Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ Ceremonie + wildplukwandeling

Vrijdag 10 mei 2024 van 15:00 tot 21:30

Het Eibernest, Hogebrug 3, 5757 RS Liessel, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Producenten: Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

* Water Ceremonie door: Lakota Elder Cheryl Angel (VS) en Patricia Pattinama
* Wildplukwandeling door Simone van Horik
* Potluck met wildpluksoep
* Filmvertoning 'KIVA The Call of the Wisdom Keepers'
* Sharing van Cheryl Angel en muziek Patricia Pattinama


We leven in een wereld van chaos en verdeeldheid. In een wereld die steeds verder van de natuur verwijderd en uit balans lijkt, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en herverbinding.
Deze film legt de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde. ‘De oorspronkelijke volkeren zijn het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren’, zegt filmmaker en fotograaf Marijke Kodden. Zij kreeg - als een van de eersten en weinigen - toestemming om de unieke KIVA-ceremonies in Mexico, India, Nederland en Duitsland vast te leggen. Samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven maakte zij deze indrukwekkende documentaire. Het is een hoopvolle boodschap van de inheemse volkeren, die inspiratie biedt, hoe we onze relatie met de aarde én elkaar kunnen herstellen. Terug naar balans, community en samen.

Synopsis KIVA-documentaire:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige put – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren voor de aarde, voor vrede en het welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een oude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de oorspronkelijke inheemse volkeren. Ze hebben het contact met de natuur nooit verloren en met hun eeuwenoude wijsheid kunnen ze ons inspireren om over te stappen naar een meer verbonden en duurzame manier van leven. Na de film ontmoet je drie Inheemse Elders die hun wijsheid delen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen aan de Elders en filmmaker Marijke Kodden.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken werd in 2021) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Voor meer achtergrond info en eerste impressie (trailer), zie www.kiva-wisdomkeepers.com

INFO SPREKERS:

* Lakota Wisdom Keeper CHERYL ANGEL (VS)
Cheryl is een inheemse leider en eerbiedwaardige (Sioux) Lakota Elder. Ze is een waterbeschermer, en
stamt af van de Sicangu-stam van South Dakota. Ze ondersteunde Sacred Stone Camp tijdens de
bezetting van Standing Rock. Ze is Water Protector, het heilige en het meest belangrijke ‘Mniwiconi’, Water is Leven in Lakota. Cheryl Angel heeft de afgelopen zes jaar veel gereisd om contact te maken met de inheemse bevolking en niet-inheemse vrouwen en mensen die leven in duurzame gemeenschappen. Vooral Mexico is een rijke bron van inspiratie geweest, waar ze de beste manieren heeft onderzocht om het ‘Water Protector’ werk naar een hoger niveau te tillen. In Rapid City is ze de matriarch van 9 jonge familieleden. Haar ‘tiwahe’ (familie) is 9-voudig. Momenteel ze is bezig met de lancering van een landelijke campagne over de diefstal van de Black Hills, een nationale kwestie.

* Muziek en Water ceremonie mede door PATRICIA PATTINAMA
Patricia Pattinama is vanuit haar Alifuru roots diep verbonden met het water. Daarbij zet ze haar stem en muzikale achtergrond in als instrument van verbinding en prayer. Haar Melanesische voorouders komen van de Molukken. Zeven jaar geleden gaf ze gehoor aan de roep van haar voorouders om Water Ceremonie te doen. Sindsdien loopt ze met de boodschap om te verbinden met het water. Om ons te herinneren aan de ware essentie van het Water, om de verbinding met de aarde te herstellen en onszelf te herinneren wie we zijn.
Op 3 mei komt haar nieuwe album 'Roots Rising' uit.

* Kruidenwandeling door SIMONE VAN HORIK (Beleef Kruidenkracht)
Simone's missie is mensen bewust maken van de schoonheid en kracht van de natuur. Ze vindt het heerlijk om mensen mee te kunnen nemen in haar enthousiasme in het geven van wildplukwandelingen. Ook geefte ze workshops voor kinderen en volwassenen en maakt ze diverse kruidenproducten zoals kruidenzalfjes, kruidentinctuur, kruidenthee melanges, zeep en ook bv tandpasta en deodorant. Alles met zo natuurlijk mogelijke ingrediënten, zo dicht mogelijk bij de natuur. Ze heeft inmiddels honderden kinderen en zeker zoveel volwassenen bekend gemaakt met eetbare bloemen en planten uit de natuur door samen te koken met wildpluk kruiden. Dat gaat ze ook met jullie doen, ben je benieuwd naar de smaak van een gezonde wildpluksoep?

* Host PATRICIA VAN KESSEL (The Healing Breath)
Als helend Ademcoach organiseert Patricia sinds vele jaren ceremonies, ademretraites en festivals op het bijzondere Eibernest in Liessel. Een plek in de brabantse natuur waar verbinding met het water, de aarde en elkaar centraal staan. Een plek om uit te rusten, te chillen bij het vuur of om te overnachten in een van de yurts of tipi's. Tijdens het Ayuna Festival in 2022 ontmoette ze Wisdom Keeper Shirley Krenak uit Brazilie, die daar was nav de toen uit te brengen KIVA documentaire, waar zij een belangrijke stem in heeft. Toen ze haar de boodschap gaf: 'Patricia, je mag hier in Nederland onze missie verder verspreiden', voelde ik direct de roep en zo ontstond de co-creatie met Marijke, de documentaire, mijzelf en de helende plek Het Eibernest in Liessel.

Vrijdag 10 mei 2024 van 15:00 tot 21:30

Het Eibernest, Hogebrug 3, 5757 RS Liessel, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

In samenwerking met

The Healing Breath

Reviews

Mirjam Marquart

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers

Ik was er met mijn moeder en stiefvader en dat was op zich al bijzonder. Verder vond ik het een ontroerende documentaire door wijze mensen die rituelen uitvoeren voor de aarde

Lees meer

Bianca Koomen

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Superfijn om de verbinding te voelen die er is, tussen mensen en culturen, natuur, over en in de wereld. Moeder aarde roept ons tot vreedzame actie en verbinding.

Lees meer

Nara VML Van den Broeck

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Prachtige docu. Heeft me nog meer in contact gebracht met natuur, aarde, menselijke authenticiteit. Ben voor de Q&A vertrokken omdat ik erg moe was en ik de sprekers na de docu deels wat langdradig vond, maar ook niet altijd goed kon horen.

Lees meer

1. Kies je tickets
Middag+avond

Ceremonie + wildplukwandelin + heksensoep + KIVA documentaire + muziek + sharing Cheryl Angel

€ 35,00
Inclusief € 0,80 servicekosten
Avondticket - KIVA film/muziek/sharing

€ 25,00
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ Ceremonie + wildplukwandeling

Meer evenementen van Sparkle Eye

Zaterdag, 18 mei. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 3 Wisdom Keepers
Sparkle Eye
Film Natuur
Zondag, 19 mei. om 19:00
KIVA The call of the Wisdomkeepers film + UNIEK: 3 Wisdom Keepers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing
Woensdag, 29 mei. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog 2 Elders
Sparkle Eye
Film Natuur

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Donderdag, 16 mei. om 18:30
Regenerative evenings - Breathwork & Deep Ecology Journey
Experience Mindfulness
Natuur Sharing Circle Creativiteit
Zaterdag, 11 mei. om 14:00
Ode aan de natuur/ Schrijfslentering
Schrijfnatuur
Creativiteit Natuur Schrijven
Zaterdag, 22 jun. om 10:00
Return to Motherland
Het Nieuwe Matriarchaat
Gatherings Festivals Natuur
Vrijdag, 11 okt. om 16:00
Vader Zoon Weekend
Mannenhart
Mannen Workshops Natuur
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl