Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Retreat - Seks: Ruimte & Extase

Saturday 17 December 2022 om 16:00 tot Thursday 22 December 2022 om 16:00

Veldstudiecentrum, Hei en Boeicopseweg 147, 4126 RH Hei- en Boeicop, Nederland

Over dit evenement

In deze retreat gaan we verder op verkenning in de wereld van seksualiteit. Wat valt er hierin te leren over onszelf? Waar ligt ons plezier, genot en onze extase? Welke connecties ontstaan er binnen en buiten jezelf? En welke triggers?

We gaan beoefenen en onderzoeken in de dimensie waar we het ego steeds minder betrekken bij de handelingen en verbindingen die we aangaan. Onze overtuigingen en oordelen dagen we uit. Hoe vast staan de plaatjes in je hoofd waarop je hebt gedefinieerd wie je bent en hoe je handelt? Welke vormen accepteer je wel en niet van jezelf?

Vaak als we deze uitdaging aangaan, zal je terugvinden dat je minder vastomlijnd bent dan je denkt. Dat we meer en meer kunnen verdwijnen in de ruimte, ook in seksualiteit. We maken contact met de meer Goddelijke kant, welke vormen neemt seks aan als het ‘zelf’ meer wegvalt? Vanuit het werken met seksuele energie en geleid door je intuïtie laten we ons voeren naar de plek waar overgave en extase vindbaar zijn.

Als je dit leest en denkt ‘yummy, dit wil ik wel uitzoeken’: dat ben je waarschijnlijk op je plek in deze retraite. In een sfeer zoals je die gewend bent van ons, waarin veiligheid, speelsheid en oprechte raakbaarheid immer aanwezig zijn, gaan we met een groep fijne mensen op avontuur. Op avontuur in onszelf, in contact, en in het (o zo sexy) bestaan.

Deze retraite is waarschijnlijk voor jou als je:
- Je comfortabel voelt bij het thema seksualiteit en daar meer in wilt ontdekken
- Benieuwd bent naar hoe je seksualiteit kunt beleven vanuit een verbinding met ‘het goddelijke’
- Wilt voelen en ervaren in seks en daarbij steeds meer je hoofd wilt uitschakelen
- Aan onze eerste Seksretraite hebt meegedaan, of elders soortgelijke ervaring hebt opgedaan

Deze retraite is niet zo geschikt voor jou als je:
- Veel spanning ervaart in contact met andere mensen
- Seksuele interacties komt ‘halen’ bij anderen
- Vooral komt voor de seks en niet voor het zelfonderzoek

𝐇𝐨𝐞 𝐳𝐢𝐞𝐭 𝐳𝐨’𝐧 𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐢𝐭𝐞 𝐞𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐯𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐣𝐞 𝐣𝐞 𝐚𝐟?
We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en juicyness is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Vanuit een stevige basis in jezelf, gaan we ook de oprechte verbinding met de ander aan.

We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
Tantra; het contact maken en bevrijden van je sēksuele (levens)energie, zowel in contact met jezelf als de ander
- Lichaamswerk, ademwerk, dans & beweging
- Meditatie, zowel in stilte als dynamisch
- Verschillende vormen van tantrische massage
- Bio-energetisch werk
- Oefeningen over dynamieken, leiden en overgave
- Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
- Zelf-zorg, heerlijk biologisch eten en een week in de natuur.
- Een mooie groep gelijkgestemde jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar.
- Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.

We werken tijdens deze retraite met sēksuele energie en aanraking, individueel en in contact. Vooropgesteld: interacties met anderen zijn nooit een verplichting. We zorgen voor een setting waarin we met respect en openheid met elkaar omgaan. Veiligheid en vrijwilligheid staan altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje. Als je hier vragen over hebt, neem contact met ons op.

Deze retreat is een vervolg op de Play Retreat ‘Seks: Vrijheid & Vervulling’ (in de volksmond ook wel ‘Seksweek 1’). Je kan je ook aanmelden als je in jouw ogen op een andere plek ervaring met Tantra en dit thema hebt opgedaan. We zullen dan wel even contact met je opnemen of je voldoende ervaring hebt om aan deze week deel te kunnen nemen.

Deze retreat ‘Ruimte & Extase’ (Seksweek 2b) zal voor het grootste deel een andere inhoud hebben dan de verdiepende retraiteweek van 2021: ‘Verdieping & Overgave’ (Seksweek 2a). Er valt dus ook nog een hoop te ontdekken als je 2a al hebt gevolgd.

𝐇𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐚𝐦:
Deze PLAY retreat wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

Bart-Jan Dokter
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren.
En soms is het een rauw pad, of je gaat langs wat absurde bochten. Confronterend kan het zijn, want we kunnen onszelf behoorlijk dwars zitten en voor de gek houden. En we kunnen vastlopen, verdoofd raken, onszelf overschreeuwen, en nog meer truuks van ons systeem die ons beschermen en tegelijk tegenhouden. Soms is er wat moed voor nodig. Bungee-jumpen voor de ziel noem ik het wel eens.
Ik hou ervan. Vreugdevol of rauw, voelen dat je leeft, hier zijn en alle kleuren ervan zien.
Ik ben inmiddels bijna 10 jaar bezig met Tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen.
Leuk als je ook komt om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is in het leven!

Laura Eggens
Ik ben dol op sēks. Op het gevoel van me volledig levend voelen, en van zo dichtbij en grenzeloos contact met een ander ervaren. Van hoe spannend, en confronterend, en waanzinnig het is om écht naakt te zijn - voorbij het lichaam. Ik hou van de zachtheid en van de dierlijkheid. Van de volheid. En ik geniet er enorm van om een omgeving te scheppen waarin mensen hier meer in kunnen gaan ervaren. Van het bestrijden van het taboe. Ik wil leven in een wereld waarin praten over je seksleven net zo normaal is als een gesprekje over je werk, en waar we met z’n allen in alle vrijheid mogen ontdekken, liefhebben en kwetsbaar mogen zijn.

Tijdens de afgelopen zes jaar, waarin ik intensief met tantra en andere persoonlijke ontwikkeling bezig was, kwam ook mijn sēksualiteit in beweging. Nu besteed ik het grootste deel van mijn tijd aan het praten over sēks, om andere mensen te steunen bij het leuker, beter en vervullender maken van hun sēksuele leven. Ik heb me op de theorie van de sēksuologie gestort, en werk nu op allerlei verschillende manieren met dit onderwerp: met individuele gesprekken, met workshops en retraites, in schrift en in tekeningen, onder andere. Ik werk met ontzettend veel aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Ik hou van het onderwerp, en ik gun het de hele wereld om met zoveel mogelijk zelfkennis, plezier en nieuwsgierigheid met sēks om te gaan.
Meer over mij kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.

𝐏𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡
De PLAY retreat Sēks: Ruimte & Extase vindt plaats van 17-22 december 2022.

Aanmelden
Mail naar info@playcommunity.nl om je aan te melden

𝗞𝗮𝗮𝗿𝘁𝗷𝗲𝘀:
Early bird: € 695,- (t/m 24 okt)*
Normal bird: € 745,- (t/m 17 dec)*

In het kaartje is alles inbegrepen: zes dagen retreat, biologisch eten door een knappe kok, uitzicht op de weilanden en schapen, slapen in gedeelde slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen).

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar info@playcommunity.nl. Dan krijg je een mailtje terug met een intake-formulier, waarin we graag wat meer over je te weten komen. Zo weten we zeker dat jij straks lekker op je plek zit.

Er is plek voor maximaal 24 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

* Mocht je een echte ja voelen, maar is dit bedrag niet mogelijk voor je, schrijf ons dan. Er zijn beperkte budget mogelijkheden.
→ Deze retraite is speciaal voor 20-ers en 30-ers. De leeftijdsgrens ligt dus op 40 jaar. Zit je daar net boven, ben je jong van geest en wil je toch graag meedoen? Schrijf ons dan even.

𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲:
We mogen vertoeven in het Veldstudiecentrum. Een fijne ruime locatie op het platteland. Echt even lekker ertussenuit.
Adres: Hei en Boeicopseweg 147A, Hei- en Boeicop.

Saturday 17 December 2022 om 16:00 tot Thursday 22 December 2022 om 16:00

Veldstudiecentrum, Hei en Boeicopseweg 147, 4126 RH Hei- en Boeicop, Nederland

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

Reviews

Cedric Gouw

Play Heart: De Ladder

Ontzettend leuke workshop, zeker nog eens voor herhaling vatbaar.

Lees meer

Ludwik Górski

Play Heart: De Ladder

Great workshop smoothly going from nothing to close connections. Just too short!

Lees meer

Sophia

Play - Tantracursus voor stellen

Wat een heerlijke cursus om samen te doen. Ik vond de invulling van de avonden heel fijn. Ook lekker dat het een wekelijks ding was, en er zo niet te veel tijd tussen zat. Heel veel geleerd. We zijn helemaal geïnspireerd om vaker samen tantra te doen.

Lees meer

Play Retreat - Seks: Ruimte & Extase

Meer evenementen van Play Utrecht

Monday, 11 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Ritual Play
Play Utrecht
Playfulness Verbinding Jongeren
Tuesday, 12 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Knuffelcafé!
Play Utrecht
Knuffelworkshops Aanraking Verbinding
Monday, 18 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Knus Ligconcert
Play Utrecht
Verbinding Muziekavond Live muziek
Thursday, 21 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Lichtviering!
Play Utrecht
Ritueel

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 11 Jan. om 19:15
Freedive: Daten met een vleugje tantra (35-50 jaar)
Freedive Community
Tantra Dating
Sunday, 07 Jan. om 12:45
Tantra Workshop | Love & Forgiveness
Mandira
Tantra Healing Therapie
Friday, 19 Jan. om 19:15
Freedive: Juice Bar
Freedive Community
Aanraking Conscious Sexuality Verbinding
Saturday, 03 Feb. om 15:00
SPECIAL: Red Play Party & Ritual Play / Sensual Photo (Eros Heathen)
Exploring Deeper
Conscious Sexuality Tempel Creativiteit
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl