Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek

Wednesday 25 January 2023 van 19:30 tot 22:00

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven. Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Vele inheemse Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die in 2021 bij het team kwam) hebben zij een hoopvolle documentaire gecreerd over de belangrijke boodschap van KIVA en de Wisdom Keepers! De KIVA ceremonie ons laat namelijk zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen!

Synopsis: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor vrede, het welzijn van de aarde en alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve ‘Call’ vanuit de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4


Speciale spreker/muzikant:

* Annelies Theelen
Annelies is sinds 2017 betrokken bij de KIVA-ceremonies. Ze is een nederlandse Elder en begeleidt mensen om vanuit het hart, in licht en liefde te leven. Ze werkt met respect voor ieders authentieke kwaliteit en vindt haar inspiratie in de manier waarop de bijen samenwerken: hoe ze samen het Goud maken, de honing. Het gaat om balans en harmonie. Annelies kwam via onze europese voorouders in aanraking met de kennis van de Elder Futhark Runen.

* Dymphi Peeters
Dymphi Peeters is een muzikaal medium en legt connectie tussen deze wereld en andere dimensies. Ze kanaliseert lichtcodes en activaties via stem, muziek en geluiden met als doel mensen thuis te brengen bij zichzelf. Ze maakt ‘medicine music’ geïnspireerd door fusion van wereldmuziek. Als coach helpt ze mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met hun stem en geluid als ingang.

Dit evenement wordt gesteund door www.heartfire.nl

Wednesday 25 January 2023 van 19:30 tot 22:00

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over de organisatie

HeartFire organizes concerts and events that open the heart. HeartFire is a co-creation of Daniëlle Doeve & Jeroen van Kemenade.

Reviews

Ferdinand Van der Neut

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek

Mindblowing, heartbreaking, eyes-opening. Nothing less. Give these people a medal, a hug, a high five, five stars, honour and respect. This is so valuable to find a new vision for the future, because we need it and we can feel it. Many thanks <3

Lees meer

Lea Vos

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek

Ik vond het een mooie ervaring om met dit ritueel kennis te maken. We zouden in alle culturen meer om de aarde moeten geven.

Lees meer

Yolinde Galama

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek

Prachtig verzorgde avond. En prachtige docu met voor mij veel herkenning in de Wisdomkeepers.

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek

Meer evenementen van HeartFire.nl

Uitverkocht
Tuesday, 07 Feb. om 19:45
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Zutphen
HeartFire.nl
Ritueel Film
Uitverkocht
Saturday, 11 Feb. om 19:30
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Doesburg
HeartFire.nl
Ritueel Film
Uitverkocht
Thursday, 16 Feb. om 19:00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Eindhoven
HeartFire.nl
Ritueel Film
Uitverkocht
Sunday, 19 Feb. om 14:00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek
HeartFire.nl
Ritueel Film

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 10 Feb. om 19:00
Soul Retrieval
Joanne May
Ritueel Innerlijke reis Healing
Monday, 20 Feb. om 19:30
Nieuwe maan ceremonie
Sophie Schaay
Ritueel Yoga Meditatie
Sunday, 26 Mar. om 14:00
Ritual Dance met Cacao
Ritual Dance
Ritual Dance Ritueel Dansen in verbinding
Thursday, 13 Apr. om 10:00
Rooting & Rising | Vrouwen zweethut Ceremonie
WomensAlchemy
Zweethut Sjamanisme Ritueel
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl