Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA, THE CALL OF THE WISDOM KEEPERS, SPECIAL

Thursday 25 July 2024 van 19:30 tot 22:30

Randstad 22, 1316 Almere, Nederland

Over dit evenement

KIVA, THE CALL OF THE WISDOM KEEPERS, SPECIAL
RETURN OF THE INNER WISDOM & THE SACRED TRIBE
Co-creatie KIVA Marijke Kodden & Sacred SoulTribe Events

Voor de eerste keer in Almere te zien, mis deze kans niet!

Diep geraakt waren we bij het zien van de KIVA documentaire ‘The Call of the Wisdomkeepers’. De film staat voor alles waar wij ook voor staan: herverbinding met onze Oorsprong, met ons diep innerlijk weten, met Moeder aarde en de Sacred Tribe waar we van afstammen.

We zijn daarom superblij dat filmmaakster Marijke Kodden met ons deze bijzondere co-creatie heeft gemaakt, waarbij we jullie gaan onderdompelen in een avond vol liefde, verbinding, inspiratie, muziek & her-innering.

In een tijd waarin de mensheid met meer tegenslag dan ooit wordt geconfronteerd, legt de film ’KIVA, Call of the Wisdom Keepers’ de essentie vast van een unieke en eeuwenoude ceremonie.
Een ceremonie die – na een visioen in 1968 – in ere werd hersteld en waar leiders van inheemse volkeren van over de hele wereld al 30 jaar samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met Moeder Aarde. Wijsheid die al eeuwen bekend is, maar is verloren gegaan voor het grote publiek.

Het is deze boodschap van de inheemse volkeren, die hoop brengt voor iedereen en handvatten biedt over hoe we onze relatie met de aarde én met elkaar kunnen herstellen! De Oorspronkelijke Volkeren hebben dit contact met Moeder Aarde nooit verloren en kunnen ons daarom inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren.

In 2018 kreeg filmmaker en fotograaf Marijke Kodden – als een van de eersten en weinigen – toestemming om de unieke KIVA-ceremonies in Mexico (2018), India (2019), Nederland (2018/2019) en Duitsland (2021) te filmen. Samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven, maakte zij hier een indrukwekkende documentaire (56 min) over.

Op het event brengen we Wisdom Keepers samen en willen we een sfeer creëren van verbinding met ons hart, onze innerlijke wijsheid en ons verlangen naar terugkeer naar de Sacred Tribe.

Na de opening met Marijke, Miriam & Max zal Wisdom Keeper Binkie een helende en verwarmende cacaoceremonie geven om ons in verbinding te brengen met onze hartwijsheid. Vervolgens gaan we de documentaire KIVA, The Call of The Wisdomkeepers bekijken en zal Marijke Kodden, de maakster van deze film een korte Q & A houden. Daarna zal Wisdom Keeper Carola Esparza uit Chili spreken over inheemse wijsheid en verbinding met jeZelf. We sluiten de avond af met een heerlijk klankbad van Binkie die ons met haar prachtige muziekinstrumenten en stem mee laat voeren om alle indrukken te laten landen en ons te doen zakken in ons lijf, onze eigen Heilige Tempel.

KIVA, THE CALL OF THE WISDOM KEEPERS, SPECIAL
RETURN OF THE INNER WISDOM & THE SACRED TRIBE

Locatie: Puur Almere
Randstad 22, Almere
10 minuten van het station en gratis parkeerruimte

Programma

19.00 uur Inloop
19.30 uur Opening door Marijke Kodden, Max Nieuwenhuis & Miriam Hoogma
19.45 uur Cacaoceremonie door Binkie
20.15 uur FILM KIVA, The Call of The Wisdom Keepers met Q&A door Marijke Kodden
21.30 uur Carola Esparza, Wisdomkeeper uit Chili
22.00 uur Klankbad door Binkie
22.30 uur Einde

Kom alsjeblieft op tijd. Vanaf 19.30 sluiten we de deur.
We heten je van harte welkom!

Liefdevolle groet,
Marijke Kodden, Max Nieuwenhuis & Miriam Hoogma van Sacred SoulTribe Events
en ons fantastische vrijwilligersteam

Meenemen:
• Matje, schapenvachtje of dekentje voor het klankbad en meditatiepoefje voor gebruik bij de film (er zijn een beperkt aantal stoelen aanwezig en we kiezen er bewust voor om de ruimte dichtbij de vloer, de aarde in te richten).

Over de documentaire ’KIVA, Call of the Wisdom Keepers’:

‘Mother Earth is calling her children home’

In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse wisdomkeepers van over de hele wereld verenigd in een cirkel – met een vuur in het hart daarvan – die een ceremonie uitvoerden.

Het was een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en het welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een oude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gebruikt.

Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de oorspronkelijke inheemse volkeren.

Ze hebben het contact met de natuur nooit verloren en met hun eeuwenoude wijsheid kunnen ze ons inspireren om in beweging te komen naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een uniek beeld van de KIVA-ceremonie, waarbij inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorgen over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid.

Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept.’ Daarom voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld en tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen, door hun eeuwenoude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

– ‘Inspiring and fascinating documentary! It is an important document in this time of transition. The original peoples are the predecessors of the New Earth. They still remember the time where we are heading towards’ –
Robert Bridgeman – modern mystic,
healer, speaker and author

Thursday 25 July 2024 van 19:30 tot 22:30

Randstad 22, 1316 Almere, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“RETURN TO YOUR INNER WISDOM & THE SACRED TRIBE”

Culturele evenementen, activiteiten gericht op dans, muziek, interculturele verbinding en educatie, behoud van cultureel erfgoed, communitybuilding.

In samenwerking met

Sparkle Eye

Contact
1. Choose your tickets
KIVA, THE CALL OF THE WISDOMKEEPERS SPECIAL

KIVA, THE CALL OF THE WISDOMKEEPERS SPECIAL. RETURN OF THE INNER WISDOM & THE SACRED TRIBE Documentaire van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven. Cacaoceremonie door Binkie. Wisdomkeeper Carola Esparza. Klankbad door Binkie. Een avond gevuld met film, muziek, cacao, inspiratie, liefde, verbinding & herinnering in Puur Almere. Georganiseerd door Sacred SoulTribe Events. Welkom!

€ 33,80
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
KIVA, THE CALL OF THE WISDOM KEEPERS, SPECIAL

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 26 Jul. om 19:00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza
Sparkle Eye
Film Natuur
Friday, 20 Sep. om 19:00
MAANKARAVAAN-Ecstatic Full Moon CACAO Ceremony-Bring out the DRUMS!
Moonfool
Cacao ceremonie Ecstatic Dance Full Moon
Wednesday, 31 Jul. om 19:30
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza
Sparkle Eye
Film Lezing
Sunday, 21 Jul. om 14:30
Mexicaanse Cacao Ceremonie & Vrouwencirkel in Amsterdam
Elke & Layla
Cacao ceremonie Full Moon Vrouwencirkels
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl