Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers

Thursday 29 February 2024 van 19:30 tot 22:00

Gebouw De Koningin - zaalverhuur en werkkamerverhuur, Koninginneweg 93, 1211 AN Hilversum, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Producenten: Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gast sprekers / muzikant
(biografie helemaal onderaan tekst):
* Muziek Erica Nap - Het vergeten Lied
* Nicole Zonderhuis - Onze inheemse geschiedenis


Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans.
Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid. Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met best friend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken raakte in 2021 en aangesloten is bij KIVA Duitsland) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Voor meer achtergrond info en eerste impressie (trailer), zie www.kiva-wisdomkeepers.com

Speciale gast sprekers / muzikant:

* Muziek Erica Nap - Het vergeten Lied
Erica Nap is singer-songwriter, auteur en stembevrijder en begeleidt sinds 2009 ceremonies met plantmedicijnen. Het is haar zielsmissie mensen te herinneren aan het Vergeten Lied; een lied van eenheid met al onze broeders en zusters en met alle levende wezens. Vanuit deze herinnering helpt zij mensen de stem van hun ziel te bevrijden zodat ieder zijn eigen zielsmissie kan vinden en volgen. Walking eachother home.

* Nicole Zonderhuis
Spiritueel en ceremonieel leider, ze bestudeerde en schreef artikelen over ons autochtone Nederlandse en Europese erfgoed. En daarnaast expert in de Maya- en Dreamspell-kalender. Ze publiceert hier dagelijks boeken over en geeft er les in. Nicole reisde door Midden- en Zuid-Amerika. In het contact met inheemse volkeren voelde ze het gemis van haar eigen inheemse geschiedenis. Wat zijn onze eigen liedjes en rituelen?

Thursday 29 February 2024 van 19:30 tot 22:00

Gebouw De Koningin - zaalverhuur en werkkamerverhuur, Koninginneweg 93, 1211 AN Hilversum, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Bianca Koomen

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Superfijn om de verbinding te voelen die er is, tussen mensen en culturen, natuur, over en in de wereld. Moeder aarde roept ons tot vreedzame actie en verbinding.

Lees meer

Nara VML Van den Broeck

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Prachtige docu. Heeft me nog meer in contact gebracht met natuur, aarde, menselijke authenticiteit. Ben voor de Q&A vertrokken omdat ik erg moe was en ik de sprekers na de docu deels wat langdradig vond, maar ook niet altijd goed kon horen.

Lees meer

Anoniem

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Wat Wisdom Keepers samen doen is krachtig en belangrijk. Hun wijsheden delen met elkaar en het eren van Moeder Aarde, waar de mensheid onderdeel van is. Dat is zeer waardevol en samenbrengend. Wat ik echter mis, is dat ons bewustzijn ruimer mag worden en ZIJN. Zo komt de mensheid meer in haar kracht te staan. Wij hoeven niet te bidden en te vragen buiten onszelf, maar ZIJN in het Besef dat WIJ zelf de Bron van dit alles zijn. Door gebruik te maken van kwantum fysica, wat Bewustzijn IS, creëeren wij zelf, want Wij zijn de Goden, de Bron van al het leven. Dus niet buiten onszelf vragen, maar van binnenuit het Eigen Hart, alles zelf creëren! Dan staan we in onze Oorspronkelijke Kracht en dat is ook de opdracht en het wéten voor de jeugd, als voice of the future.

Lees meer

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers

Meer evenementen van Sparkle Eye

Saturday, 23 Mar. om 19:00
Kiva: The call of the Wisdomkeepers filmvertoning en gastsprekers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 08 Mar. om 10:00
Lente wandeling en Qigong in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Olga Klepatska
Natuur Wandelen Meditatie
Saturday, 25 May. om 10:00
Dans & Stilte retraite in Samaya
Dansklooster & Ecstatic Dance Alkmaar ~ Stranddansen
Vrije Dans Meditatie Natuur
Friday, 08 Mar. om 10:00
The Female Walk | Internationale Vrouwendag wandeling
The Wise Unknown
Vrouwencirkels Natuur Mindfulness
Sunday, 24 Mar. om 19:30
Volle Maan Wandeling + Astrologische Maan Workshop
BloteVoetenPark Brunssum
Natuur Wandelen Astrologie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl