Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Dissolving the Self - Tantra Deep Dive Retraite

Friday 21 February 2025 om 11:00 tot Sunday 23 February 2025 om 16:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Nederland

Over dit evenement

Als tantra een pad is waar je langzaamaan een steeds vrijer mens wordt, wat gebeurt er dan als je op een bepaald punt bevrijd raakt van jezelf? Hoe ver of hoe hoog sta je jezelf toe om te gaan? In deze retraite gaan we werken met het loslaten van de structuren en vormen die we denken dat we zijn. In tantra zijn fascinerende technieken te vinden die ons helpen los te komen van de mind en het ego.

In ons leven hebben we doorgaans geleerd wie of wat we zijn en hoe we ons gedragen in de wereld – dit is nuttig, én er is een hoop vrijheid te vinden wanneer we hier ook buiten kunnen stappen. Als je merkt dat je niet echt iets bent, een minder vaste vorm hebt dan je normaal zou denken, heb je meer ruimte om te kiezen wat je op elk moment wilt zijn.

We richten onze aandacht op de verbinding met het ‘Goddelijke’ in de grootsheid en de minutieuze details van het bestaan. Daarnaast leren we de kunst van het geaard blijven tijdens het verbinden met het hogere. In deze retraite werken we met thema’s als spiritualiteit, overgave en non-dualiteit.

Ben je nieuwsgierig naar hoe tantra je kan brengen naar een meer ruimtelijke staat in jezelf, en hoe het voelt om minder vastomlijnd, minder gedefinieerd te zijn? Zou je je wel willen overgeven aan meditaties waar je je wellicht een beetje spacey van gaat voelen? Kom, durf, doe mee!

Wil je:
- Spelen op het gebied van ruimte en oneindigheid?
- Oefenen met loslaten van ego-structuren?
- Ontdekken hoe vormeloosheid kan voelen?
- Op een nieuwe manier de diepte van tantra ontdekken?
- Bewustzijnsveranderende meditaties induiken?
- Het leven omarmen en beperkende gedoetjes steeds wat meer gaan relativeren?

Je bent heel welkom bij deze driedaagse retraite. We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en gezelligheid zijn welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. We werken veelal ervaringsgericht en met nieuwsgierigheid als uitgangspunt. Elk moment is een nieuw moment dat je kan ontdekken en open tegemoet kan treden. In deze retraite kom je geregeld anderen tegen, om elkaar te ondersteunen in het onderzoek en het avontuur naar het onbekende. Hierin komen we op plekken waar geluk, het mens-zijn en goddelijkheid naast elkaar te vinden zijn.

We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
- Tantra; het contact maken en bevrijden van je levensenergie, zowel in contact met jezelf als de ander
- Massage, lichaamswerk en ademwerk
- Dans & beweging
- Tantrische meditaties, zowel verstild als dynamisch
- Oefeningen in contact met de ander, aanraking
- Oefeningen om je beperkende overtuigingen en structuren te onderzoeken
- Oefeningen om de verbinding met jezelf steviger te maken
- Oefeningen om jezelf te openen
- Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
- Een mooie groep gelijkgestemde mensen.
- Zelf-zorg, heerlijk gezond eten en een aantal dagen in de natuur.
- Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.
- Tijd samen, tijd voor jezelf.

We zorgen voor een setting waarin we met respect en openheid met elkaar omgaan. Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces, en wij bieden daarbij de nodige ondersteuning. Veiligheid en vrijwilligheid staan altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje. Er zullen in deze retraite geen expliciete seksuele handelingen aan bod komen. Als je hier vragen over hebt, neem alsjeblieft contact met ons op.

Deze retraite is geschikt voor jou als je al enige ervaring hebt met tantra of soortgelijk bewustzijnswerk, bijvoorbeeld onze Tantra basis- en vervolgcursus, Tantra introductieretraite (Gronding of Bloei) of soortgelijke ervaring elders. In deze retraite gaan we ervan uit dat je op z’n minst een basiskennis hebt van bijvoorbeeld consent & afstemming en meditatie. Het is fijn als je de mogelijkheid kunt scheppen voor jezelf om je veilig genoeg te voelen om daadwerkelijk los te laten. Als je twijfelt of vragen hebt, neem contact met ons op! Deze retraite is voor mensen van alle leeftijden (18+).

Deze retraite is tevens het derde blok van de Tantra Deep Dive Training: een traject van drie driedaagse retraites waarin we steeds verder duiken in de verschillende lagen waarin we kunnen onderzoeken in tantra. In de Deep Dive training begeef je je, naast de losse retraites, in een doorgaand traject met een vaste groep met o.a. een extra trainingsdag, oefendagen met extra oefeningen en meditaties en een afsluitende trainingsdag. Hier is meer info: https://hipsy.nl/event/26184-tantra-deep-dive-training

De andere retraites uit de reeks vind je hier:
- 10-12 mei Body & Presence: https://hipsy.nl/event/50756-body-presence-tantra-deep-dive-retraite
- 22-24 november Aliveness & Ecstasy: https://hipsy.nl/event/51103-aliveness-ecstacy-tantra-deep-dive-retraite

Als je vragen hebt over de Tantra Deep Dive Training, zijn ze welkom op info@deschoolvoorverwondering.nl of via Hipsy.


~~ Praktisch ~~
Start: vrijdag 21 februari 2025 om 11:00 (aankomst vanaf 10:00)
Einde: zondag 23 februari 2025 om 16:00
Locatie: we mogen dit weekend vertoeven bij Avani, een prachtige locatie in de bossen bij Helvoirt, Noord-Brabant.


~~ Kosten ~~
De kosten voor het retreat zijn € 575,-

Als je weinig financiële middelen hebt kun je een budgetticket kopen voor € 525,-. Je hoeft je niet te verantwoorden, en we vertrouwen erop dat je alleen gebruik maakt van deze optie als het nodig is.

In het kaartje is alles inbegrepen: drie dagen programma, gezond veganistisch eten door een knappe kok, wandelen in het bos, slapen in gedeelde slaapkamers. Voor een meerprijs zijn enkele 2-persoonskamers beschikbaar.

Er is plek voor maximaal 18 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

~~ Het team ~~
Deze retraite wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

Bart-Jan Dokter
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren. En soms is het een rauw pad, of je gaat langs wat absurde bochten. Confronterend kan het zijn, want we kunnen onszelf behoorlijk dwars zitten en voor de gek houden. En we kunnen vastlopen, verdoofd raken, onszelf overschreeuwen, en nog meer truuks van ons systeem die ons beschermen en tegelijk tegenhouden. Soms is er wat moed voor nodig. Bungee-jumpen voor de ziel noem ik het wel eens. Ik hou ervan. Vreugdevol of rauw, voelen dat je leeft, hier zijn en alle kleuren ervan zien. Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar bezig met tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen. Leuk als je ook komt om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is in het leven!

Laura Eggens
Toen tantra een jaar of 6 geleden op mijn pad kwam wist ik meteen: dit is helemaal mijn ding. Tantra heeft mijn leven zoveel meer vrijheid, rijkdom, stevigheid en plezier gebracht. Ik ben er volledig ingedoken – bij verschillende scholen en leraren heb ik mogen onderzoeken (en onderzoek ik nog steeds) hoe ik mijn heerlijkste en meest vervullende leven kan leiden. Ik geef nu een aantal jaar workshops en retraites op het gebied van tantra en seksualiteit. Ik vind het geweldig om dit pad, dat mij zoveel brengt, te delen met anderen. Het is wonderlijk om mensen te zien bewegen door de krochten van het leven, met grote en kleine stappen te groeien en stoeien. Om daarbij aanwezig te mogen zijn. Een van mijn grote drijfveren in het leven is genieten. In mijn werk wil ik mensen dan ook ondersteunen in de levenskunst van het genieten: om zich vrijer en krachtiger te voelen om te genieten en met volle bewustzijn alle heerlijkheid in het leven te kunnen ervaren. Ik werk met liefde en aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Meer over mij kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.


~~ Over de School voor Verwondering ~~
We nemen je mee op een reis in persoonlijke ontwikkeling, waarbij onze werkwijze sterk gestoeld is op tantrische principes. Bij de School willen we de ruimte scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan, op weg naar een leven vanuit ontspanning en met volle bewustzijn alle heerlijkheid in het leven te ervaren. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf en het leven en zichzelf daarin willen omarmen en vieren.

Meer informatie: www.deschoolvoorverwondering.nl

Friday 21 February 2025 om 11:00 tot Sunday 23 February 2025 om 16:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Cursussen, retraites, jaaropleidingen en facilitators-trainingen op het gebied van Tantra en persoonlijke ontwikkeling in bredere zin.

Reviews

Marjolijn Rijzig

Play Utrecht: Basiscursus Tantra

Een prachtige hartverwarmende ervaring. Voor het eerst kennis gemaakt met tantra en ben tot de conclusie dat dit als lesmateriaal op basisscholen mag worden gegeven. Het is zo'n mooie basis om vanuit te leven, wat eigenlijk langzaam wordt afgeleerd naarmate we volwassen worden. (Vind ik). Ik heb veel mooie levenslessen gekregen en een vrijbrief in jezelf toestaan om jezelf te mogen zijn, want eigenlijk is iedereen hetzelfde. Het maakt alles zoveel simpeler. De wereld zou er mooier uitzien als we onszelf weer toestaan om alles te voelen, net als toen je kind was, dat het oké is. Wat de training betreft; er werd een relaxte fijne sfeer gecreëerd; er was vertrouwen, er was informatie, er was actie, er was ontspanning.. kortom; een complete ervaring waarbij ik veel heb geleerd en wat smaakt naar meer.

Lees meer

Willemijn

Body & Presence - Tantra Deep Dive Retraite

Heerlijk, veilig en een ervaring die in elke cel van mijn lichaam is doorgedrongen. Ik ben zo blij dat ik hier ben geweest. Zo’n fijn team, lieve mensen. Een vol maar niet overdonderend programma, ruimte om bij te komen in het bos. En heel lekker eten.

Lees meer

Jessica

Play Utrecht: Vervolgcursus Tantra (Adventure into Self)

Ik kwam, ik zag, ik vond. Een warm bad. Door de zachte energie van Bart Jan. Door de fijne groep mensen. Wat ik bijzonder vond is dat ik zoveel warmte, zoveel compassie kan voelen voor iemand die ik niet ken. Verbinding. Waar kom je voor? Die vraag werd mij gesteld toen de cursus begon. - Ik kom voor vertraging, verzachten en verbinding. Ik kwam. Ik zag. Ik vond.

Lees meer

1. Choose your tickets
Tantra retraite Dissolving the Self

€ 525,80
Including € 0,80 service fee
Tantra retraite Dissolving the Self + aanloopdag

De aanloopdag is op zondag 2 februari

€ 575,80
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Dissolving the Self - Tantra Deep Dive Retraite

Meer evenementen van De School voor Verwondering

Wednesday, 11 Sep. om 19:15
Tantrische Ontdekkingsavond
De School voor Verwondering
Tantra Verbinding Bewustzijnsontwikkeling
Thursday, 12 Sep. om 19:30
PLAY! Zwolle Basiscursus Tantra 12-9, 19-9, 26-9,3-10
Play Zwolle
Tantra Lichaamswerk Persoonlijke Ontwikkeling
Thursday, 26 Sep. om 19:30
Play Utrecht: Tantra Date Night (voor stellen)
De School voor Verwondering
Tantra Relaties Verbinding
Friday, 04 Oct. om 10:00
Tantra Introductieretraite: Gronding
De School voor Verwondering
Tantra Meerdaagse retraites Leven vieren

Dit vind je misschien ook interessant

Wednesday, 07 Aug. om 11:00
The Joy of Surrender - Tantra Zomerretreat
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meerdaagse retraites Meditatie
Thursday, 15 Aug. om 11:30
SOLD OUT- Ode aan de Yoni || Vrouwen Zomer Festival @ Avani
Maartje Derks
Festivals Vrouwencirkels Meerdaagse retraites
Friday, 09 Aug. om 18:00
'Bohemian Paradise' Biodanza Minivakantie met Geny in Drenthe
Dans en Leef, biodanza met Geny
Meerdaagse retraites Biodanza Dansen in verbinding
Thursday, 01 Aug. om 17:00
Ecstatic Dance Retreat - By Ecstatica & Bezweefd
Ecstatica - Moving into your nature
Ecstatic Dance Live muziek Meerdaagse retraites
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl