Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ademcirkel verbonden adem

Sunday 21 April 2024 van 14:00 tot 16:30

Stichting Eigen Wij, Voorweg 112, 2715 NG Zoetermeer, Nederland

Over dit evenement

Bewust ademen is een prachtige manier om in contact te komen met jouw lichaam. Je wordt door je adem lichaamsbewust. Iedereen heeft bepaalde adempatronen.De adem speelt een belangrijke rol in jouw dagelijkse energie en ZIJN. Welke invloed heeft jouw adem? En hoe kunnen wij patronen doorbreken middels bewustwording van de ademhaling.

In deze sessie van 2,5 uur nemen wij jou mee in een veilige reis. Nadat we ons gesetteld hebben volgt een duidelijke theoretische uitleg hoe de adem werkt en welke invloed het heeft op jouw zenuwstelsel.

Hierna leren we middels zachte oefeningen om in ons lijf te landen en start de reis.

We leren Verbindend te ademen, deze ademhalingsoefening neemt je mee naar diepere lagen in je bewust en onderbewust zijn. Je gaat voelen wat dit doet op fysiek en mentaal niveau. Door ons zenuwstelsel te activeren en weer terug te keren naar de diepere ontspanning ervaar je de invloed van de adem.

Een reis in het lichaam waarbij we de adem inzetten om emoties, blokkades en spanningen los te laten. Je zult letterlijk ruimte ervaren in body en mind. Een mooi kado om dieper bij jezelf aan te komen. Ervaar zelf, iedere ademsessie is weer uniek.

Ben jij nieuwsgierig?

Adem dan mee in een veilige en ontspannen omgeving met Shirley en Marco. Wij begeleiden jou vanuit zachtheid. Reserveer je plek voor deze prachtige sessie.

Investering € 55,00 Inclusief Materialen, Thee, Fruit & Chocola

Namaste,
Marco Lagas & Shirley Bleijenberg

VOORDELEN VAN ADEMWERK:
Verhoogde weerbaarheid
Meer energie
Positief effecten om je immuunsysteem
Flexibiliteit van je zenuwstelsel
Bewuster keuzes maken
Anders in relaties staan
Hogere concentratie
Betere sportprestaties
Bewuster en rustiger aanwezig zijn voor je kinderen
Verlicht (spanning) hoofdpijn
Verbetering van de stofwisseling
Afvoer van gifstoffen
Minder blokkades en vastgezette energie in het lichaam en geest
Diepere en verbeterde slaap
Weggedrukte emoties kunnen weer vrij stromen en transformeren
Emotionele balans
Meer zin in het leven
Minder stress en spanning
Meer contact met je lichaam
Minder in je hoofd zitten
Minder brain-fog
Helen van trauma's
Oude pijn en verdriet transformeren
Bewuster en authentieker leven leiden
Minder angst-gevoelens
Jezelf kunnen zijn in elke situatie en daarin voelen wat je nodig hebt en dat kunnen aangeven bij anderen.
Meer focus voor mensen die belangrijk voor je zijn

ADEMWERK IS NIET GESCHIKT BIJ:
Zwangerschap (in elk stadium)
Recente operatie
Ernstige psychosomatische problemen
Ernstige astma (bij matige astma kunnen we samen bespreken, maar belangrijk is om je inhalator mee te brengen naar de sessie)
Diabetes
Aneurysma
Glaucoom
Netvliesloslating
Ernstige PTSS of trauma
Actief gebruik van recreatieve drugs
Gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen, antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, enz.
Hoge bloeddruk
Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte
Diagnose van en een aneurysma van welke aard dan ook
Ongecontroleerde schildklieraandoeningen
Diabetes (elk type)
Epilepsie
Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen
Neem bij twijfel altijd eerst contact met je huisarts voordat je besluit deelt te nemen.

ERVARINGEN TIJDENS EEN ADEMSESSIE
​Tijdens een ademwerksessie is het mogelijk dat je fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele sensaties gaat ervaren. Dit zijn tijdelijke reacties die gebeuren binnen de context van het tijdelijk aanpassen van je ademhaling. Zolang je alle contra-indicaties in acht neemt en jouw gezondheid leidend laat zijn, zijn onder genoemde sensaties geen enkele reden tot bezorgdheid. Dit hoort er juist bij, bij de ontlading en de heling die in gang wordt gezet.
Als je je op enige manier ongemakkelijk of onveilig voelt tijdens een ademsessie, stop dan direct met de oefening en keer terug naar je normale ademhaling. Dit heb je gelukkig altijd zelf in de hand. Wanneer je weer ‘normaal’ gaat ademen, zal je lichaam vanzelf weer naar de ‘normale’ staat terugkeren.

SENTATIES DIE JE TIJDENS EEN ADEMSESSIE MOGELIJK KUNT ERVARGEN, ZIJN ONDER ANDERE:

FYSIEK
Tintelingen, spierspanning en verkrampingen – met name in je handen, voeten, bekkengebied, keel en mondgebied – trillen, schudden, temperatuurwisselingen, boeren, zuchten, lachen, schreeuwen, een diepe staat van ontspanning.
EMOTIONEEL
Woede, boosheid, verdriet, kwaadheid, opluchting, rouw, angst.
MENTAAL
Herinneringen, gedachten, patronen, overtuigingen.
SPIRITUEEL
Visioenen, helderheid, inzichten, een gevoel van eenheid of verbondenheid, met jezelf of het grotere geheel.

ZORG GOED VOOR JE EIGENVEILIGHEID EN GEZONDHEID
Het aanpassen van je ademhaling kan tot diepe fysieke en emotionele ontlading leiden. Om deze reden zijn er een aantal contra-indicaties vastgesteld voor beoefenaars van ademwerk. Het is erg belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent voordat je aan ademwerk begint, en je eigen veiligheid in acht neemt. Is ademwerk nieuw voor je (en dan met name het diepere, verbonden ademwerk)? Ga dan altijd eerst naar een gecertificeerde coach toe, zij kunnen je persoonlijk in het proces begeleiden. Het is sowieso essentieel dat je ademwerk altijd in een veilige omgeving en zonder dwang toepast. Beoefen ademhalings- of meditatietechnieken nooit voor of tijdens het duiken, autorijden, zwemmen, een bad nemen of enige andere omgeving/plaats waar het gevaarlijk kan zijn om flauw te vallen of duizelig te worden.

DISCLAIMER BIJ ADEMWERK
Ademwerk kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, medisch advies van een huisarts of andere gekwalificeerde arts, medisch of psychiatrisch onderzoek, diagnose of behandeling. Wanneer je geïnteresseerd bent in ademwerk, neem dan altijd zelf de verantwoordelijk voor het raadplegen van de juiste medische of psychiatrische ondersteuning. Je bent ook altijd zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een ademwerksessie, dus weet van tevoren wat je eventueel kunt verwachten, en overleg jouw persoonlijke situatie met degene die je begeleidt.

CONCLUSIE? ADEMWERK IS ERG KRACHTIG EN HELEND MAAR VRAAGT OM VOORZORG EN AANDACHT
​Ademwerk is voor heel veel mensen geschikt. Maar als je enorm vastzit, extreem getrest bent, zware psychische klachten hebt of jouw fysieke gezondheid het niet toelaat, dan is een diepgaande ademsessie niet aan te raden. Dan is het niet het juiste moment, of heb je eerst iets anders (een andere vorm van therapie bijvoorbeeld) nodig. Omdat er tijdens een ademsessie veel los kan komen en de fysieke/emotionele reacties heftig kunnen zijn, is goede begeleiding sowieso een vereiste. Zoek dus altijd een ademcoach die je begeleidt en die kan inschatten welke technieken of methoden geschikt zijn voor jou op basis van wat je fysieke en mentale situatie op dat moment is.

Op deze ademcirkel zijn de volgende Annuleringsvoorwaarden van toepassing. https://www.foreverhealthyyoga.nl/annuleringsvoorwaardenevenement

Sunday 21 April 2024 van 14:00 tot 16:30

Stichting Eigen Wij, Voorweg 112, 2715 NG Zoetermeer, Nederland

Over de organisatie

“Kracht uit zachtheid staat voor Bewustwording, Herstel en Ontspanning. ”

Groepstrainer & Individueel coach Neuro sensitieve mindfulness Lichaamsgerichte coaching

Yogimayoga mindfulness ~Kracht uit Zachtheid~

In samenwerking met

Reviews

Chantal Storre

Goddes day retraite 🔥 On fire

Het was in 1 woord overweldigend. Voor iedere vrouw aan te raden.

Lees meer

Melanie

Ademcirkel verbonden adem

zeker voor herhaling vatbaar! Ik was heel zenuwachtig, omdat het mijn eerste keer was. Shirley en Marco stelde me op mijn gemak, en legde alles heel duidelijk uit. Heel prettige ervaring, ook de groepsgrote (8) vond ik fijn, niet te rustig, wel genoeg persoonlijke aandacht.

Lees meer

Chantal Storre

Dag retraite in een YURT "Kracht van het Nu" Lente-editie

2e ademreis retreat Dat was weer een bijzondere beleving. Ik merkte op tijdens mij ademhaling. Dat ik in mij lichaam steeds meer blokkades los kon laten. Dat ik steeds meer in mij lichaam zakte. En had daardoor ook minder gedachtes. Door steeds terug naar mij ademhaling te gaan. Voelde ik mij meer in het hier en nu. Na afloop hadden we weer heerlijk vers biologisch gegeten. Alle kleuren en smaaksensaties was weer een feestje. Ook de mindfullness wandeling was weer een bijzondere belevenis. Ik had hem dit keer op blote voeten gedaan. Ik leerde daardoor meer te vertragen. Ik voelde de ondergrond veel beter. En voelde elke stap wat ik deed. Ik voelde mij hele lichaam stromen. Waardoor mij bloed steeds meer zakte naar mij voeten. Waardoor ik meer in mij lichaam zat en meer geaard voelde. En daardoor meer mij zintuigen versterkte. Ik rook alle geuren. En alle kleuren vielen mij op. En hoorde de geluiden van de vogels om mij heen. Het wekte bij mij een stuk nieuwsgierigheid en leergierigheid op. Kortom alles samengevat de begeleiding en het hele programma was weer super verzorgd. Dat was meer dan de moeite waard omdat jezelf als kado te doen. Zoals Marco dat zo mooi zei aan het begin ik voel mij een geluksvogel !!

Lees meer

Ademcirkel verbonden adem

Dit vind je misschien ook interessant

Wednesday, 17 Jul. om 19:00
Cacao, ademreis & live muziek
Anouk & Yora
Ademwerk Live muziek Cacao ceremonie
Saturday, 20 Jul. om 07:00
Darkness to Light Rituals
Beyond Egos
Cacao ceremonie Ademcirkel Conscious Clubbing
Sunday, 14 Jul. om 10:30
Zomerkrachtige Yin, Verbonden adem en Reiki
Yoga Praktijk Zwolle ⭐︎ Adem ⭐︎ Meditatie ⭐︎ Verbinding⭐︎
Reiki Yoga Ademcirkel
Sunday, 11 Aug. om 15:00
YIN yoga XL - Jan Kraayenoord
Jetenzo
Yoga Lichaamsbewustzijn Ademwerk
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl