Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog 2 Elders

Woensdag 29 mei 2024 van 19:30 tot 22:00

Prismare, Roomweg 167d, 7523 BM Enschede, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Produced by Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gast sprekers /Wisdom Keepers / muziek:
* Cheryl Angel (Lakota - VS)
* Carola Esparza (Mapuche traditie- Chili)
* Muziek: Erica Nap


Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans.
Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid. Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met best friend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken raakte in 2021 en aangesloten is bij KIVA Duitsland) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4
Voor meer achtergrond info: https://kiva-wisdomkeepers.com

Internationale gastsprekers / Wisdom Keepers / muzikant:

* Lakota Wisdom Keeper CHERYL ANGEL (VS)
Cheryl is een inheemse leider en eerbiedwaardige (Sioux) Lakota Elder. Ze is een waterbeschermer, en
stamt af van de Sicangu-stam van South Dakota. Ze ondersteunde Sacred Stone Camp tijdens de
bezetting van Standing Rock. Ze is Water Protector, het heilige en het meest belangrijke ‘Mniwiconi’, Water is Leven in Lakota. Cheryl Angel heeft de afgelopen zes jaar veel gereisd om contact te maken met de inheemse bevolking en niet-inheemse vrouwen en mensen die leven in duurzame gemeenschappen. Vooral Mexico is een rijke bron van inspiratie geweest, waar ze de beste manieren heeft onderzocht om het ‘Water Protector’ werk naar een hoger niveau te tillen. In Rapid City is ze de matriarch van 9 jonge familieleden. Haar ‘tiwahe’ (familie) is 9-voudig. Momenteel ze is bezig met de lancering van een landelijke campagne over de diefstal van de Black Hills, een nationale kwestie.

* CAROLA ESPARZA - Mapuche traditie (CHILI)
Carola is geboren in Chili, aan de voet van de Andes. Zoals veel Chilenen is ze van gemengd bloed, als gevolg van de kolonisatie van Chili door de Spaanse veroveraars. Op zoek naar antwoorden kwam ze in contact met de organisatie Sacred Fire of Itzachilatlan, een Native American Red Road (een metafoor voor een spirituele manier van leven). Geïnspireerd ging ze de berg op om vier dagen lang deel te nemen aan een Vision Quest in de Indiaanse traditie. Vervolgens nam ze deel aan een langere Vision Quest (zeven dagen), drie Sundance- en drie Spirit Dance-ceremonies. Al 15 jaar treedt ze in de voetsporen van Dona Rosa Huenufil, een Mapuche-grootmoeder, bewaarder van de Mapuzungun (de taal van de aarde), die haar de heilige kunst van de gebedsvrouw (Guillipullera) leerde. Carola Esparza is een echte vredestichter, sterke communicator vanuit het hart. Mensen ondersteunen om de communicatie van het hoofd naar het hart te ‘verplaatsen’, zodat ze elkaar beter kunnen begrijpen. Om vrede in elkaars hart te brengen

* Muziek ERICA NAP - Het vergeten Lied
Erica Nap is singer-songwriter, auteur en stembevrijder en begeleidt sinds 2009 ceremonies met plantmedicijnen. Het is haar zielsmissie mensen te herinneren aan het Vergeten Lied; een lied van eenheid met al onze broeders en zusters en met alle levende wezens. Vanuit deze herinnering helpt zij mensen de stem van hun ziel te bevrijden zodat ieder zijn eigen zielsmissie kan vinden en volgen. Walking eachother home.


Woensdag 29 mei 2024 van 19:30 tot 22:00

Prismare, Roomweg 167d, 7523 BM Enschede, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

In samenwerking met

Light Spirit Events

Reviews

Mirjam Marquart

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers

Ik was er met mijn moeder en stiefvader en dat was op zich al bijzonder. Verder vond ik het een ontroerende documentaire door wijze mensen die rituelen uitvoeren voor de aarde

Lees meer

Bianca Koomen

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Superfijn om de verbinding te voelen die er is, tussen mensen en culturen, natuur, over en in de wereld. Moeder aarde roept ons tot vreedzame actie en verbinding.

Lees meer

Nara VML Van den Broeck

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Prachtige docu. Heeft me nog meer in contact gebracht met natuur, aarde, menselijke authenticiteit. Ben voor de Q&A vertrokken omdat ik erg moe was en ik de sprekers na de docu deels wat langdradig vond, maar ook niet altijd goed kon horen.

Lees meer

1. Kies je tickets
KIVA The Call of the Wisdom Keepers

€ 25,00
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog 2 Elders

Meer evenementen van Sparkle Eye

Vrijdag, 10 mei. om 15:00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ Ceremonie + wildplukwandeling
Sparkle Eye
Film Natuur
Zaterdag, 18 mei. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 3 Wisdom Keepers
Sparkle Eye
Film Natuur
Zondag, 19 mei. om 19:00
KIVA The call of the Wisdomkeepers film + UNIEK: 3 Wisdom Keepers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 02 jun. om 13:30
5 Year Celebration - Outdoor edition - Ecstatic Dance & Mantra Cirkel
Ecstatic Dance Gathering Ottermeer
Ecstatic Dance Mantra zingen Natuur
Donderdag, 16 mei. om 18:30
Regenerative evenings - Breathwork & Deep Ecology Journey
Experience Mindfulness
Natuur Sharing Circle Creativiteit
Zondag, 19 mei. om 19:00
KIVA The call of the Wisdomkeepers film + UNIEK: 3 Wisdom Keepers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing
Woensdag, 01 mei. om 09:00
Beltane walk
The wisdom of nature
Bosbaden Natuur Bewustzijnsontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl