Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Introductieretraite: Bloei

Friday 08 March 2024 om 10:00 tot Sunday 10 March 2024 om 17:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Netherlands

Over dit evenement

In de driedaagse retraite ‘Bloei’ ligt de nadruk op gaan stáán in de wereld. Naar buiten komen met je authentieke zelf is het mooiste geschenk dat je jezelf en anderen kan geven. Tegelijk is gezien worden in je kwetsbaarheid doorgaans één van de spannendste dingen die mensen mee kunnen maken. Niet naar buiten treden vanuit een krampachtig 'moeten', maar vanuit een waarachtig bloeiende staat.

Aan het begin van de lente maken gaan we in drie dagen stap voor stap dit onderzoek aan. We dragen een basis aan van gereedschappen en vaardigheden aan waarmee we naar onszelf kunnen kijken. Hoe kun je voelen wat je werkelijke verlangens zijn, bijvoorbeeld? Hoe kun je je natuurlijke stroom aanboren en welke beweging wil deze stroom maken? Met welke patronen houd je je authentieke zelf tegen? Met dit alles gaan we oefenen, waarbij we bovendien pogen aandachtig aanwezig te blijven in de stappen die we zetten.

In deze retraite ligt er een ruime uitnodiging om je levensenergie te voelen en vrij te uiten. Zonder iets te moeten ‘maken’ wat niet van nature bij jou wil gaan leven. Het is een viering van je zelf in al je kleuren.

In deze retraite ligt de nadruk op

- Jezelf leren kennen
- Authentieke communicatie
- Energie laten stromen
- Expressie
- Verlangens voelen
- Aanwezigheid
- Zelfzorg

Deze retraite is één van de twee 'introductieretraites' van de School voor Verwondering, die een mooie start kunnen zijn voor de rest van het aanbod van de School.


~~ Hoe ziet dat er dan uit, zo'n retraite? ~~

We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en gezelligheid is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Je zult de verbinding aangaan met jezelf en de ander.

We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
- Tantra; het contact maken en bevrijden van je levensenergie, zowel in contact met jezelf als de ander
- Massage, lichaamswerk en ademwerk
- Dans & beweging
- Tantrische meditaties, zowel verstild als dynamisch
- Oefeningen in contact met de ander, aanraking
- Oefeningen om je beperkende overtuigingen en structuren te onderzoeken
- Oefeningen om de verbinding met jezelf steviger te maken
- Oefeningen om jezelf te openen
- Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
- Een mooie groep gelijkgestemde mensen.
- Zelf-zorg, heerlijk gezond eten en een aantal dagen in de natuur.
- Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.
- Tijd samen, tijd voor jezelf.

We zorgen voor een setting waarin we met respect en openheid met elkaar omgaan. Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces, en wij bieden daarbij de nodige ondersteuning. Veiligheid en vrijwilligheid staan altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje. Als je hier vragen over hebt, neem alsjeblieft contact met ons op.

We werken veelal ervaringsgericht en met nieuwsgierigheid als uitgangspunt. Elk moment is een nieuw moment dat je kan ontdekken en open tegemoet kan treden.

Deze retraite is geschikt voor jou als je nieuw bent in de tantrawereld én het kan een enorme rijkdom bieden als je al enige tantra-ervaring hebt en dit aspect graag meer wilt gaan onderzoeken.


~~ Voor wie is deze retraite? ~~
We bieden deze retraite aan voor alle leeftijden (met leeftijd 18+). Deze retraite is geschikt voor jou als je nieuw bent in de tantrawereld én het kan een enorme rijkdom bieden als je al enige tantra-ervaring hebt en het thema van Bloei graag meer wilt gaan onderzoeken. De retraite is geschikt voor mensen met en zonder vaste partner.


~~ Praktisch ~~
Start: vrijdag 8 maart 2024 om 11:00 (aankomst vanaf 10:00)
Einde: zondag 10 maart 2024 om 16:00
Locatie: we mogen dit weekend vertoeven bij Avani, een prachtige locatie in de bossen bij Helvoirt, Noord-Brabant.


~~ Kosten ~~
De kosten voor het retreat zijn € 525,-

In het kaartje is alles inbegrepen: drie dagen programma, gezond veganistisch eten door een knappe kok, wandelen in het bos, slapen in gedeelde slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen). Voor een meerprijs zijn enkele 2-persoonskamers beschikbaar.

Er is plek voor maximaal 24 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.


~~ Het team ~~
Deze retraite wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

Bart-Jan Dokter
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren. En soms is het een rauw pad, of je gaat langs wat absurde bochten. Confronterend kan het zijn, want we kunnen onszelf behoorlijk dwars zitten en voor de gek houden. En we kunnen vastlopen, verdoofd raken, onszelf overschreeuwen, en nog meer truuks van ons systeem die ons beschermen en tegelijk tegenhouden. Soms is er wat moed voor nodig. Bungee-jumpen voor de ziel noem ik het wel eens. Ik hou ervan. Vreugdevol of rauw, voelen dat je leeft, hier zijn en alle kleuren ervan zien. Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar bezig met tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen. Leuk als je ook komt om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is in het leven!

Laura Eggens
Toen tantra een jaar of 6 geleden op mijn pad kwam wist ik meteen: dit is helemaal mijn ding. Tantra heeft mijn leven zoveel meer vrijheid, rijkdom, stevigheid en plezier gebracht. Ik ben er volledig ingedoken – bij verschillende scholen en leraren heb ik mogen onderzoeken (en onderzoek ik nog steeds) hoe ik mijn heerlijkste en meest vervullende leven kan leiden. Ik geef nu een aantal jaar workshops en retraites op het gebied van tantra en seksualiteit. Ik vind het geweldig om dit pad, dat mij zoveel brengt, te delen met anderen. Het is wonderlijk om mensen te zien bewegen door de krochten van het leven, met grote en kleine stappen te groeien en stoeien. Om daarbij aanwezig te mogen zijn. Een van mijn grote drijfveren in het leven is genieten. In mijn werk wil ik mensen dan ook ondersteunen in de levenskunst van het genieten: om zich vrijer en krachtiger te voelen om te genieten en met volle bewustzijn alle heerlijkheid in het leven te kunnen ervaren. Ik werk met liefde en aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Meer over mij kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.


~~ Over de School voor Verwondering ~~
We nemen je mee op een reis in persoonlijke ontwikkeling, waarbij onze werkwijze sterk gestoeld is op tantrische principes. Bij de School willen we de ruimte scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan, op weg naar een leven vanuit ontspanning en met volle bewustzijn alle heerlijkheid in het leven te ervaren. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf en het leven en zichzelf daarin willen omarmen en vieren.

Meer informatie: www.deschoolvoorverwondering.nl


Friday 08 March 2024 om 10:00 tot Sunday 10 March 2024 om 17:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Netherlands

Over de organisatie

Cursussen, retraites, jaaropleidingen en facilitators-trainingen op het gebied van Tantra en persoonlijke ontwikkeling in bredere zin.

In samenwerking met

Freedive Community

Reviews

Inge

Play Utrecht: Basiscursus Tantra

Confronterend en helend in een warme open setting. Veel verschillende oefeningen gedaan. Over het algemeen een vriendelijke en prettige sfeer…

Lees meer

Anoniem

Tantra Introductieretraite: Bloei

Van begin tot eind een hele mooie ervaring. De organisatie was uitstekend verzorgd. We deden oefeningen in een veilige en warme sfeer zodat iedereen zichzelf wilde laten zien aan elkaar en aan zichzelf. Fijn om te merken hoe iedereen in de groep tot zijn/haar recht kon komen dankzij de goede begeleiding. Ik ben blij dat ik geweest ben.

Lees meer

Maurice

Tantra Introductieretraite: Bloei

Het was Een bijzonder, enerverend en liefdevol weekend! Met een groep gelijkgestemden met een open mind de diepte in gaan, connecties aangaan, om uiteindelijk te eindigen in een grote bubbel vol energie, warmte en liefde… met recht een school voor verwondering!

Lees meer

Tantra Introductieretraite: Bloei

Meer evenementen van De School voor Verwondering

Monday, 22 Apr. om 19:15
Tantrische Ontdekkingsavond
Play Utrecht
Tantra Aanraking Playfulness
Wednesday, 24 Apr. om 19:30
Play Utrecht: Vervolgcursus Tantra (Adventure into Self)
De School voor Verwondering
Tantra Cursus Leven vieren
Friday, 10 May. om 11:00
Tantra Deep Dive Training
De School voor Verwondering
Tantra Jaartraject Spirituele ontwikkeling
Friday, 10 May. om 11:00
Body & Presence - Tantra Deep Dive Retraite
De School voor Verwondering
Tantra Meerdaagse retraites Lichaamsbewustzijn

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 22 Jun. om 15:00
Red Play Party (Temple Night) & Sexy Chakra Exploration Workshop
Exploring Deeper
Tantra Tempel Sacred Sexuality
Friday, 03 May. om 10:00
Odessa Tantra Festival
Odessa Amsterdam
Tantra Tempel Festivals
Wednesday, 25 Sep. om 15:00
🛕 Our Temple 🛕 25-29 Sep '24 (by Denise, Femke & Lexmy)
Partners in Magic
Tantra Tempel Festivals
Sunday, 23 Jun. om 14:45
Sensual Play Party: Kinksterfest
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl