Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Aanraking en aanwezigheid

Zondag 25 februari 2024 van 14:00 tot 17:30

De Oude Ambachtsschool, Mimosastraat 1, 8013 SB Zwolle, Nederland

Over dit evenement

Aanraken en aangeraakt worden is voor velen iets waar we naar verlangen, aanraking voedt onze ziel, maar vaker ook is het iets wat spannend is, omdat we er bijvoorbeeld in gekwetst of teruggesteld zijn geraakt.
Afgestemde aanraking kan je bijvoorbeeld meer ontspanning geven, of je levendiger doen voelen, of verzachtend werken of zindering wakker maken. Afgestemde aanraking vraagt onze aanwezigheid in ons eigen lichaam zowel in het geven als ontvangen.

Als mens zijn we continu in aanraking met onze omgeving via de aarde waarop we bewegen, de lucht die we inademen, water wat we drinken of ons mee wassen, voedsel dat we eten, onze binnenwereld en alles wat er om ons heen gebeurd. Je aandacht brengen bij je ervaringen in het moment en hoe je wordt aangeraakt door het leven maken dat je meer aanwezig raakt in je eigen lichaam.

Deze middag gaan we eerst onze aandacht naar onze ervaringen in ons lichaam en vandaaruit onderzoeken wat aanraking in je oproept terwijl je nog niet wordt aangeraakt. Daarna gaan we op onderzoek wat aanraking met je doet en kijken hoe aanraking je mogelijk kan helpen meer te ontspannen en verzachten in je lichaam. Hierbij kan je helder je grenzen aangeven en oefenen om precies aan te geven wat wel en niet prettig voor je is. En mocht aanraking van een ander op dat moment niet voor je kloppen dan kan je wel mee doen en jezelf afgestemd aanraken.

We werken met meditatie, dans, lichaamsgeoriënteerde communicatie en aanraking. De workshop is geschikt voor mensen met en zonder tantra ervaring en voor singles en stellen.


TIJDEN WORKSHOPS
13.45u inloop
14.00u start programma
17.30u einde workshop

VOLGENDE DATA EN THEMA’S
24-mrt Rijkdom van het hart


OVER TANTRA
Tantra is een rijk ontwikkelingspad waarin je jezelf en het leven steeds dieper kan gaan ervaren. Door zowel je gevoeligheid als je kracht verder te ontwikkelen kan je jezelf steeds authentieker en autonomer door het leven bewegen.

Als je in contact komt met je eigen lichaam en de verlangens die er in jou leven, krijg je bewuste toegang tot de levensstroom die voortdurend door jou heen beweegt. Deze stroom is spontaan en heeft een eigen intelligentie. Een intelligentie en een spontaniteit die spannend zijn om op te vertrouwen en te volgen als je dat niet gewend bent. Maar het is precies deze altijd aanwezige stroom die het leven vervullend, spannend, avontuurlijk, sprankelend en levend maakt!

Tantra wordt soms geassocieerd met seks. De grote rijkdom van tantra is echter dat tantra een openheid biedt naar alle ervaringen die het leven, omdat alle ervaringen een toegang kunnen zijn tot een dieper contact met jezelf. Seksualiteit beschouwen we als een vanzelfsprekend en waardevol onderdeel van het leven, de workshops zullen echter niet gericht zijn op seksuele handelingen. We gaan tijdens de workshops niet uit de kleren en er is sowieso altijd ruimte om je grenzen aan te geven (zowel naar medecursisten als naar ons team).

Voor sommigen zal deelname een eerste kennismaking met tantra zijn, voor anderen een verdieping van eerdere ervaringen met tantra. De workshopreeks is opgebouwd uit meditatie, lichaamswerk (bio-energetica), tantrische communicatie, ademwerk, aanraking, dans en dit alles met soms een serieuze en geregeld een speelse inslag.

OVER HANNA
Tantra heeft mijn leven enorm verdiept en kleurrijker gemaakt en mij uitgedaagd om mezelf meer waarachtig te laten zien. Hierdoor kan ik preciezer aangeven wat ik voel, hoe het met me gaat en wat er belangrijk voor me is. Ook heb ik beter en opener leren luisteren naar de ander. Dit maakt dat ik me meer kan ontspannen in contact en me vrijer voel in mijn expressiemogelijkheden.

Ik werk vanuit zijnsgeoriënteerde tantra, wat staat voor zijn met elke ervaring in het moment. De uitdaging is om alles welkom te heten wat je ervaart; je vreugde, verdriet, irritatie, liefde, angst, vuur, leegte, woede, verlangen, weerstand, schaamte, zindering, etc. Je probeert bij alles bewust aanwezig te zijn en alles wat er in je leeft te ontmoeten.

Ik voel me geïnspireerd door in aanraking te zijn met het leven, mezelf en de mensen om me heen. Daarnaast heb ik een basis gevormd door de opleidingen die ik de afgelopen 15 jaar heb gevolgd bij het Centrum voor Tantra, BodyMind Opleidingen, het Centrum voor Leven en Intuïtie, 10 jaar ervaring als biologisch tuinder en uit mijn verbinding met en liefde voor de natuur. Voor mij viel alles wat ik heb geleerd samen, toen ik zelf tantra ging uitdragen via workshops en retraites.

Over de organisatie

Nature Wise Tantra biedt tantra workshops aan in Zwolle met specifieke thema's. De workshops zijn los te volgen en ook als reeks met mooie opbouw.

Reviews

Tessa

Aanraking en aanwezigheid

Fijne open sfeer. Een middag met hele mooie beoefening, waarbij er ruimte en veiligheid was om je te laten raken en te zijn.

Lees meer

Sikke

Ontmoet jezelf in contact

Een hele mooie fijne sfeer. Inspirerende oefening. Een erg goede docente met haar team

Lees meer

Aanraking en aanwezigheid

Meer evenementen van Nature Wise Tantra

Zaterdag, 25 mei. om 14:00
Exploreren in vitaliteit en contact
Nature Wise Tantra
Tantra Lichaamswerk Verbinding
Zondag, 23 jun. om 14:00
Verlangens: Yin Yang spel
Nature Wise Tantra
Tantra Playfulness Verbinding
Dinsdag, 23 jul. om 15:00
Natuur retraite: Wisdom Walks
Nature Wise Tantra
Meerdaagse retraites Natuur Persoonlijke Ontwikkeling

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 18 mei. om 19:00
Art of Connection
Anna Eden
Tantra Tempel Sensualiteit
Zaterdag, 01 jun. om 09:30
Tantric Awakening Festival - June 2024
Eigentijds Nederland
Tantra Festivals Meerdaagse retraites
Woensdag, 25 sep. om 15:00
🛕 Our Temple 🛕 25-29 Sep '24 (by Denise, Femke & Lexmy)
Partners in Magic
Tantra Tempel Festivals
Zaterdag, 25 mei. om 14:45
Freedive: Juice Bar XL!
Freedive Community
Aanraking Conscious Sexuality Verbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl