Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Workshop: Mindful Met de Natuur (i.s.m. Earthfulness.nl)

Sunday 24 September 2023 van 15:00 tot 17:00

Groepsverblijf 't Laer, Oude Postweg 1, 1251 Laren, Nederland

Over dit evenement

Van Mindfulness naar Earthfulness..

Mis jij ook de natuur in jouw dagelijkse bezigheden? Zit je nu vooral vaak stil achter een beeldscherm onder de TL..? Tijd voor verandering, jawel. Met Earthfulness, het nieuwe Mindfulness in de natuur, kom je weer meer in de natuur en zie en voel je weer de natuur. Zo kom je ook weer echt tot jezelf door gewoonweg veel minder te doen!

WAAROM EARTHFULNESS?
Verwachtingen, verantwoordelijkheden, sociale druk en 'moetjes' vertroebelen wie je in wezen bent en wat je daadwerkelijk wil. Met de workshop Mindful Met de Natuur gaan we hier los van breken en nieuwe bronnen aanboren. Met eenvoudige en effectieve oefeningen krijg je goede handvatten mee om weer echt verbinding te leren maken met de natuur en de zuivere versie van jezelf. En nee, we gaan niet bosbaden;)
Is er een bepaald thema of persoonlijk- of loopbaanvraagstuk waar je mee aan de slag wil, dan kan je de workshop/challenge daar ook voor inzetten. Tijdens de workshop zet je je intentie en bepaal je je eigen doel.

Deze workshop is een eerste stap om de natuur weer bewust waar te nemen, om je heen en in jezelf. Wil jij hier echt goed in worden en dagelijks een kort moment hiermee gaan oefenen? Meld je dan aan voor de Mindful Met de Natuur Challenge. Laagdrempelig, op je eigen plek en in je eigen tijd.
Meedoen aan de volledige MIndful Met de Natuur Challenge?! Lees hier snel verder en meld je meteen even aan: https://hipsy.nl/event/15083-mindful-met-de-natuur-challenge-earthfulness-herfsteditie

WIE ZIJN WIJ DAN?
Wij zijn Stefan Kool (Koolsultancy), Roos Rijcken (Bomen met Roos) en Rindert de Quaasteniet (Natuurademen) Agoog en wandelende loopbaancoach (Stefan)
Psycholoog en natuurcoach (Roos)
Nuchtere ICT'er en natuurcoach (Rindert)
April 2022 maakten Roos en Stefan kennis met Earthfulness en met bedenker en initiator Arjan Berkhuyzen.
Mei 2022 deden wij mee aan de landelijke pilot van de eerste Earthfulness Challenge. Daarna ontwikkelden wij i.s.m. Earthfulness een eigen challenge in omgeving Hilversum. Dit is de derde editie!
Earthfulness doet samen met Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek naar de effecten op ons als mensen door in verbinding te zijn met de natuur.

HOE WERKT HET?
Van Mindfulness naar Earthfulness. De oefeningen en challenge die wij aanbieden zijn wat onze ervaringen betreft een ideale stok achter de deur om weer meer en vaker echt verbonden te zijn met de natuur. Het kan zelfs dienen als een soort medicijn tegen de winterdip en overspanningsverschijnselen. Ons helpt het tegen een overmaat aan stress en gevoelens van lusteloosheid. De natuur helpt om tot rust te komen doordat je zenuwstelsel en hormoonhuishouden positief beïnvloed worden. Hoe precies, wordt nog volop onderzocht. Door deel te nemen aan de Mindful Met de Natuur Challenge ondersteun je ook het onderzoek van Earthfulness hierover.

Wat Earthfulness precies is en hoe het precies werkt leer je in de workshop op zondag 24 september midden in de natuur. Locatie: 't Laer, Goois Natuur Reservaat, omgeving Hilversum.

PRAKTISCH:
De workshop is van 15:00 - 17:00 uur op een buitenlocatie in de natuur.
Inloop vanaf 14:30 uur. Wij starten op tijd.
In de workshop maken wij kort kennis met elkaar en bespreken wij de vragen die je vooraf hebt ontvangen.
We doen samen een ontspanningsoefening om te landen en aarden, vervolgens maak je kennis met wat Earthfulness precies is, zowel in woord als in daad met een aantal leuke, verrassende en interessante oefeningen. We sluiten af en delen samen wat de oefeningen met je gedaan hebben en wat je verder denkt nodig te hebben om je wens of doel te verwezenlijken door meer in en met de natuur te zijn.

Tickets:
Er zijn 3 opties voor een ticket:
- Natuurliefhebber: 1 ticket voor 1 persoon, 30 euro (waarvan wij 5 euro doneren een het Goois Natuurreservaat, bij voldoende opbrengst).
- Single Ticket: 1 ticket voor 1 persoon, 25 euro.
- Duo Ticket: 1 ticket voor 2 personen, 40 euro.
Voor deelname aan de volledige Challenge betaal je 35 euro. Of 60 euro als duo.

Bereikbaarheid locatie:
‘t Laer is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Met het OV vanaf station Hilversum centraal met de bus. Op 700 meter van het groepsverblijf ligt de bushalte ‘Heidebloem/A27’ van lijn 109, Hilversum-Baarn. Het bezoekadres is Oude Postweg 1 te Laren (Noord-Holland).

Hoe werkt de Challenge?
Als je ook meedoet aan de volledige MIndful Met de Natuur Challenge ontvang je dagelijks een verrassende oefening die je 's ochtends in je mailbox ontvangt en per app. Jij bepaalt vervolgens zelf wanneer jij deze doet, waar en hoe je het doet en ook waarvoor je het doet. We houden dagelijks contact via een appgroep. Bij vastlopers of vragen, doorbraken of inzinkingen is één van ons altijd dagelijks bereikbaar om je vragen aan te stellen of te delen.

Aanmelden voor de volledige challenge kan hier:
https://hipsy.nl/event/15083-mindful-met-de-natuur-challenge-earthfulness-herfsteditie

Meedoen aan de challenge doe je van maandag 25 september voor 21 dagen , tot en met zondag 15 oktober, thuis, bij jou in de buurt en op je eigen moment, 10 a 15 minuten per dag. Via een groepsapp houden we contact en wisselen we ervaringen uit. Samen = des te leuker en beter vol te houden. Met iedereen die dat wil, sluiten wij ook weer gezamenlijk af op zondag 15 oktober om 15.30 uur. Locatie: 'T Laer, omgeving Hilversum.

INBEGREPEN BIJ WORKSHOP:
- Toegang tot de algemene Earthfulness groepsapp
- Online vragenlijst vooraf
- Noten, chocolade, (Wildpluk) biologische thee.
- Kennismaking
- Oefeningen
- Evaluatie

EXTRA'S:
- Wij werken samen met Earthfulness.nl, een landelijk initiatief vanuit Terschelling en de Radboud Universiteit.
https://earthfulness.nl/;
- Met deelname aan de Challenge werk je mee aan wetenschappelijk onderzoek over het effect van in verbinding zijn met de natuur voor ons als mens;
- Bij voldoende opbrengst doneren wij een deel aan het Goois Natuurreservaat;
- Powered by: Natuurademen.nl

Meedoen aan de volledige Challenge?
Lees hier dan verder en meld je meteen even aan: https://hipsy.nl/event/15083-mindful-met-de-natuur-challenge-earthfulness-herfsteditie

MEER WETEN?
Meer over ons, achtergrondinformatie en weetjes!
https://koolsultancy.nl/earthfullness
https://bomenmetroos.nl/
https://natuurademen.nl/over-natuurademen/

Vragen vooraf? Vraag Stefan:
contact@koolsultancy.nl

Sunday 24 September 2023 van 15:00 tot 17:00

Groepsverblijf 't Laer, Oude Postweg 1, 1251 Laren, Nederland

Over de organisatie

“'Je kunt meer dan je denkt'”

Koolsultancy is een mensgerichte consultancy die jou helpt groeien in jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling met integratieve coaching + workshops

Koolsultancy - Zelfbewust Buiten Zijn

In samenwerking met

Bomen met Roos

Contact
Workshop: Mindful Met de Natuur (i.s.m. Earthfulness.nl)

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 25 Jul. om 12:00
Dag buiten de Tijd
Natural High
Meditatie Spirituele ontwikkeling Ecstatic Dance
Sunday, 06 Oct. om 18:45
Queer Tantra Drieluik
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Aanraking
Monday, 29 Jul. om 10:00
ZOMERWEEK Meditatieve zangochtenden in het Alkmaarse Badhuis
Inge Berkhout Stembevrijding ~ Volg JOUW beweging
Mantra zingen Meditatie De stem van binnenuit
Tuesday, 16 Jul. om 10:30
STILTEDAG MET SOUNDHEALING MAARN
Binkie
Stilteretraite Soundhealing Meditatie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl