Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA The call of the Wisdomkeepers film + UNIEK: 3 Wisdom Keepers

Zondag 19 mei 2024 van 19:00 tot 22:00

Mariakapel Coudewater, Berlicumseweg 8B, 5248 NT Rosmalen, Nederland

Over dit evenement

UNIEKE AVOND MET 3 VROUWELIJKE WISDOM KEEPERS UIT 3 CONTINENTEN!
Het thema van deze avond: VROUWELIJK LEIDERSCHAP

Programma:
* Ontvangst met live muziek
* Welkom Esther / Openingsceremonie
* Intro KIVA documentaire door Marijke Kodden
* Filmvertoning KIVA
* Dialoog met 3 inheemse KIVA Wisdom Keepers + live muziek

We leven in een wereld van chaos en verdeeldheid. In een wereld die steeds verder van de natuur verwijderd en uit balans lijkt, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en herverbinding.
Deze film legt de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde. ‘De oorspronkelijke volkeren zijn het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren’, zegt filmmaker en fotograaf Marijke Kodden.

UNIEKE AVOND MET 3 WISDOM KEEPERS UIT 3 CONTINENTEN
Naast de vertoning van de documentaire, gaan we LIVE in dialoog met 3 vrouwelijke Wisdom Keepers uit Chili, Zuid Afrika en Amerika binnen het thema VROUWELIJK LEIDERSCHAP. Zowel voor vrouwen als mannen een belangrijk thema in deze tijd: hoe kunnen we de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke herstellen.
Een intiem samenzijn waarbij de elders ook ruimte nemen voor het beantwoorden van vragen en gaan we ook dieper in op de intentie en missie van deze film.


* Spreker 1: Lakota Wisdom Keeper CHERYL ANGEL (Noord Amerika)
Cheryl is een inheemse leider en eerbiedwaardige (Sioux) Lakota Elder. Ze is een waterbeschermer, en
stamt af van de Sicangu-stam van South Dakota. Ze ondersteunde Sacred Stone Camp tijdens de
bezetting van Standing Rock. Ze is Water Protector, het heilige en het meest belangrijke ‘Mniwiconi’, Water is Leven in Lakota. Cheryl Angel heeft de afgelopen zes jaar veel gereisd om contact te maken met de inheemse bevolking en niet-inheemse vrouwen en mensen die leven in duurzame gemeenschappen. Vooral Mexico is een rijke bron van inspiratie geweest, waar ze de beste manieren heeft onderzocht om het ‘Water Protector’ werk naar een hoger niveau te tillen. In Rapid City is ze de matriarch van 9 jonge familieleden. Haar ‘tiwahe’ (familie) is 9-voudig. Momenteel ze is bezig met de lancering van een landelijke campagne over de diefstal van de Black Hills, een nationale kwestie.

*Spreker 2: Wisdom Keeper RUTENDO NGARA (Zuid Afrika)
Ze staat ook bekend als Neterteri Meska, Feng Xian of Lapo’Mhlaba en ze is een wever, niet alleen van wandtapijten. Een wever tussen de sterren, het milieu, de samenleving en alle aspecten van de natuur.
Als ze alle Afrikaanse inheemse kennis belangrijk vindt als bewaarder van wijsheid, dan bouwt ze een brug tussen systemen als spiritueel coach, priesteres, waarzegger en raadgever. Ze ziet zichzelf echter niet als een genezer, maar eerder als een spiegel die de zon reflecteert, die anderen aanzet tot hun eigen genezende superkrachten. Rivieren zijn haar rustpunt, bossen haar kracht, bergen haar steunpilaar. De zoektocht naar harmonie, samenleven en complementariteit ligt ten grondslag aan haar inspanningen.

*Spreker 3: Wisdom Keeper CAROLA ESPARZA (Mapuche traditie - Chili)
Carola is geboren in Chili, aan de voet van de Andes. Zoals veel Chilenen is ze van gemengd bloed, als gevolg van de kolonisatie van Chili door de Spaanse veroveraars. Op zoek naar antwoorden kwam ze in contact met de organisatie Sacred Fire of Itzachilatlan, een Native American Red Road (een metafoor voor een spirituele manier van leven). Geïnspireerd ging ze de berg op om vier dagen lang deel te nemen aan een Vision Quest in de Indiaanse traditie. Vervolgens nam ze deel aan een langere Vision Quest (zeven dagen), drie Sundance- en drie Spirit Dance-ceremonies. Al 15 jaar treedt ze in de voetsporen van Dona Rosa Huenufil, een Mapuche-grootmoeder, bewaarder van de Mapuzungun (de taal van de aarde), die haar de heilige kunst van de gebedsvrouw (Guillipullera) leerde. Carola Esparza is een echte vredestichter, sterke communicator vanuit het hart. Mensen ondersteunen om de communicatie van het hoofd naar het hart te ‘verplaatsen’, zodat ze elkaar beter kunnen begrijpen. Om vrede in elkaars hart te brengen

Muzikaal Artiest JENNIFER ANN (VS/NL)
Jennifer Ann is een bekroonde, meditatieve singer-songwriter uit Nederand/VS met haar roots in mantra- en medicijnmuziek. Ze heeft een achtergrond van allerlei Yoga tradities en veel shamanistische leringen van verschillende inheemse stammen van over de hele wereld. Deze ervaringen vormen de basis van haar muziek. Haar stem wordt ervaren als soulvol en warm en omschreven als een 'moederomhelzing', die je terugbrengt naar je ziel.

Synopsis KIVA-documentaire:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige put – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren voor de aarde, voor vrede en het welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een oude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de oorspronkelijke inheemse volkeren. Ze hebben het contact met de natuur nooit verloren en met hun eeuwenoude wijsheid kunnen ze ons inspireren om over te stappen naar een meer verbonden en duurzame manier van leven. De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’


Filmmaker MARIJKE KODDEN
Marijke Kodden kreeg - als een van de eersten en weinigen - toestemming om de unieke KIVA-ceremonies vast te leggen in film en fotografie. Ze begon met filmen bij de KIVA-ceremonie in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA-ceremonie in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die zij bij het project betrokken) hebben zij een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de Wisdom Keepers ons laten zien, hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Voor meer achtergrond informatie en film trailer, kijk op www.kiva-wisdomkeepers.com

Zondag 19 mei 2024 van 19:00 tot 22:00

Mariakapel Coudewater, Berlicumseweg 8B, 5248 NT Rosmalen, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Love in Motion creëert evenementen en een plek waar je kunt landen, herbronnen, opladen en herinneren... je bent zo welkom!

In samenwerking met

Sparkle Eye

Contact

Mariakapel Coudewater

Reviews

Lianne

Love in Motion 'Puur dansen' met DJ Caroline S'Jegers

Super fijne set en mooie locatie! Wel was de locatie iets aan de koude kant. Er waren wel dekentjes en verwarmingen met wat te snacken voor achteraf, wat heel fijn was. Alleen had ik het tijdens het dansen op een gegeven moment koud gekregen. Fijn om dus wat warmere kleding mee te hebben dan normaal voor het dansen.

Lees meer

Wiebe De Haan

Love in Motion 'Puur dansen' met DJ Caroline S'Jegers

Alweer een fantasische dansavond, zoals we dat gewend zijn. Inmiddels komen we wat langer bij de conscious dance events van Esther, ook op de zondag, en het is iedere keer weer een mooi, verbonden feest op een schitterende locatie. Esther zorgt voor een goede bedding met een hele fijne, subtiele begeleiding en warme aanweizgheid. En gisteren mocht Caroline weer voor een prachtige muzikale sessie zorgen, wat opnieuw fantastisch van de grond kwam en ons in beweging zette. Dank jullie wel! Tot de volgende keer 😀❤️

Lees meer

Henny Nettenbreijers

Love in Motion 'Puur dansen' met DJ Caroline S'Jegers

Het was weer een feestje en voorrecht om erbij te zijn 🥳 Héérlijk gedanst en genoten op deze prachtige plek!♥️🙏

Lees meer

1. Kies je tickets
Early/ Easybird

Tickets beschikbaar t/m 30 april 2024

€ 25,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Common Bird

Tickets voor de filmvertoning, lezing en Q&A met de wisdomkeepers.

€ 30,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Abundance bird met donatie voor het project Bijna uitverkocht

Voor de mensen die dit project en de missie een hart onder de riem willen steken zodat de boodschap zich kan blijven verspreiden en het initiatief kan blijven groeien.

€ 40,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
KIVA The call of the Wisdomkeepers film + UNIEK: 3 Wisdom Keepers

Meer evenementen van Esther Landa -Love in Motion-

Zaterdag, 11 mei. om 10:00
Dance of the Archetypes
Esther Landa -Love in Motion-
Vrije Dans Dansopstelling Opstellingen
Zondag, 12 mei. om 13:30
Sunday Dance: Mother's Blessing met Martyn Zij en Loes (kids welcome!)
Esther Landa -Love in Motion-
Ecstatic Dance Conscious Dance Live muziek
Zondag, 19 mei. om 10:00
Love In Motion HartZing Anna Fernhout
Esther Landa -Love in Motion-
Stembevrijding Concert Mantra zingen
Donderdag, 30 mei. om 19:30
Love in Motion 'Puur dansen' met DJ Bravon
Esther Landa -Love in Motion-
Ecstatic Dance Conscious Dance Vrije Dans

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 03 mei. om 19:00
De DansTempel - DJ Maurice Spees - 3 mei
De DansTempel
Ecstatic Dance Leven vieren Live muziek
Donderdag, 06 jun. om 20:00
Einaudi - Violin & Piano Concert in EINDHOVEN ❤
Neoklassieke Concerten Nederland
Optreden Live muziek Muziekavond
Woensdag, 07 aug. om 10:00
RiseUP zomerfestival 2024
RiseUP
Festivals Live muziek Ecstatic Dance
Woensdag, 05 jun. om 19:00
IN VUUR EN VLAM! – A Kundalini Experience
Natural High
Kundalini Yoga Live muziek
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl