Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Kiva: The call of the Wisdomkeepers filmvertoning en gastsprekers

Saturday 23 March 2024 van 19:00 tot 22:00

Mariakapel Coudewater, Berlicumseweg 8B, 5248 NT Rosmalen, Nederland

Over dit evenement

"Kiva: The call of the wisdomkeepers" is een hoopvolle documentaire gemaakt door Marijke Kodden en Jaap Verhoeven in samenwerking met verschillende indigenous elders uit verschillende culturen.
Op 23 maart wordt deze Nederlandse productie op unieke wijze getoond in de Mariakapel op landgoed Coudewater.

Tijdens deze avond zal Marijke delen over de totstandkoming van deze documentaire en komen verschillende elders hun verhaal met ons delen. Er is na afloop van de film een intiem samenzijn waarbij de elders ruimte nemen voor het beantwoorden van vragen en kunnen we dieper ingaan op de intentie en missie van deze film.

Live muziek omlijst deze bijzondere avond. Er zal een bar zijn met verschillende alcoholvrije drankjes en lekkere versnaperingen.

Programma
Ontvangst met live muziek
Openingsceremonie
Welkom door Marijke Kodden
Filmvertoning
Sprekers en live muziek

* Sprekers
Elder Annelies Theelen
Annelies is sinds 2017 betrokken bij de KIVA-ceremonies. Ze is een nederlandse Elder en begeleidt mensen om vanuit het hart, in licht en liefde te leven. Ze werkt met respect voor ieders authentieke kwaliteit en vindt haar inspiratie in de manier waarop de bijen samenwerken: hoe ze samen het Goud maken, de honing. Het gaat om balans en harmonie. Annelies kwam via onze Europese voorouders in aanraking met de kennis van de Elder Futhark Runen.

*Spreker 2:
Wiggert Meerman (Heesch, 1983) is spreker op het gebied van persoonlijk leiderschap, coach en avonturier. In de bestseller 'Op zoek naar antwoorden' beschrijft hij zijn reis naar de Amazone, waar hij maanden verbleef bij een inheemse stam. Het is Wiggerts missie om de wereld weer te leren wat het is om een puur mens te zijn, zoals hij dat zag bij de Huni Kuin. Via zijn Tribe Leader Foundation zet hij zich in voor het behoud van de Amazone, om land te kopen en dit terug te schenken aan de inheemse bevolkingen. Ook is hij host van de podcast Eindbazen, met een paar miljoen downloads de nummer één in de categorie zelfhulp. In 2020 lanceerde hij zijn eerste documentaire genaamd Wilskracht, waarin hij werd gevolgd voor, tijdens en na de eerste selectie van het Korps Commandotroepen. De docu werd landelijk geprezen en is een half miljoen keer bekeken.

Artiest
* Frank Francesco Jenniskens (www.sound-heart.nl) is intuïtief multi-instrumentalist (o.a. violen, fluiten, gong, stem). Hij heeft zich over de hele wereld laten inspireren door de tradities en muziek van (klank)sjamanen en healers. Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij de zweethutceremonies van Carl Big Heart. Via deze traditie is hij in contact gekomen met de Native American fluiten waarmee hij vanaf het allereerste moment een directe klik had. Hij verzorgt klank(lig)reizen en speelt mee bij diverse mantra-cirkels en ceremonies.
Multi-instrumentalist en soundhealer. Intuïtief muzikant.
De documentaire:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid ons handvatten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Deze documentaire geeft een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over Moeder Natuur en de mensheid. De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA-ceremonies in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die zij bij het project betrokken) hebben zij een hoopvolle documentaire gemaakt, die ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Voor meer achtergrond informatie en film trailer, kijk op www.kiva-wisdomkeepers.com

Saturday 23 March 2024 van 19:00 tot 22:00

Mariakapel Coudewater, Berlicumseweg 8B, 5248 NT Rosmalen, Nederland

Over de organisatie

Love in Motion creëert evenementen en een plek waar je kunt landen, herbronnen, opladen en herinneren... je bent zo welkom!

In samenwerking met

Mariakapel Coudewater

Sparkle Eye

Contact

Reviews

Marije Klumpes

Love in Motion Sunday Dance met Tom Goldhand

prachtige locatie, veel ruimte om te dansen, fijne crowd, mooie intro. Tom was great in the workshop and as a dj, my best set in years to dance to :)

Lees meer

Patrick De Waardt

Love in Motion Sunday Dance met Tom Goldhand

Hele fijne ervaring in een fijne omgeving. Allemaal aardige en mooie mensen om ons heen. Dank jullie wel Esther en Tom ons zie je zeker terug 🙏

Lees meer

Nathalie Kauffman

Love in Motion Sunday Dance met Tom Goldhand

Wow, wat een fijne contact improvisatie met/van Tom Goldhand, maar verrassender nog...wat een fantastische set draaide hij!! ik zeg aanrader en...weer fantastische vaderdag ceremonie van Esther Landa en alles weer top verzorgd met het Love in Motion team!! Ga jullie missen kanjers! Maar zal zorgen dat als ik vanuit Portugal weer naar Nederland eens kom, ik zeker periode uitkies dat ik in de Mariakapel kan komen dansen en jullie allemaal dan weer zie!! zowieso zie ik velen van jullie gelukkig nog 7 juli bij Esther Landa haar eerste outdoor event! Ook dat wordt een succes, let maar op! Liefs en all the good for you all!!

Lees meer

Kiva: The call of the Wisdomkeepers filmvertoning en gastsprekers

Meer evenementen van Esther Landa -Love in Motion-

Thursday, 20 Jun. om 18:00
Zonnewendeviering aan de Maas
Esther Landa -Love in Motion-
Vuur Ceremonie Equinox/Zonnewende
Friday, 28 Jun. om 19:30
Love in Motion 'Puur dansen' met DJ Kingston HiFi
Esther Landa -Love in Motion-
Ecstatic Dance Conscious Dance Vrije Dans
Sunday, 30 Jun. om 10:30
Ceremoniedag Agua di Florida
Esther Landa -Love in Motion-
Natuur Kruiden Vrouwen workshops
Sunday, 07 Jul. om 13:00
Love in Motion Outdoor op Camping Distelloo
Esther Landa -Love in Motion-
Ecstatic Dance Creativiteit Festivals

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 16 Nov. om 20:00
Einaudi - Violin & Piano Concert in RHENEN ❤
Neoklassieke Concerten Nederland
Optreden Live muziek Muziekavond
Wednesday, 07 Aug. om 10:00
RiseUP zomerfestival 2024
RiseUP
Festivals Live muziek Ecstatic Dance
Sunday, 17 Nov. om 15:30
Einaudi - Violin & Piano Concert in HILVERSUM ❤
Neoklassieke Concerten Nederland
Optreden Live muziek Muziekavond
Friday, 06 Sep. om 19:30
Praful :: Ceremonial Concert
HeartFire.nl
Live muziek Optreden Klankreis
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl