Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Vrouwen Zweethut - Voorjaarsbloei

Thursday 04 April 2024 van 10:00 tot 21:00

Het Verre Oosten, Rijksstraatweg 2, 8131 PB Wijhe, Nederland

Over dit evenement

Wij nodigen je van harte uit bij de voorjaarshut en portaal hut van 4 - 4 2024. Deze hut gaat over de energie van het voorjaar, de Yang energie van de oprijzende natuur kracht, het nieuwe leven dat weer uit de aarde wil komen en het nieuwe leven dat in jou in beweging wil komen.

Waar besteed je je vitale kracht aan dit jaar? Wat wil je laten groeien en tot bloei laten komen?

De portbaaldag 4 - 4 gaat over een stevige basis, het creëren van stabiliteit in jezelf waar je op kunt bouwen. Een fundament in de materiële wereld dat veiligheid en basis geeft. Deze thema’s gaan mee de hut in.

De zweethut is een ceremonie om je te verbinden met de natuur en met je eigen kern. Het is een schonend ritueel voor je lichaam, je emoties en je geest. Deze ceremonie stamt uit inheemse tradities en is te vinden bij de volkeren van Noord & Zuid Amerika, maar ook in de Keltische culturen kwamen zweethutten voor, ook in Nederland. De zweethut wordt ook wel de baarmoeder van moeder aarde genoemd.

Heb je behoefte:
♡ aan een liefdevolle dag helemaal voor jou
♡ aan meer innerlijke rust en focus
♡ om te ervaren hoe het is om met de steun van een tribe te verbinden met jezelf en de ander
♡ om contact te maken met de elementen
♡ om te connecten met je innerlijke wijsheid
♡ om jezelf uitdagen en de hut in te stappen
♡ om een dag op een heerlijke plek te zijn
♡ aan een liefdevolle dag met sisters

Meld je dan aan voor deze Zweethut ceremonie onder begeleiding van Dieke Bikker van WomansAlchemy (gieter) en Chandana Maaike (vuur hoedster)
en laat je dragen op het prachtige land van Mark en Evelien van Welkom in het Verre Oosten.

In een hut, gemaakt van wilgentakken en bedekt met dekens, zitten we samen in een cirkel op de aarde. Buiten brandt het vuur waar de stenen in worden verwarmd. Als de stenen warm genoeg zijn en de hut in worden gebracht, verwarmen ze de ruimte. Dan wordt de hut gesloten en zitten we samen in het donker. Het water wordt over de stenen gegoten. De hete damp gaat door de hut en het water en de warmte worden het medicijn, waardoor je gaat zweten en loslaten.

Kom je voor het eerst en vind je het spannend? Dan zit je bij ons goed.
We besteden op de dag zelf alle benodigde aandacht aan dat wat er nog speelt, zodat je je veilig voelt om de zweethut in te stappen.

♡ Hoe ziet de dag van de ceremonie eruit? ♡
In de ochtend komen we samen in de cirkel.
We maken kennis met elkaar. De begeleiders leggen een en ander uit over de praktische werkzaamheden. En we staan stil bij de intentie van de hut en maken ons innerlijk klaar.

Daarna gaan we gezamenlijk de voorbereidingen doen.
We bereiden de vuurplek voor, verzamelen het hout, we halen water, leggen de stenen klaar rond de vuurplek en we bedekken de hut met dekens.
Dit alles doen we gezamenlijk en jij kiest wat je fijn vind om te doen.

Als alles is voorbereid, is het tijd voor de stenen ceremonie. De stenen leggen we klaar om in het vuur te kunnen verwarmen.
Iedere steen geven we een intentie mee, die daardoor weer zijn werk kan doen in de hut. Als het vuur brandt wachten we tot de stenen warm zijn en wij de hut in kunnen.

Tijdens de ceremonie
Eenmaal klaar voor de hut, kruipen we een voor een op handen en knieën de hut in. Je bent gekleed in een sarong, naakt, of badkleding, net wat past voor jou. Wanneer we allemaal in de hut hebben plaatsgenomen, worden de stenen naar binnen gebracht, en kan de eerste ronde beginnen.

In (meestal) vier rondes wordt je begeleid in meditatie, gebed, zang. Er is ruimte om te delen, je mag liggen en om steun vragen.
De ceremonie neemt ons mee en helpt ons loslaten.

Na de eindsharing ruimen we samen ritueel de hut weer op. Vervolgens is er een potluck diner (iedereen neemt iets mee en we delen het eten met elkaar) en gaan we weer vol nieuwe ervaringen en energie naar huis.

♡ Locatie ♡
Welkom in Het Verre Oosten
Rijksstraatweg 2 Wijhe
https://welkominhetverreoosten.nl
Genoeg gratis parkeerplek
Elektrische laadpaal

Overnachten kan in een gedeelde kamer met max 4 vrouwen, een tweepersoonskamer of privékamer. Schaf hiervoor een apart ticket aan. Logeren is zelfvoorzienend, dus eigen lakenset, handdoek, eten en drinken mee. De volgende dag zijn er vrijwilligersdagen in Het Verre Oosten, dus er zullen die ochten vanaf 9:30 uur ook andere (hele leuke ;) mensen langskomen.

♡ Tijden ♡
Op donderdag 4 april ben je vanaf 9:30 uur welkom voor een kopje thee. Om 10 uur starten we met de Zweethut Ceremonie. Wij zorgen voor een lichte lunch. Na de eindsharing ruimen we samen ritueel de hut weer op. Vervolgens is er een potluck diner en gaan we weer naar huis. Hoe laat dit precies is, is van te voren moelijk in te schatten, omdat je nooit weet wat de hut brengt. Hou rekening met 21:00 uur.

♡ Tickets ♡
Vrouwen Zweethut Ceremonie Lucky Sister: 99,- (Korting geldt tot 4 maart)
Vrouwen Zweethut Ceremonie: 111,-
Vrouwen Zweethut Ceremonie Sisters ticket: 188,- (Voor 2 personen)

Tip: Zet info@welkominhetverreoosten.nl in je contacten, zodat de bevestigingsmail niet in de spam komt.

♡ Veel gestelde vragen ♡

Zijn we naakt in de hut?
Je mag zowel naakt als met een sarong of omslagdoek de hut in.
Sommige mensen houden een onderbroek of bikini broekje aan.
Net waar jij je prettig bij voelt.

Met hoeveel mensen zitten we in de hut?
In deze hut passen ongeveer 20 vrouwen, inclusief de watergieter en assistent.

Mag ik er ook uit als het te warm wordt?
Ja, je mag altijd uit de hut. De begeleider van de hut zal je wel uitnodigen te delen of te checken of je iets nodig hebt, waardoor je misschien toch in de hut kan blijven. Vaak komt juist de weerstand omhoog vlak voor de heling die wil plaatsvinden, dus het is belangrijk om daar niet te makkelijk aan toe te geven. Toch is veiligheid altijd het belangrijkste. Je mag altijd uit de hut als dat nodig is.

Kan ik ook een zweethut doen als ik ongesteld ben?
Ja, dat kan, als jij je daar goed bij voelt. Je kan gewoon met of zonder cup of tampon in meedoen.
Sommige vrouwen vinden het fijn om zonder iets in te hebben 'vrij' te bloeden op de aarde.
Laat wel even weten aan de ceremonie leider als je menstrueert.

Wat als ik zwanger ben, kan ik dan een hut doen?
Als je geen fysieke klachten hebt, en zolang je je prettig voelt, kun je zonder veel problemen tussen de 12 en 30 weken zwangerschap de hut in. Het kindje is goed beschermd tegen de hitte. Luister goed naar je lichaam, als je je niet prettig voelt moet je het niet doen.

Ik kan deze datum niet. Komt er een andere hut?
Kun je deze data niet? Check dan onze hipsy pagina's voor andere gatherings die we organiseren. Wil je als eerste op de hoogte blijven van de mooie retreats en events die we in Het Verre Oosten organiseren? Word dan part of the tribe op ons telegramkanaal https://t.me/welkominhetverreoosten of via de mail http://eepurl.com/ifWFp9 We berichten niet al te vaak 🌝

Wat houdt potluck in?
Wij verzorgen een lichte lunch, thee en water. Het diner is potluck. Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer eten meebrengt en dat deelt met de anderen. Advies is om thuis iets te bereiden, zodat je er na de hut niet teveel omkijken naar hebt. We eten vegetarisch.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
De ceremonie gaat door bij minimaal 14 aanmeldingen. Moet je annuleren? Wat ontzettend jammer, en soms kan dat gebeuren. Bij annulering tot 3 weken van tevoren krijg je een voucher voor 100% van het bedrag, deze mag je inzetten voor een volgende bijeenkomst die we vanuit Het Verre Oosten organiseren. Daarna krijg je 50% van je ticket terug in de vorm van een voucher. Binnen één week voorafgaand aan de startdatum, kunnen we je helaas geen voucher meer geven bij annulering.
Als in verband met landelijke maatregelen, of wegens andere omstandigheden deze bijeenkomst niet door kan gaan - dan wordt deze verzet naar een andere datum. Je hebt dan de keuze of je je aanmelding laat staan, of dat je een refund wilt.

Thursday 04 April 2024 van 10:00 tot 21:00

Het Verre Oosten, Rijksstraatweg 2, 8131 PB Wijhe, Nederland

Over de organisatie

“Thuiskomen bij jezelf”

Vrijplaats voor connectie en creatie. Retreatcentrum met 23 bedden en mini camping midden in het groen in een dorp onder de rook van Zwolle.

In samenwerking met

Reviews

Bryant Abath

Vrijwilligersweekend / Volunteerweekend Het Verre Oosten (GRATIS)

Helemaal tot jezelf komen, connecties met andere mensen en tegelijkertijd samenkomen; als er iets is wat op een geweldige manier aanwezig is, is het wel bij dit soort events ❤️❤️❤️

Lees meer

Jan Wouter Van Straaten

Vrijwilligersweekend / Volunteerweekend Het Verre Oosten (GRATIS)

Waarom 5 hartjes ? Maximale beoordeling ? Niet zozeer dat het een prachtige lokatie is .. alles super geregeld .... Voor 5 hartjes moet je een groter geluksgevoel ervaren ... ik denk dat de kern de gemeende aandacht van Mark en Evelien voor elke vrijwilliger is ... Dat brengt dan weer bij iedereen het beste naar boven... krijg je een hele leuke groep die naar elkaar luistert, elkaar helpt... Combinatie van lekker met je handen in de grond . . fysieke inspanning ... PLUS .. geleide fantasie ... meditatie ... ademhaling .. .verbinding .... Was Goed. Heel goed. Dank !

Lees meer

Araliya

Vrouwen Zweethut - Voorjaarsbloei

Hele fijne setting, liefdevol en intuïtief. Het voelde vertrouwd en enorm kloppend om hierbij aanwezig te zijn!

Lees meer

Vrouwen Zweethut - Voorjaarsbloei

Meer evenementen van Het Verre Oosten

Uitverkocht
Tuesday, 23 Apr. om 19:30
Mannencirkel van Het Verre Oosten
Het Verre Oosten
Mannencirkels
Uitverkocht
Thursday, 09 May. om 19:30
Light My Fire - Koppels Tantra cursus
Evelien Bosch
Tantra Verbinding Relaties
Tuesday, 21 May. om 19:30
Cacao & Sound @ Het Verre Oosten
Het Verre Oosten
Cacao ceremonie Klankbad Sharing Circle
Thursday, 23 May. om 19:30
Mannencirkel van Het Verre Oosten
Het Verre Oosten
Mannencirkels

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 17 May. om 10:00
Zweethut Ceremonie voor vrouwen
Zweethut Groenekan
Zweethut
Thursday, 02 May. om 10:00
SpringFlower Gathering
Wilde Bloem - Overgangsrituelen
Gatherings Vrouwencirkels Moeder-dochter
Tuesday, 30 Apr. om 18:30
Open (vrouwen)verbindingscirkel
Yoga Praktijk Zwolle ⭐︎ Adem ⭐︎ Meditatie ⭐︎ Verbinding⭐︎
Vrouwencirkels Sharing Circle Cacao ceremonie
Friday, 26 Apr. om 19:30
Open Vrouwencirkel Zwolle
Merel Nelissen - Vrouwencirkels - Cacao Ceremonies - Zwolle
Vrouwen workshops Vrouwencirkels
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl