Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ Ceremonie + wildplukwandeling

Friday 10 May 2024 van 15:00 tot 21:30

Het Eibernest, Hogebrug 3, 5757 RS Liessel, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Producenten: Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

* Water Ceremonie door: Lakota Elder Cheryl Angel (VS) en Patricia Pattinama
* Wildplukwandeling door Simone van Horik
* Potluck met wildpluksoep
* Filmvertoning 'KIVA The Call of the Wisdom Keepers'
* Sharing van Cheryl Angel en muziek Patricia Pattinama


We leven in een wereld van chaos en verdeeldheid. In een wereld die steeds verder van de natuur verwijderd en uit balans lijkt, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en herverbinding.
Deze film legt de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde. ‘De oorspronkelijke volkeren zijn het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren’, zegt filmmaker en fotograaf Marijke Kodden. Zij kreeg - als een van de eersten en weinigen - toestemming om de unieke KIVA-ceremonies in Mexico, India, Nederland en Duitsland vast te leggen. Samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven maakte zij deze indrukwekkende documentaire. Het is een hoopvolle boodschap van de inheemse volkeren, die inspiratie biedt, hoe we onze relatie met de aarde én elkaar kunnen herstellen. Terug naar balans, community en samen.

Synopsis KIVA-documentaire:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige put – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren voor de aarde, voor vrede en het welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een oude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de oorspronkelijke inheemse volkeren. Ze hebben het contact met de natuur nooit verloren en met hun eeuwenoude wijsheid kunnen ze ons inspireren om over te stappen naar een meer verbonden en duurzame manier van leven. Na de film ontmoet je drie Inheemse Elders die hun wijsheid delen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen aan de Elders en filmmaker Marijke Kodden.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken werd in 2021) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Voor meer achtergrond info en eerste impressie (trailer), zie www.kiva-wisdomkeepers.com

INFO SPREKERS:

* Lakota Wisdom Keeper CHERYL ANGEL (VS)
Cheryl is een inheemse leider en eerbiedwaardige (Sioux) Lakota Elder. Ze is een waterbeschermer, en
stamt af van de Sicangu-stam van South Dakota. Ze ondersteunde Sacred Stone Camp tijdens de
bezetting van Standing Rock. Ze is Water Protector, het heilige en het meest belangrijke ‘Mniwiconi’, Water is Leven in Lakota. Cheryl Angel heeft de afgelopen zes jaar veel gereisd om contact te maken met de inheemse bevolking en niet-inheemse vrouwen en mensen die leven in duurzame gemeenschappen. Vooral Mexico is een rijke bron van inspiratie geweest, waar ze de beste manieren heeft onderzocht om het ‘Water Protector’ werk naar een hoger niveau te tillen. In Rapid City is ze de matriarch van 9 jonge familieleden. Haar ‘tiwahe’ (familie) is 9-voudig. Momenteel ze is bezig met de lancering van een landelijke campagne over de diefstal van de Black Hills, een nationale kwestie.

* Muziek en Water ceremonie mede door PATRICIA PATTINAMA
Patricia Pattinama is vanuit haar Alifuru roots diep verbonden met het water. Daarbij zet ze haar stem en muzikale achtergrond in als instrument van verbinding en prayer. Haar Melanesische voorouders komen van de Molukken. Zeven jaar geleden gaf ze gehoor aan de roep van haar voorouders om Water Ceremonie te doen. Sindsdien loopt ze met de boodschap om te verbinden met het water. Om ons te herinneren aan de ware essentie van het Water, om de verbinding met de aarde te herstellen en onszelf te herinneren wie we zijn.
Op 3 mei komt haar nieuwe album 'Roots Rising' uit.

* Kruidenwandeling door SIMONE VAN HORIK (Beleef Kruidenkracht)
Simone's missie is mensen bewust maken van de schoonheid en kracht van de natuur. Ze vindt het heerlijk om mensen mee te kunnen nemen in haar enthousiasme in het geven van wildplukwandelingen. Ook geefte ze workshops voor kinderen en volwassenen en maakt ze diverse kruidenproducten zoals kruidenzalfjes, kruidentinctuur, kruidenthee melanges, zeep en ook bv tandpasta en deodorant. Alles met zo natuurlijk mogelijke ingrediënten, zo dicht mogelijk bij de natuur. Ze heeft inmiddels honderden kinderen en zeker zoveel volwassenen bekend gemaakt met eetbare bloemen en planten uit de natuur door samen te koken met wildpluk kruiden. Dat gaat ze ook met jullie doen, ben je benieuwd naar de smaak van een gezonde wildpluksoep?

* Host PATRICIA VAN KESSEL (The Healing Breath)
Als helend Ademcoach organiseert Patricia sinds vele jaren ceremonies, ademretraites en festivals op het bijzondere Eibernest in Liessel. Een plek in de brabantse natuur waar verbinding met het water, de aarde en elkaar centraal staan. Een plek om uit te rusten, te chillen bij het vuur of om te overnachten in een van de yurts of tipi's. Tijdens het Ayuna Festival in 2022 ontmoette ze Wisdom Keeper Shirley Krenak uit Brazilie, die daar was nav de toen uit te brengen KIVA documentaire, waar zij een belangrijke stem in heeft. Toen ze haar de boodschap gaf: 'Patricia, je mag hier in Nederland onze missie verder verspreiden', voelde ik direct de roep en zo ontstond de co-creatie met Marijke, de documentaire, mijzelf en de helende plek Het Eibernest in Liessel.

Friday 10 May 2024 van 15:00 tot 21:30

Het Eibernest, Hogebrug 3, 5757 RS Liessel, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

In samenwerking met

The Healing Breath www.thehealingbreath.nl

Reviews

Anita Dekker

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Ik was er niet, was naar Ouddorp gereden ipv naar Oudorp!! Erg jammer!

Lees meer

Kim

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza

Wat een ongelooflijk mooie film en project. Het heeft me diep geraakt en mijn hart vervuld van hoop en liefde. Hoop en Liefde voor Moeder Aarde en alle mensen die op zo'n verbonden en inspirerende manier voor haar zorgen. Marijke heeft dit op een prachtige manier in een film samen weten te brengen. De gastsprekers op deze avond maakten het helemaal af, echt onwijs van genoten. Dankjewel Marijke voor al dit werk wat je doet samen met de hele community.

Lees meer

Elly Wouda-Lie

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ism The School of Life Amsterdam

Lieve Marijke ,Jaap en anderen Innig dank voor deze indrukwekkende documentaire! Heel herkenbaar! Genoten maar ook heel verdrietig b.v. Om te horen dat rivieren droog zijn en alle gevolgen van dien.. Enorm genoten van Carola de Condorwoman! Ik geniet nog na van haar zang! Kortom superbedankt! ❤️🍀😍❤️blij dat ik haar foto heb,deze hangt te stralen naast een foto van Tich Nhat Hanh 😍

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ Ceremonie + wildplukwandeling

Meer evenementen van Sparkle Eye

Thursday, 25 Jul. om 19:30
KIVA, THE CALL OF THE WISDOM KEEPERS, SPECIAL
Sacred SoulTribe Events
Film Cacao ceremonie Klankbad
Friday, 26 Jul. om 19:00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza
Sparkle Eye
Film Natuur
Wednesday, 31 Jul. om 19:30
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog Elder Carola Esparza
Sparkle Eye
Film Lezing

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 20 Sep. om 20:00
Sisterhood retreat
Sisters of the Moon
Vrouwencirkels Meditatie Natuur
Saturday, 09 Nov. om 20:00
Vrouwen Drum Cirkel
BloteVoetenPark Brunssum
Vrouwen workshops Drumcirkel Natuur
Thursday, 25 Jul. om 19:30
KIVA, THE CALL OF THE WISDOM KEEPERS, SPECIAL
Sacred SoulTribe Events
Film Cacao ceremonie Klankbad
Sunday, 28 Jul. om 13:00
Healthy Food Festival ♥︎
Huis bij de Sluis
Natuur Samen eten Festivals
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl