Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Dag retraite in een YURT "Kracht van het Nu" Lente-editie

Saturday 16 March 2024 van 10:00 tot 16:00

Yoga en Mindfulness - Feel your Heart, Dijkgraafweg 14, 2391 NV Hazerswoude-Dorp, Nederland

Over dit evenement

Dag retraite Kracht van het Nu.

Voel je welkom bij het One Day Retreat, waar we de diepe verbinding maken tussen lichaam, geest en ziel verkennen. Laat de stress van het dagelijks leven volledig achter je en ontdek de transformatieve kracht van een dag helemaal voor JOU.

Stap uit je comfortzone en omarm de kracht van adem, een hartverwarmende cacao ceremonie allemaal op een magische dag.

Ga mee op Retreat en laat je dagelijks leven voor één dag even volledig achter je.

🍫We beginnen de dag met een authentieke cacao ceremonie, waarbij we de magie van de cacao haar werk laten doen om onze harten te openen en onze zintuigen te prikkelen terwijl er een diepe verbinding ontstaat met onszelf.

🫁Tijdens een magische en verdiepende ademsessie gaan we op reis in ons eigen lichaam. Door de kracht van de adem en het toepassen van lichaamswerk kunnen opgeslagen emoties en spanningen die zich jarenlang hebben vastgezet in het lichaam, loskomen. Je kunt allerlei waanzinnige sensaties gaan ervaren en alles is ook welkom! Laat je leiden door ons als ervaren coaches en laat de adem jouw gids zijn naar innerlijke rust en kracht.

🥗Tussen de middag komen we tot rust en voeden we ons met een overheerlijke en voedzame lunch die volledig voor je wordt verzorgd.

🧘‍♀️Tussen de sessies door geven wij meditaties in combinatie met yin yoga.

🌲Om de Yurt is een prachtige tuin waar wij ook gebruik van maken.

Wij sluiten de dag af met een ontspannen meditatie zodat we de ervaringen van die dag optimaal kunnen laten bezinken en integreren.

Dit is jouw kans om te groeien, in verbinding te komen met jezelf én op een unieke laagdrempelige manier kennis te maken met ademwerk, cacao, meditatie en yoga.

Locatie
Bij een magisch Retreat hoort een magische locatie. Een Yurt is een nomadentent met een rustige en unieke uitstraling, er is een houtkachel aanwezig waardoor het heerlijk warm is.

Programma;
Cacao ceremonie
Ademwerk
Mindfulness in de natuur
Yin Yoga
Ontspanning

De retraite is volledig verzorgd, inclusief thee, water, een heerlijke gezonde lunch, sweets en bites.

Materialen zijn aanwezig.

Reis met ons mee en verbindt met jezelf en jouw innerlijke wijsheid en zachte kracht💞

€ 166,00

Namaste,
Marco Lagas & Shirley Bleijenberg

VOORDELEN VAN ADEMWERK:
Verhoogde weerbaarheid
Meer energie
Positief effecten om je immuunsysteem
Flexibiliteit van je zenuwstelsel
Bewuster keuzes maken
Anders in relaties staan
Hogere concentratie
Betere sportprestaties
Bewuster en rustiger aanwezig zijn voor je kinderen
Verlicht (spanning) hoofdpijn
Verbetering van de stofwisseling
Afvoer van gifstoffen
Minder blokkades en vastgezette energie in het lichaam en geest
Diepere en verbeterde slaap
Weggedrukte emoties kunnen weer vrij stromen en transformeren
Emotionele balans
Meer zin in het leven
Minder stress en spanning
Meer contact met je lichaam
Minder in je hoofd zitten
Minder brain-fog
Helen van trauma's
Oude pijn en verdriet transformeren
Bewuster en authentieker leven leiden
Minder angst-gevoelens
Jezelf kunnen zijn in elke situatie en daarin voelen wat je nodig hebt en dat kunnen aangeven bij anderen.
Meer focus voor mensen die belangrijk voor je zijn

ADEMWERK IS NIET GESCHIKT BIJ:
Zwangerschap (in elk stadium)
Recente operatie
Ernstige psychosomatische problemen
Ernstige astma (bij matige astma kunnen we samen bespreken, maar belangrijk is om je inhalator mee te brengen naar de sessie)
Diabetes
Aneurysma
Glaucoom
Netvliesloslating
Ernstige PTSS of trauma
Actief gebruik van recreatieve drugs
Gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen, antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, enz.
Hoge bloeddruk
Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte
Diagnose van en een aneurysma van welke aard dan ook
Ongecontroleerde schildklieraandoeningen
Diabetes (elk type)
Epilepsie
Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen
Neem bij twijfel altijd eerst contact met je huisarts voordat je besluit deelt te nemen.

ERVARINGEN TIJDENS EEN ADEMSESSIE
​Tijdens een ademwerksessie is het mogelijk dat je fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele sensaties gaat ervaren. Dit zijn tijdelijke reacties die gebeuren binnen de context van het tijdelijk aanpassen van je ademhaling. Zolang je alle contra-indicaties in acht neemt en jouw gezondheid leidend laat zijn, zijn onder genoemde sensaties geen enkele reden tot bezorgdheid. Dit hoort er juist bij, bij de ontlading en de heling die in gang wordt gezet.
Als je je op enige manier ongemakkelijk of onveilig voelt tijdens een ademsessie, stop dan direct met de oefening en keer terug naar je normale ademhaling. Dit heb je gelukkig altijd zelf in de hand. Wanneer je weer ‘normaal’ gaat ademen, zal je lichaam vanzelf weer naar de ‘normale’ staat terugkeren.

SENTATIES DIE JE TIJDENS EEN ADEMSESSIE MOGELIJK KUNT ERVARGEN, ZIJN ONDER ANDERE:
FYSIEK
Tintelingen, spierspanning en verkrampingen – met name in je handen, voeten, bekkengebied, keel en mondgebied – trillen, schudden, temperatuurwisselingen, boeren, zuchten, lachen, schreeuwen, een diepe staat van ontspanning.
EMOTIONEEL
Woede, boosheid, verdriet, kwaadheid, opluchting, rouw, angst.
MENTAAL
Herinneringen, gedachten, patronen, overtuigingen.
SPIRITUEEL
Visioenen, helderheid, inzichten, een gevoel van eenheid of verbondenheid, met jezelf of het grotere geheel.

ZORG GOED VOOR JE EIGENVEILIGHEID EN GEZONDHEID
Het aanpassen van je ademhaling kan tot diepe fysieke en emotionele ontlading leiden. Om deze reden zijn er een aantal contra-indicaties vastgesteld voor beoefenaars van ademwerk. Het is erg belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent voordat je aan ademwerk begint, en je eigen veiligheid in acht neemt. Is ademwerk nieuw voor je (en dan met name het diepere, verbonden ademwerk)? Ga dan altijd eerst naar een gecertificeerde coach toe, zij kunnen je persoonlijk in het proces begeleiden. Het is sowieso essentieel dat je ademwerk altijd in een veilige omgeving en zonder dwang toepast. Beoefen ademhalings- of meditatietechnieken nooit voor of tijdens het duiken, autorijden, zwemmen, een bad nemen of enige andere omgeving/plaats waar het gevaarlijk kan zijn om flauw te vallen of duizelig te worden.

DISCLAIMER BIJ ADEMWERK
Ademwerk kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, medisch advies van een huisarts of andere gekwalificeerde arts, medisch of psychiatrisch onderzoek, diagnose of behandeling. Wanneer je geïnteresseerd bent in ademwerk, neem dan altijd zelf de verantwoordelijk voor het raadplegen van de juiste medische of psychiatrische ondersteuning. Je bent ook altijd zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een ademwerksessie, dus weet van tevoren wat je eventueel kunt verwachten, en overleg jouw persoonlijke situatie met degene die je begeleidt.

CONCLUSIE? ADEMWERK IS ERG KRACHTIG EN HELEND MAAR VRAAGT OM VOORZORG EN AANDACHT
​Ademwerk is voor heel veel mensen geschikt. Maar als je enorm vastzit, extreem getrest bent, zware psychische klachten hebt of jouw fysieke gezondheid het niet toelaat, dan is een diepgaande ademsessie niet aan te raden. Dan is het niet het juiste moment, of heb je eerst iets anders (een andere vorm van therapie bijvoorbeeld) nodig. Omdat er tijdens een ademsessie veel los kan komen en de fysieke/emotionele reacties heftig kunnen zijn, is goede begeleiding sowieso een vereiste. Zoek dus altijd een ademcoach die je begeleidt en die kan inschatten welke technieken of methoden geschikt zijn voor jou op basis van wat je fysieke en mentale situatie op dat moment is.

Op deze Retreat zijn de volgende Annuleringsvoorwaarden van toepassing.https://www.foreverhealthyyoga.nl/annuleringsvoorwaardenevenement

Saturday 16 March 2024 van 10:00 tot 16:00

Yoga en Mindfulness - Feel your Heart, Dijkgraafweg 14, 2391 NV Hazerswoude-Dorp, Nederland

Over de organisatie

“Kracht uit zachtheid staat voor Bewustwording, Herstel en Ontspanning. ”

Groepstrainer & Individueel coach Neuro sensitieve mindfulness Lichaamsgerichte coaching

Yogimayoga mindfulness ~Kracht uit Zachtheid~

In samenwerking met

Reviews

Chantal Storre

Goddes day retraite 🔥 On fire

Het was in 1 woord overweldigend. Voor iedere vrouw aan te raden.

Lees meer

Melanie

Ademcirkel verbonden adem

zeker voor herhaling vatbaar! Ik was heel zenuwachtig, omdat het mijn eerste keer was. Shirley en Marco stelde me op mijn gemak, en legde alles heel duidelijk uit. Heel prettige ervaring, ook de groepsgrote (8) vond ik fijn, niet te rustig, wel genoeg persoonlijke aandacht.

Lees meer

Chantal Storre

Dag retraite in een YURT "Kracht van het Nu" Lente-editie

2e ademreis retreat Dat was weer een bijzondere beleving. Ik merkte op tijdens mij ademhaling. Dat ik in mij lichaam steeds meer blokkades los kon laten. Dat ik steeds meer in mij lichaam zakte. En had daardoor ook minder gedachtes. Door steeds terug naar mij ademhaling te gaan. Voelde ik mij meer in het hier en nu. Na afloop hadden we weer heerlijk vers biologisch gegeten. Alle kleuren en smaaksensaties was weer een feestje. Ook de mindfullness wandeling was weer een bijzondere belevenis. Ik had hem dit keer op blote voeten gedaan. Ik leerde daardoor meer te vertragen. Ik voelde de ondergrond veel beter. En voelde elke stap wat ik deed. Ik voelde mij hele lichaam stromen. Waardoor mij bloed steeds meer zakte naar mij voeten. Waardoor ik meer in mij lichaam zat en meer geaard voelde. En daardoor meer mij zintuigen versterkte. Ik rook alle geuren. En alle kleuren vielen mij op. En hoorde de geluiden van de vogels om mij heen. Het wekte bij mij een stuk nieuwsgierigheid en leergierigheid op. Kortom alles samengevat de begeleiding en het hele programma was weer super verzorgd. Dat was meer dan de moeite waard omdat jezelf als kado te doen. Zoals Marco dat zo mooi zei aan het begin ik voel mij een geluksvogel !!

Lees meer

Dag retraite in een YURT "Kracht van het Nu" Lente-editie

Dit vind je misschien ook interessant

Monday, 23 Sep. om 09:30
Adem Opleiding - met Niels en Anika
Niels en Anika
Adem Ademwerk Ademcirkel
Sunday, 18 Aug. om 10:00
Familieopstellingen dag 18 augustus (Omgeving Apeldoorn)
Lisa de Kruijf | Familieopstellingen, kampen & therapie
Familieopstellingen Persoonlijke Ontwikkeling 1-Dags retraite
Thursday, 26 Sep. om 10:00
Vrouwen Zweethut
Het Verre Oosten
Zweethut Vrouwencirkels 1-Dags retraite
Thursday, 25 Jul. om 19:00
Ademcirkel - met Niels en Anika - Adem Opleiding september
Niels en Anika
Adem Ademwerk Ademcirkel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl