Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Zutphen

Tuesday 07 February 2023 van 19:45 tot 22:00

Luxor Theater, Houtmarkt 64, 7201 KM Zutphen, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven. Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Vele inheemse Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die in 2021 bij het team kwam) hebben zij een hoopvolle documentaire gecreerd over de belangrijke boodschap van KIVA en de Wisdom Keepers! De KIVA ceremonie ons laat namelijk zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen!

Synopsis: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor vrede, het welzijn van de aarde en alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve ‘Call’ vanuit de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4

--------------------------------------------------------------

Medicine music + sprekers/Nederlandse Elders:

* Dymphi Peeters (medicine music)
Dymphi Peeters is een muzikaal medium en legt connectie tussen deze wereld en andere dimensies. Ze kanaliseert lichtcodes en activaties via stem, muziek en geluiden met als doel mensen thuis te brengen bij zichzelf. Ze maakt ‘medicine music’ geïnspireerd door fusion van wereldmuziek. Als coach helpt ze mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met hun stem en geluid als ingang.

* Elder Annelies Theelen
Annelies is sinds 2017 betrokken bij de KIVA-ceremonies. Ze is een nederlandse Elder en begeleidt mensen om vanuit het hart, in licht en liefde te leven. Ze werkt met respect voor ieders authentieke kwaliteit en vindt haar inspiratie in de manier waarop de bijen samenwerken: hoe ze samen het Goud maken, de honing. Het gaat om balans en harmonie. Annelies kwam via onze europese voorouders in aanraking met de kennis van de Elder Futhark Runen.

* Elder Raquel Haug
Als Nederlandse Elder is Raquel gevraagd om een nieuwe ceremoniële plek in Nederland te beginnen die verbonden is met het Heilige Kiva Vuur. Van 2016 tot 2019 was ze één van de organisatoren van de Nederlandse KIVA. Oude kennis over de heiligheid van het leven en onze diepe verbinding met de cycli van de natuur is de basis van haar leringen en gebeden.

* Elder Petra Anjani Moonflower
Petra is geboren in Drenthe en voelde als kind al de aanwezigheid van de voorouders bij de heilige plekken. Na veel omzwervingen Is zij teruggekeerd naar het oude Land. Inmiddels verstaat zij de boodschappen van de ouden. Haar missie is het om mensen weer bij hun eigen spiritualiteit te brengen. Om vanuit verbondenheid met het land van hun voorouders en haar verhalen het ritueel van het leven opnieuw te laten ontstaan.

--------------------------------------------------------------
Voor inhoudelijke vragen over de KIVA vertoningen, mail naar info@kiva-wisdomkeepers.com

Dit evenement wordt gesteund door www.heartfire.nl

Tuesday 07 February 2023 van 19:45 tot 22:00

Luxor Theater, Houtmarkt 64, 7201 KM Zutphen, Nederland

Over de organisatie

HeartFire organizes concerts and events that open the heart. HeartFire is a co-creation of Daniëlle Doeve & Jeroen van Kemenade.

Reviews

Sander De Jong

HeartFire Special : Malte Marten | Handpan Concert & Two Masterclasses

Gigantisch goeie ervaring, malte is een hele fijne kerel en kan zo goed handpan spelen !! Ik ga snel weer :)

Lees meer

Ronald

HeartFire Special : Malte Marten | Handpan Concert & Two Masterclasses

Concert was fantastisch en heb samen met mijn vriendin heerlijk genoten. Leuk Malte een keer live te zien spelen! De Masterclass voor gevorderden in de middag viel behoorlijk tegen. Had verwacht wat meer te leren en inspiratie op te doen. Maar het was veel praten en voor mij persoonlijk teveel irrelevante vragen en opmerkingen van deelnemers tijdens het vragen rondje die dan ook eindeloos leek te duren. De groep was denk daarvoor ook te groot. Het was vooral gezellig met elkaar praten over de handpan en wat je ermee kan. Ook zoals iemand anders al beschreef leek Malte me ook niet echt geïnspireerd, denk voor hem misschien ook allemaal een beetje teveel op een dag.

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Zutphen

Meer evenementen van HeartFire.nl

Friday, 06 Sep. om 13:00
Praful & Vimal :: Shamanic Breath SoundJourney with Sacred Cacao
HeartFire.nl
Klankreis-Soundbath Cacao ceremonie Innerlijke Reis
Friday, 06 Sep. om 19:30
Praful :: Ceremonial Concert
HeartFire.nl
Live muziek Optreden Klankreis
Monday, 30 Sep. om 19:30
Deva Premal & Miten :: Singing Our Prayers 2024
HeartFire.nl
Live muziek Optreden Mantra zingen
Tuesday, 01 Oct. om 19:30
Deva Premal & Miten :: Singing Our Prayers 2024
HeartFire.nl
Live muziek Optreden Mantra zingen

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 09 Aug. om 10:30
De Zomerviering
Even naar Eva
Meerdaagse retraites Ritueel Natuur
Friday, 06 Sep. om 16:00
Aardevrouwen Gathering
Earthmama Connects
Ritueel Gatherings Vrouwencirkels
Sunday, 21 Jul. om 10:45
Sunday Service@Sundown:* ♑︎ FULL MOON* Cacao & Sound Healing Ceremony
Axé Do Cacau
Cacao ceremonie Ritueel Plantmedicijn
Saturday, 27 Jul. om 15:00
Sacred Ceremony with Cacao Connection - In Nature
The 8 Moons
Cacao ceremonie Ritueel Water ceremonie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl