Vlierhof Community

Vlierhof is een ecologische woongemeenschap en holistisch gezondheidscentrum. We wonen en werken op deze prachtige plek, die we met liefde hoeden.

Over deze organisatie

  • Vlierhof Community & Holistic Health Center | B&B | Groups | Workshops | Events, Klever Str. 115, 47533 Kleve, Duitsland
  • +49 2821 970242
  • vlierhof.org
  • Stuur een bericht

Welkom op Vlierhof: "Jonge energie op een oude en prachtige locatie"

Vlierhof is in de basis een kleinschalige ecologische woongemeenschap, met een boomgaard, groentetuin en grote kas. We wonen en werken op deze prachtige plek, die we met liefde hoeden.

Vlierhof is ook een holistisch gezondheidscentrum met seminar house, zweethut, sauna, natuurcamping en B&B. We bieden ruimte voor allerlei vormen van bewustzijnsgroei, beweging, verbinding, ontspanning en welzijn.

Ontdek ook onze veelzijdige Community. Er zijn mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, deel te nemen aan een workshop, lezing of retraite, of onze locatie te huren.

Lees meer
“Jonge energie op een oude en prachtige locatie”

Evenementen van Vlierhof Community

Woensdag, 24 aug. om 09:30
Zweethut Ceremonie
Vlierhof Community
Zweethut
Zaterdag, 27 aug. om 14:30
Ecstatic Dance Outdoor | Op Vlierhof DJ SEFRIJN
NijmegenDanst.NL
Ecstatic Dance Vrije Dans Conscious Dance
Zaterdag, 01 okt. om 09:30
2-Daagse Zweethut Retreat
Vlierhof Community
Zweethut

Dit zeggen anderen over
Vlierhof Community

Marc & Ilona + 3 kids Vergroesen
Vlierhof Zomer Gathering

Jezelf welkom en vertrouwd voelen vanaf de eerste seconde. Je laten inspireren door de plek, de manier van leven, de mensen, en de activiteiten. Diep in jezelf kunnen zaken om intenties te benoemen en deze te bekrachtigen. Vrij zijn, blij zijn en oprechte liefde voelen voor alles waar het leven voor staat.

Dit kan op De Vlierhof

Lees meer
10 augustus 2022 om 09:35
Albertina Slagboom
Vlierhof Zomer Gathering

Bijzonder, niet uit te leggen wat ik er heb mee gemaakt. (magische momenten beleefd bij een sessie Verbonden Ademen en Intuïtieve massage) Ik zou zeggen ervaar het zelf. Je verblijft qua natuur op een kleine oase. Er zijn overal leuke, fijne creatieve plekjes om je terug te trekken, of juist om anderen te ontmoeten. Ik heb er ontzettend genoten & ga zeker terug komen

Lees meer
09 augustus 2022 om 17:43
Astrid Janssen
Vlierhof Zomer Gathering

Het was fantastisch, liefdevol, stromend, confronterend, hartverwarmend en zoveel meer! Op een prachtige plek met superlieve mensen. Wauw! ♡♡♡

Lees meer
09 augustus 2022 om 06:40
Bibi Ansari
Vlierhof Zomer Gathering

Heerlijk Eerlijk helend door het delen Authentiek Zijn Samen met vreemden en toch heel bekend en vertrouwdheid vinden bij elkaar, magische mensen op een magnifieke plek, een parel vlak over de grens

Lees meer
08 augustus 2022 om 20:18
Thomas Viehofer
2 daagse Zweethut Retreat

Wat een bijzondere helende reis was dit! Echt een aanrader. Prachtig begeleid in een mooie en veilige setting, dank jullie wel team Vlierhof!

Lees meer
08 augustus 2022 om 11:36
Anouk Hulsman
2 daagse Zweethut Retreat

De 2-daagse zweethutceremonie op de Vlierhof was onvergetelijk! Een fijne, rustige plek met een relaxte sfeer, de ruime tuin, het gezonde eten en de mensen; alles klopte. Ook de kamers waren erg schoon en het bed sliep heerlijk. De ceremonie werd op een hele prettige en goede manier opgebouwd en gedragen waarbij er ruimte was voor (input van) iedereen. Ik voelde me er erg fijn en kom zeker nog een keer terug. Zo'n zweethut is magisch. Dank jullie wel

Lees meer
29 juli 2022 om 13:54
Riekie De Sain
2 daagse Zweethut Retreat

Het was geweldig, we hadden een hele fijne groep en Karen begeleidde allles voortreffelijk, met veel gevoel en ze liet je vrij, gewoon kaartje op de deur waar ik sliep welkom lieve Riekie, is over heel veel dingen goed nagedacht, heel veel gevoel was er
Ik kom zeker terug, heeft me heel goed gedaan, de plek was ook heel mooi en de vuurman was ook heel fijn
ik voelde me daar erg veilig en ontspannen, mijn hart is er nu nog steeds vol van en dat zal voorlopig wel blijven
lieve groet van een dankbare mij

Lees meer
25 juli 2022 om 20:57
Frank Preuveneers
2 daagse Zweethut Retreat

Een prachtige, intense ervaring met veel gedeelde emoties onder de mooie en deskundige begeleiding van Karen, die er zichtbaar van genoot.

Lees meer
25 juli 2022 om 12:07
Joost Van der Linden
Co-creatieve Vakantieweek voor 20ers en 30ers

Het was een fantastisch mooie ervaring om zoveel verschillende mensen te zien werken aan hun (eerste stap in) persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Heel erg bedankt voor dit mooie initiatief van de Vlierhof.

Lees meer
04 juli 2022 om 18:33
Linda Ooms
Co-creatieve Vakantieweek voor 20ers en 30ers

Het was onbeschrijflijk fantastisch 🤩

Lees meer
04 juli 2022 om 17:44
Jan Neels
2 daagse Zweethut Retreat

Zeldzaam goed verzorgde en uitgebreid voorbereide Retreat met Karen Wessels en Maryam Janssen. Zij verstaan de kunst diepere lagen in de deelnemers aan te spreken. Er was veel veiligheid waardoor wij in vertrouwen onze ervaringen intenties en belemmeringen open te beleven en te delen. Voeg daarbij de prima bereide maaltijden, grotendeels uit de eigen bio-dynamische tuin en de rustige sfeer op de Vlierhof en je vind een fantastische totaalervaring, ook voor diegenen die een zweethut voor het eerst aandurven, want het is wel een intensieve belevenis!

Lees meer
23 mei 2022 om 12:27
Ruben Bex
2 daagse Zweethut Retreat

Ik heb erg genoten van de zweethut, de vlierhof en de mensen om me heen. Nogmaals bedankt Karen, Maryam en Jochem voor de super fijne zweethut ceremonie ❤️

Alleen maar lof voor hoe jullie dit doen

Lees meer
23 mei 2022 om 10:46
Esther de Back
Vrijwilligersdagen voor jongeren op Vlierhof

Vrijwilligers weekend in februari op de Vlierhof ! Mooie dagen beleeft heerlijk midden in de natuur. Fijne sfeer met leuke mensen en jongeren die eigentijds met elkaar verbindt maakt. Divers aanbod van werkzaamheden zoals tuinieren koken, je kunt kiezen .. relaxte sfeer en saamhorigheid, maar ook ruimte om je persoonlijke pad te volgen. Ruim aanbod van activiteiten zoals zweethut, sauna dance yoga muziek , lekker biologisch eten, en de slaap accomodaties zijn schoon. Ik zou daar graag een klankbad willen geven ter introductie .. de plek en de mensen leent zich hier voor! Kom graag nog eens terug

Lees meer
23 april 2022 om 18:11
Dominique Nueman
Vrijwilligersdagen voor jongeren op Vlierhof

De Vlierhof is een plek midden in de natuur waar je tot rust kunt komen. Je kunt verschillende taken doen zoals tuinieren of koken. Je ontmoet fijne gelijk gestemde mensen. Er worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals ecstatic dance. Zeker een aanrader deze dagen.

Lees meer
23 april 2022 om 18:05
Manon Bossard
Vlierhof vrijwilligersretraite

Een paar dagen helpen op de Vlierhof.In juli 2021 was ik er voor t eerst en ben er nu 7x geweest.
Waarom en wat brengt t me?
Anderen en mezelf ontmoeten in n gezonde prachtige inspirerende omgeving. Mezelf tegenkomen ook, samenzijn en zeker ook bezinnen. Naar binnen en naar buiten, letterlijk en figuurlijk.

De keren dat ik ben gaan helpen heb ik met n kwast in m'n handen gestaan, houtsnippers en aarde gekruid, compost omgeschept, geoogst, gezaaid. Lekker met m'n handen in de aarde. Op muziek met z'n allen de houtsnippers aanstampend op de paden in de moestuin, de kipjes voeren. Dan weer in m'n eentje plantjes water geven in de rustgevende kas, even t labyrint lopen, of uitrusten op de trampoline, struinen over t terrein, walnoten rapen, ramen wassen, vlierbessen plukken&ritsen, aardappels in eischalen leggen om te ontspruiten, de tafel dekken, afwassen, sla snijden voor de maaltijd of samen pompoenen wassen en drogen.
De klusjes zijn talloos en heel divers.
Wat een constante is, is het samen genieten van t lekkerste eten. Een momentje stilte voor we aan de heerlijke vegetarische maaltijden beginnen. Ik denk dan aan hoe t op mijn bordje is gekomen: de zon, de regen en dat de producten biologisch zijn en veelal van t terrein zelf komen , wie eraan gewerkt hebben, wie t met zorg hebben bereid.

De Vlierhof, een plek waar "samen" een grote waarde heeft. Ik woon alleen en steun graag initiatieven die wat mij betreft verbeelden van hoe t kan zijn in de wereld. En ik vind de Vlierhof een voorbeeld van hoe t ook zou kunnen. Met respect voor elkaar en de rest van de natuur: op n verantwoorde wijze bouwen, ontwikkelen, bezinnen. Niet alleen aan de plek liefdevolle aandacht geven, maar ook aan jezelf en elkaar. Kruisbestuiving. Te voelen wat is, te gaan staan in mijn eigen verhaal ook. Er zijn altijd mensen in de buurt waar je n knuffel aan kunt vragen. Iets wat ik heel fijn vind.

Iedereen draagt zichzelf en je mag helemaal zijn, ik voel dat er ruimte is en te kiezen voor wat goed voelt. Te kiezen voor n stapje terug als ik met m'n 52 jaar even een minder fysiek klusje wil bijvoorbeeld.

Heerlijk spelen, de beelden van dansende spelende volwassenen staan op m'n netvlies. De mooie gesprekken, de openingsceremonie, yoga, de sauna&afkoelen in t kleine vijvertje. Zo dicht bij de natuur die overvloed laat zien. Uit die ene pompoen komen tientallen zaden die allemaal weer kunnen uitgroeien tot weer n pompoen. Hoe veelbelovend is dat?

Om zo'n plek draaiende te houden zijn vele handen nodig en ook al kan ik zelf niet op structurele basis komen, kom ik heel graag wanneer t me past en dat wordt altijd gewaardeerd en is elke keer anders en altijd met mooie lieve interessante mensen.

Wie weet ont-moeten we elkaar op De Vlierhof

Lees meer
21 april 2022 om 17:15
Jorrit Albers
Vrijwilligersdagen voor jongeren op Vlierhof

Ook de Vlierhof vergaat tot stof, maar vandaag nog even niet. De vogels fluiten en de wijze kat luisterd naar een liefdevol gezongen lied.

Ook de Vlierhof vergaat tot stof, maar vandaag nog even niet. Zolang de Vlierhof kan snoeien, bloeien, branden en knoeien heb ik deze plek nog altijd lief.

Ook de Vlierhof vergaat tot stof, maar vandaag nog even niet. Een fijne plek, waar ik ontdek, dat het leven in overvloed voorziet.

Lees meer
21 april 2022 om 17:09

Deze organisaties vind je misschien ook interessant

Ecstatic Dance
After many years of experiencing ecstatic dance as a dancer - and later also as an organizer - I felt the calling to color the dance floor as a DJ.
Vrouwen Cirkels
VrouwenMaanCirkels, CacaoCeremonie, Rite of the Womb, Self-love- workshop, Retraites, Jaartrainingen
Aanraking
Op een laagdrempelige manier kennismaken met Rebalancing in een kleine groep. BeBrave is er voor mannen (Only Men) en voor vrouwen (4QUEENS).
Organisator Ode aan de Yoni Retreat & Ecstatic Dances & dans workshops. Ook betrokken bij Avani Retreat Center
Made with ♥ Copyright 2022 hipsy.nl