Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Japanse en Indiase Fluit Meditatie in De Bamboobar

Saturday 20 July 2024 van 16:30 tot 19:30

Amateur Tuinvereniging "Eigen Tuin", Boerhaavelaan 41, 2035 RB Haarlem, Netherlands

Over dit evenement

20 Juli inloop 16.00 uur aanvang 16.30 uur gaan we onze derde Bamboo-bar activiteit organiseren. Van 16.30 tot 18.30 is er live muziek van Remco Helbers en Kees Van Boxtel.

Over de artiesten

Remco Helbers

Sinds 2020 studeert Remco kyotaku bij Agar Kyosui Noiri, een leerling van Koku Nishimura (1915 - 2002). De kyotaku is een lid van de Japanse shakuhachi-fluitfamilie en wordt geassocieerd met Koku Nishimura als hulpmiddel voor meditatief spel en grijpt terug naar oudere fluiten.

De kyotaku is een lange jinashi-fluit met wijde boring, wat betekent dat de boring van de fluit onbewerkt is, waardoor hij moeilijker te bespelen is dan de moderne shakuhachi. Maar het diepe en resonerende geluid maakt het een ideaal instrument voor een introspectieve en meditatieve benadering. Het instrument vereist tevens een meer ontspannen blaasstijl dan de moderne shakuhachi.

Honkyoku (本曲, "originele stukken") zijn de stukken gespeeld door Japanse bedelmonniken (komusō) van de boeddhistische Fuke sekte, traditioneel voor aalmoezen en verlichting. Verschillende tempels hadden hun eigen repertoire en hun eigen karakteristieke speelstijlen.

Tijdens de boeddhistische vervolging in de Meiji-periode werden alle Fuke-tempels gesloten en gingen veel honkyoku verloren. Van de stukken die bewaard zijn gebleven, zijn sommige bewaard gebleven binnen regionale Shakuhachi-scholen en sommige zijn verspreid over Japan, waarbij ze gaandeweg in verschillende mate zijn getransformeerd.


Kees Van Boxtel

Kees Van Boxtel begon al op jonge leeftijd (6 jaar) met fluit spelen. Op een Indiase reis in 2005 ondekte hij de Bansuri, (Indiase bamboe fluit) en raakte in vervoering door de prachtige ornamentaties van de Noord Indiase klassieke muziek.

Eenmaal terug in Holland, begon zijn intensieve Bansuri studie bij Julia Ohrmann en Pandit Hariprasad Chaurasia aan het conservatiorium in Rotterdam. Later reisde hij vele malen af naar India om zijn studie te verdiepen, bij Himanshu Nanda en Hariprasad Chaurasia en zijn dicipelen in Bhubaneswar.

Sinds 2017 studeert hij bij de in Howrah-Calcutta wonende sarod speler Pandit Alok Lahiri en zijn zoon Abhisek Lahiri, om de verfijnde structuren van de Noord Indiase klassieke muziek nog beter te leren begrijpen. Op deze 3e Bamboo bar avond speelt Kees een aantal Alap's dat zijn de meditatieve intro's die bij een raga worden gespeeld.

De Bamboo Bar is een nieuw initiatief van stichting Matinee-Mondiaal. Het idee achter dit initiatief is dat we graag in symbiose met de natuur prachtige mini concertjes wilde gaan organiseren in de zomer. Met vegetarische soep, brood, wat hapjes en alcoholvrije drankjes. Geen wilde feesten , maar gezellige creatieve avonden met echt menselijk contact

Er zijn wat punten van aandacht waar je rekening mee moet houden, die krijgt u voor het event toegestuurd.

Saturday 20 July 2024 van 16:30 tot 19:30

Amateur Tuinvereniging "Eigen Tuin", Boerhaavelaan 41, 2035 RB Haarlem, Netherlands

Over de organisatie

“No matter what culture we’re from, everyone loves music. It heals us.”

Matinee - Mondiaal is organising big and small global music kirtans & concerts. We Focus on the Healing aspect of sound. www.matinee-mondiaal.nl

Helende Geluiden / Matinee Mondiaal

Reviews

Peter Sattva

Kirtan in the Bamboo Bar

Echte mensen in een serene omgeving, Het voelde als een warm bad, een klankbad dat niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar was.

Lees meer

Hans Van Tol

Kirtan in the Bamboo Bar

fijne plek om samen kirtan te zingen!

Lees meer

Japanse en Indiase Fluit Meditatie in De Bamboobar

Meer evenementen van Helende Geluiden / Matinee Mondiaal

Monday, 19 Aug. om 20:00
Full Moon Ritual & Lying Concert *Midnight special*
Helende Geluiden / Matinee Mondiaal
Live muziek Ligconcert Full Moon
Saturday, 31 Aug. om 16:00
Kirtan in the Bamboo Bar
Helende Geluiden / Matinee Mondiaal
Kirtan Zangcirkel Live muziek

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 23 Nov. om 20:00
Einaudi - Violin & Piano Concert in GOUDA ❤
Neoklassieke Concerten Nederland
Optreden Live muziek Muziekavond
Wednesday, 24 Jul. om 18:30
Flow: A Water Song Journey with Jeska Onderwater & Virginie Aurore
Jeska Onderwater
Live muziek Klankreis Muziekavond
Sunday, 15 Dec. om 15:30
Einaudi - Violin & Piano Concert in ALPHEN A/D RIJN ❤
Neoklassieke Concerten Nederland
Optreden Live muziek Muziekavond
Saturday, 30 Nov. om 16:00
Einaudi - Violin & Piano Concert in ALMELO ❤
Neoklassieke Concerten Nederland
Optreden Live muziek Muziekavond
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl