Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Lammerfeest Imbolc

Zondag 28 januari 2024 van 14:00 tot 17:00

Het Nevelnest, Schraaweide 2, Westervoort

Over dit evenement

Lammerfeest Imbolc is het feest van het allereerste, prille begin van de lente. Dat moment dat er iets veranderd is in de lucht en dat de vogels anders klinken.

Buiten is het vaak nog koud rond deze tijd, er kan dan echt nog een stuk winter volgen. Toch kun je merken dat de zon al iets meer kracht heeft en vaak zijn de eerste tekenen van nieuw leven ook al echt zichtbaar. De meeste loofbomen zijn nog kaal, maar sneeuwklokjes en krokusjes steken hun kopjes op. De eerste lammetjes worden geboren en de eerste insecten beginnen ook al te verschijnen. De intense stilte van de winter is verdwenen en de lente is voelbaar in aantocht.

Met het Lammerfeest Imbolc vieren we het nieuwe begin, de geboorte van nieuw leven, in alle puurheid en onschuld. Gesymboliseerd in de kleur wit zoals we die zien in sneeuwklokjes en lammetjes die ook zo mooi de onschuld van dat nieuwe leven laten zien.

Het is ook het feest van (energetische) zuivering. Letterlijk en figuurlijk vegen we met Imbolc de boel schoon, om ons heen en in onszelf, en klaren we de lucht, zodat we weer opgeruimd en fris de kiem kunnen leggen voor nieuwe plannen.

-= VIERING LAMMERFEEST IMBOLC =-

Tijdens de viering van het Lammerfeest Imbolc beginnen we met de overgang van de donkere periode naar het licht, waar je gereinigd wordt en je je plek in de wereld mag reinigen.

Omdat het Lammerfeest Imbolc ook het moment is van het planten van het zaadje van je verlangens, plannen of doelen voor de komende oogst, gaan we ons daarop bezinnen en dat kracht bijzetten. Het is goed om als voorbereiding hier voor de viering al een beetje over nagedacht te hebben.

Natuurlijk gaan we ook het leven vieren met dans en chant. Tijdens het Lammerfeest mag dat natuurlijk zo uitbundig als lammetjes.

-= VERBINDING =-

Verbinding bij Het Nevelnest, en dus ook bij het Lammerfeest Imbolc, gaat over alle lagen en in alle richtingen. Verbinding met jezelf en met de ander, met de mensen om je heen. Verbinding met je omgeving, de natuur, het jaarwiel, de seizoenen. Verbinding met de wereld, met de aarde en met het universum, met het wereldse en het hogere.

Het een staat niet los van het ander en in de rituele Imbolcviering van Het Nevelnest gaan we de verbinding met al die lagen ervaren, verdiepen en versterken, in de energie van deze tijd van het jaar.

-= VERLOOP VAN DE MIDDAG =-

Dat begint met een warme ontvangst door ons in onze huiselijke woonkamer, waar je onder het genot van een kopje thee of koffie op je gemak kunt kennismaken met de mensen met wie je Imbolc gaat vieren.

Na een stukje uitleg over het verloop van de middag gaan we naar boven naar onze rituele ruimte om Imbolc ritueel vorm te geven en ons af te stemmen op en bewust stil te staan bij dit moment in het jaar en wat dat voor ons persoonlijk betekent.

Daarin verweven we elementen uit de westerse natuurreligies en paganisme, uit tantra en uit sjamanisme, en werken we met meditatie, klank, laagdrempelige magie en lichaamswerk.

Na afloop is er alle ruimte om na te praten onder het genot van wat lekkers. Wie wil kan iets te eten meenemen en aanschuiven voor een gezellige potluck maaltijd.

-= PRAKTISCH =-

* Datum: Zondag 28 januari
* Tijd: 14:00 - ong. 17:00, inloop vanaf 13:45
* Optioneel (aansluitend): Potluck maaltijd
* Locatie: Schraaweide 2, Westervoort
* Bijdrage: € 20,-
* Maximaal aantal deelnemers: 8
* Aanmelden kan t/m 27 januari

-= PROGRAMMA =-

* Welkom
* Uitleg
* Rituele Imbolcviering
* Napraten onder genot van wat lekkers
* Voor wie wil: potluck maaltijd


-= MEER INFORMATIE =-

Voor meer informatie kun je bellen of mailen naar Het Nevelnest: 06-10996723, info@hetnevelnest.nl

Over de organisatie

“Verbinding met jezelf, elkaar, de Aarde en het Universum”

Er is meer tussen hemel en aarde. Daar verbinding mee maken is wat we spiritualiteit noemen. Het Nevelnest is daarvoor dé plek. - Samen in verbinding.

Reviews

Ilse Ellmer

Lammerfeest Imbolc

Lieve Esther en Eli, Het was weer indrukwekkend. De verbondenheid was/is als vanouds. Geweldig georganiseerd, tiptop in orde. Nogmaals mijn dank daarvoor. In liefde en licht, kus en een knuf.

Lees meer

Lammerfeest Imbolc

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 17 mei. om 15:00
Het Verbindingsweekend op Kleurendroom
Kleurendroom
Verbinding Gatherings Innerlijke Reis
Zondag, 01 sep. om 14:00
NATARAJ BEACH PARTY ZANDVOORT | 1 SEPTEMBER
Nataraj
Vrije Dans Festivals Gatherings
Zondag, 19 mei. om 14:00
NATARAJ BEACH PARTY ZANDVOORT | 19 MEI
Nataraj
Vrije Dans Festivals Gatherings
Zaterdag, 29 jun. om 11:00
Summer Gathering Festival
The Healing Breath
Festivals Gatherings Healing
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl