, elektronische muziek. Spiritualiteit is zowel yin en zachtheid, als yang en vuur. Balans betekent dat we beide kanten van het leven en van onszelf accepteren en op een gezonde, unieke manier belichamen.
Daarnaast geloven wij heilig dat we hier op aarde zijn om het leven volledig te ervaren en ontzettend te genieten van de korte tijd dat we hier zijn. BE FREE is een plek om het leven ten volste te vieren!

Meer over de muziekstijl

De muziekstijl van de Ecstatic Raves beschrijven wij als 70% techno. Er zullen wat elementen van hard-techno in voorkomen, maar het grootste deel zal euforische techno zijn. Lange break-downs en euforische drops, die tot in je diepste cellen doordringen. Je kunt de muziek niet vergelijken met de muziek van een ‘normaal’ techno-feest. Er zal meer euforie te vinden zijn in onze muziek, meer rust tussendoor en het zal ook gecombineerd worden met andere stijlen zoals trance, (deep-)house, African house en meer. Het tempo van de muziek ligt hoog, zodat het van het begin tot het eind super dansbaar is. Uiteraard wordt er de nodige rust ingebouwd als dat nodig is! Onze muziek berust voor een groot deel op de diepe, bas tonen. De tonen die je overal in je lichaam voelt en die je een ‘mind-altering’ ervaring brengen.

Aankomende events

Onze volgende Ecstatic Rave zal plaatsvinden op 25 februari. De meeste Raves vinden plaats in de ochtend en vroege middag, zo ook deze.
De ochtend begint om 9.30 of 10.30, afhankelijk van of je een yoga-ticket koopt. We zullen yoga en breath work doen en er zal live muziek zijn voordat we de Ecstatic Rave in gaan. Na afloop zal er een geleide meditatie zijn om weer helemaal tot rust te komen.
Dit jaar zullen we, vanaf Februari, 1 keer per maand in Amsterdam en rave organiseren en deze zomer ook voor het eerst buiten Nederland! Stay tuned op onze Hipsy-pagina voor alle aankomende events!

Zien we je op de rave-floor?

X BE FREE

Geschreven door Liza du Plessis

BE FREE

Conscious events where you can experience true ecstasy, freedom and connection.

Bekijk profiel
Events to experience the true ecstasy and freedom that lies within
Saturday, 29 Jun. om 10:00
Ecstatic morning rave 🔥🤍
BE FREE
Ecstatic Dance Vrije Dans Dansmeditatie
Saturday, 27 Jul. om 19:00
Conscious clubbing - ecstatic rave + cacao ceremony🔥
BE FREE
Vrije Dans Ecstatic Dance Cacao ceremonie
Tuesday, 09 Jul. om 14:30
Ecstatic Dance Festival Holland ✨ Summer Celebration 2024 ✨
Ecstatic Dance Festival Holland
Ecstatic Dance Live muziek Festivals
Friday, 28 Jun. om 14:00
Ecstatic Summer Gathering
Ecstatic North
Ecstatic Dance Festivals Authentic Relating
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl