Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ademsessie in Yurt

Friday 08 December 2023 van 19:00 tot 22:00

Ruigeweg 105, 1751 HH Schagerbrug, Nederland

Over dit evenement

Wat gaan we doen?

Tijdens het ademen begeleid ik je in bepaalde ademritmes. Door langere tijd in deze ritmes te ademen zal je merken dat je in een diepe staat van ontspanning raakt. En meer bewustzijn over je lichaam creëert.

Het zorgt er ook voor dat er allerlei fysiologische processen gaan plaatsvinden in het lichaam en in de hersenen. In de hersenen zal het gebied dat we de pre frontale cortex noemen (het gebied dat zorgt voor ons logisch denken en dat stemmetje dat vaak de hele dag in je hoofd te horen is) tijdelijk verminderd bereikbaar is. Hierdoor krijgt je limbisch brein (ook wel het emotionele / zoogdieren brein) en het reptielen brein, meer ruimte. Dit kan ervoor zorgen dat er bepaalde emoties naar de voorgrond treden die je al langere tijd onbewust onderdrukt. Je geeft je lichaam letterlijk de kans om oude, vastzittende patronen op te ruimen. Hierdoor zal je na de sessie meer rust in je hoofd ervaren en minder stress in je lichaam. Ook trainen we stiekem het lichaam om efficiënter om te leren gaan met zuurstof in het lichaam. Als je vaker ademhalingsoefeningen zal doen dan kan je dit ook gaan merken in, bijvoorbeeld je sportprestaties.

Tegenwoordig merken veel mensen ook dat ze altijd ‘’AAN” staan. Dit gevoel is eigenlijk een stand van ons autonome zenuwstelsel dat vast blijft staan in de sympathische staat. Dit kennen veel mensen ook als de Fight / Flight (Freeze)staat. Deze staat van ons zenuwstelsel heeft vele voordelen en heeft ons evolutionair gezien veel gebracht. Door ons moderne leven staan we soms te vaak in deze stand en vergeten we hoe is het om in de parasympatische staat te zijn. Dit is de staat van ons zenuwstelsel die het lichaam in staat stelt om, bijvoorbeeld ons eten te verteren, maar ook om echt te ontspannen en in een Flow staat te komen waarin we met volle aandacht en aanwezigheid ergens van kunnen genieten. Het diepe ademen geeft ons zenuwstelsel kans om in deze staat te komen. Hierdoor zal je fysiek meer rust ervaren in je lichaam en geest.

Wat heb je nodig?
- Makkelijk zittende, warme kleding
- Er zijn dekens en yogamatten op de locatie aanwezig. Je kan eventueel een extra dekentje meenemen of bijvoorbeeld een schapenvel om op te liggen.

Parkeren is gratis op en om de locatie.

Gezondheidsrisico's
We horen graag vooraf even of er (medische) dingen zijn waar we rekening mee moet houden. Er zijn qua ademwerk een aantal contra-indicaties. Denk dan aan zwangerschap, hartklachten, fenomeen van Raynaud, epilepsie, wanneer je last hebt van een psychose of actieve dissociaties door trauma of wanneer je zware medicatie slikt. Overleg bij twijfel altijd eerst met je arts als dit geldt voor jou. Deelname is op eigen risico en verantwoording.

Friday 08 December 2023 van 19:00 tot 22:00

Ruigeweg 105, 1751 HH Schagerbrug, Nederland

Over de organisatie

“Struck down by the hammer of Thor to live from the heart”

1-op-1 ademcoaching en groepsessies.

Reviews

Annelies

Yoga X Breathwork

Het was een hele mooie sessie. Er was een intieme, veilige sfeer. De breath workshop was nieuw voor mij, maar vond ik een hele unieke ervaring. Je komt in je onderbewuste volgens mij. Gek gevoel. De tijd vloog voorbij. De orakelkaart maakte het af. Die was zo bizar correct. Heerlijke manier om de dag te beginnen en met die energie voort te zetten.

Lees meer

Sebas Jellema

Ademsessie in Yurt

Een fijne ademreis onder begeleiding van Dominic en Dieuwke. Ze geven je onder een aandachtige begeleiding een mooie "ademervaring". Voor alle niveaus toegankelijk en voor een ieder die meer diepe ontspanning, emotionele ontlading en een verhoogd bewustzijn zoekt een aanrader! Ook de locatie is een dikke plus!

Lees meer

Y. Weder

Ademsessie in Yurt

Het duo Do en Dieuwke zijn erg prettig en weten precies wat je nodig hebt. Het gaat allemaal van zelf en je voelt je helemaal op je gemak bij hun. Ik ben weer met een voldaan gevoel en nieuwe inzichten naar huis gedaan. Ik zal in het vervolg weer een sessie boeken. Dus tot de volgende <3

Lees meer

Ademsessie in Yurt

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 23 Jun. om 19:00
Ademcirkel Verbonden Ademen - met Niels en Anika
Niels en Anika
Adem Ademwerk Ademcirkel
Saturday, 31 Aug. om 15:00
SPECIAL: Red Play Party & Breathplay Workshop by Bas & Mim
Exploring Deeper
Tempel Conscious Sexuality Adem
Sunday, 30 Jun. om 11:00
Amsterdam: Introductie Workshop Handpan
Handpan Studio
Klankbad Handpan Muziekles
Sunday, 30 Jun. om 14:30
Breathwork & More
Matlove Yoga
Ademcirkel Yoga
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl