Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

BODYLAB dans improvisatie en exploratie

Zondag 02 juli 2023 van 10:30 tot 13:30

Belcampo Loft, Hannie Dankbaarpassage 33, 1053 RT Amsterdam, Nederland

Over dit evenement

De anatomie van ons lichaam dient als vertrekpunt voor deze 3 uur durende workshop. We gaan met aandacht en nieuwsgierigheid naar dat bepaalde lichaamsdeel of systeem. We onderzoeken in beweging / dans de relatie tussen dat lichaamsdeel en de bijbehorende sensaties, ervaringen, gevoelens en herinneringen die hiermee verbonden. Deze kunnen universeel zijn en juist ook heel persoonlijk. Aan het einde van een workshop voel je je gegrond, aanwezig en stroomt je lichaam. En misschien ook een aantal inzichten en ervaringen rijker over jouw zelf en jouw bewegende lichaam.

onderstaande tools zetten we in:
Improvisatie / dans-exploratie / somatic dance / body mind centering / partnering / lichaamswerk / aanraking / authentic movement

Je kan de workshop als serie volgen of los
jouw investering: 45,- per workshop of alle 5x 200,-

thema zondag 2juli = De altijd bewegende stroom in ons lichaam - water

tijd: 10:30 - 13:30 (incl pauze )


meer info over het water in ons lichaam
Water transporteert, is een bouwsteen, reinigt en lost van alles op in het lichaam. Water zorgt er voor dat je flexibel bent zowel op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Hoe meer water je lichaam bevat hoe gemakkelijker jij je aanpast, hoe gemakkelijker je valt en weer opstaat zowel figuurlijk als letterlijk. Dat zie je wel aan kinderen.

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Voor kinderen is dit wel 90% van hun gehele zelf en hoe ouder we worden hoe minder vloeibaar we worden. Aan het einde van ons leven bestaan we nog maar voor 50% uit water.

Als we een watermolecuul volgen in ons lichaam zal het al stromend steeds in verschillende sferen en kwaliteiten terechtkomen. De molecuul in het bloed wordt het lymfe vocht, veranderd in de vloeistof die om de cellen heen stroomt, om vervolgens door osmose een tijdje in alle rust en aanwezigheid in een cel te vertoeven. Je kan het daarom ook zien als een lichaams-systeem, wat nauw verbonden is met elkaar en zichzelf in balans houdt en dagelijks wordt ververst.

Het is zelfs zo dat deze water molecuul via onze adem of plas ons lichaam verlaat, weer wordt opgenomen door de aarde, wordt verdampt, eindigt als wolk om vervolgens een regendruppel te worden en dan eindeloos in de zee blijft ronddobberen om daarna misschien weer in jouw glas water te eindigen. Een eeuwigdurende cyclus van voortdurend stromen, beweging en van verandering.
Je begrijpt daarom misschien wel dat wanneer we in contact komen met de kwaliteiten , de mind van het water in ons lichaam , we dan gemakkelijker in staat zijn mee te veranderen met wat er is en eenvoudig kunnen schakelen tussen de stroom van situaties in ons leven.


Zondag 02 juli 2023 van 10:30 tot 13:30

Belcampo Loft, Hannie Dankbaarpassage 33, 1053 RT Amsterdam, Nederland

Over de organisatie

“Herinner de wijsheid van het lichaam in beweging ”

workshops dans improvisatie en exploratie

Reviews

Andre

BODYLAB dans improvisatie en exploratie

Mooie zorgvuldige "onderzoek" dansworkshop

Lees meer

BODYLAB dans improvisatie en exploratie

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 04 mei. om 19:00
NATARAJ UTRECHT | LIVE: THE WANDERER
Nataraj
Vrije Dans Ecstatic Dance Live muziek
Zondag, 21 jul. om 13:00
NATARAJ BEACH PARTY ZANDVOORT | 21 JULI
Nataraj
Vrije Dans Festivals Gatherings
Zondag, 05 mei. om 14:30
Ecstatic Dance Zalencentrum Eindhoven
Dance 4 Balance Ecstatic Dance Eindhoven & Oostelbeers
Ecstatic Dance Conscious Dance Vrije Dans
Zaterdag, 27 apr. om 19:30
Somatic Dance Avond 'Dans van de Polariteit'
Somatic Dance Works
Somatic Dance Dansen in verbinding Vrije Dans
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl