Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Zutphen

Tuesday 07 February 2023 van 19:45 tot 22:00

Luxor Theater, Houtmarkt 64, 7201 KM Zutphen, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven. Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Vele inheemse Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die in 2021 bij het team kwam) hebben zij een hoopvolle documentaire gecreerd over de belangrijke boodschap van KIVA en de Wisdom Keepers! De KIVA ceremonie ons laat namelijk zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen!

Synopsis: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor vrede, het welzijn van de aarde en alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve ‘Call’ vanuit de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4

--------------------------------------------------------------

Medicine music + sprekers/Nederlandse Elders:

* Dymphi Peeters (medicine music)
Dymphi Peeters is een muzikaal medium en legt connectie tussen deze wereld en andere dimensies. Ze kanaliseert lichtcodes en activaties via stem, muziek en geluiden met als doel mensen thuis te brengen bij zichzelf. Ze maakt ‘medicine music’ geïnspireerd door fusion van wereldmuziek. Als coach helpt ze mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met hun stem en geluid als ingang.

* Elder Annelies Theelen
Annelies is sinds 2017 betrokken bij de KIVA-ceremonies. Ze is een nederlandse Elder en begeleidt mensen om vanuit het hart, in licht en liefde te leven. Ze werkt met respect voor ieders authentieke kwaliteit en vindt haar inspiratie in de manier waarop de bijen samenwerken: hoe ze samen het Goud maken, de honing. Het gaat om balans en harmonie. Annelies kwam via onze europese voorouders in aanraking met de kennis van de Elder Futhark Runen.

* Elder Raquel Haug
Als Nederlandse Elder is Raquel gevraagd om een nieuwe ceremoniële plek in Nederland te beginnen die verbonden is met het Heilige Kiva Vuur. Van 2016 tot 2019 was ze één van de organisatoren van de Nederlandse KIVA. Oude kennis over de heiligheid van het leven en onze diepe verbinding met de cycli van de natuur is de basis van haar leringen en gebeden.

* Elder Petra Anjani Moonflower
Petra is geboren in Drenthe en voelde als kind al de aanwezigheid van de voorouders bij de heilige plekken. Na veel omzwervingen Is zij teruggekeerd naar het oude Land. Inmiddels verstaat zij de boodschappen van de ouden. Haar missie is het om mensen weer bij hun eigen spiritualiteit te brengen. Om vanuit verbondenheid met het land van hun voorouders en haar verhalen het ritueel van het leven opnieuw te laten ontstaan.

--------------------------------------------------------------
Voor inhoudelijke vragen over de KIVA vertoningen, mail naar info@kiva-wisdomkeepers.com

Dit evenement wordt gesteund door www.heartfire.nl

Tuesday 07 February 2023 van 19:45 tot 22:00

Luxor Theater, Houtmarkt 64, 7201 KM Zutphen, Nederland

Over de organisatie

HeartFire organizes concerts and events that open the heart. HeartFire is a co-creation of Daniëlle Doeve & Jeroen van Kemenade.

Reviews

Regine Scholte

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Wij hebben een geweldige avond gehad. Wat is deze muziek verbindend. De verhalen na de film hebben me dit nog meer doen beseffen. Ik ben blij dat deze mooie mensen in ons land zijn gekomen. Zij verrijken ons mer name in het voelen. Bedankt allen Regine

Lees meer

Miriam Klein

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Ontroerend mooi! De film is prachtig en brengt terug naar waar het over gaat in dit leven. De presentatie is geweldig, ook door de muziek en verhalen van elders. Dank hiervoor XX

Lees meer

Hermine Schoneveld

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Ik vond het een geweldige docu van over het ontstaan van de KIVA en hoe deze vorm zich verder door alle landen heeft ontwikkeld. Heel blij dat deze docu van Marijke Kodden op deze manier 'stem en beeld' krijgt.

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Zutphen

Meer evenementen van HeartFire.nl

Tuesday, 10 Oct. om 19:30
Deva Premal & Miten :: Live On Stage 2023 @Kunstlinie Almere
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden
Wednesday, 11 Oct. om 19:30
Deva Premal & Miten :: Live On Stage 2023 @Kunstlinie Almere
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden
Friday, 20 Oct. om 19:30
FIA :: Trilogy Tour @Dominicuskerk (SOLD OUT)
HeartFire.nl
Concert Optreden Verbinding
Saturday, 21 Oct. om 19:30
FIA :: Trilogy Tour @Dominicuskerk (SOLD OUT)
HeartFire.nl
Concert Optreden Verbinding

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 06 Oct. om 17:00
Ancestral Medicine Ceremony met Taita Leonel Tascon (Colombia)
InsideOut - voor transformerende reizen
Plantmedicijn Rapé Ritueel
Sunday, 03 Dec. om 14:00
Ritual Dance met Cacao
Ritual Dance
Ritual Dance Ritueel Dansen in verbinding
Wednesday, 04 Oct. om 18:00
4-daagse Mannen intiatie/inwijding.
Vrij Mens Zijn (Erik Spaans)
Inwijdingen Ritueel Mannen workshops
Saturday, 14 Oct. om 19:00
Love Shot: A Journey of Connection and Bliss
Out of Love
Tantra Ritueel Adem
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl