Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Documentaire KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + muziek/sprekers

Thursday 25 January 2024 van 19:30 tot 22:00

Theater de Luifel, Herenweg 96, 2101 MP Heemstede, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
'Een boodschap van de inheemse volkeren'

Unieke KIVA-documentaire-avond met bijzondere muziek
+ 3 inspirerende sprekers die over hun missie voor de Aarde delen

Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner

Programma van de avond:
* Filmvertoning van de KIVA-documentaire
* Henry de La Croix (Medicijnman)
* Muziek Shaz & the Medicine Man
* Fransje Voncken (Ons Inheems Geheugen)
* Geert van der Veer (Oprichter Herenboeren)
(zie bio-tekst onder synopsis)

Synopsis documentaire:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid ons handvaten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA ceremonies in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die zij bij het project betrokken bij) hebben zij een hoopvolle documentaire gemaakt, die ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen!

Voor meer informatie en de trailer van de film: www.kiva-wisdomkeepers.com

SPECIALE GASTSPREKERS:

* HENRY DE LA CROIX (Medicine Wheel)
Henry’s missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en uit te nodigen om te herinneren wie ze zijn, zodat ze met passie, bezieling en enthousiasme vanuit hun hart kunnen leven. Vanaf zijn vierde leerde hij van zijn vader Indonesische energetische massages. Op zijn 26e, tijdens zijn reis naar Indonesië, heeft hij verbinding met zijn roots gemaakt. Henry bewandelt het pad van het medicijnwiel, het pad waarbij je stap voor stap wordt uitgenodigd je eigen verbinding met aarde, lucht, water en vuur te herinneren. Het pad van de krijger, heler, leraar, medicijn man en leider. Henry nodigt je uit jouw authentieke pad te gaan, zodat jij je zielendroom kan herinneren en je persoonlijke missie en bestemming kan leven.

* SHAZ & THE MEDICINE MAN
Sharon & Henry ontdekten tijdens hun ontmoeting in 2020, dat ze een gezamenlijke passie hebben voor muziek en ceremonie. Beide brengen ze hun eigen talenten in, wat een magische stroom van nieuwe songs oplevert.
Sindsdien delen ze samen als Shaz & the Medicine Man hun muziek in ceremonies, singing circles, concerten en fire gatherings. Al hun songs zijn geïnspireerd door plantmedicijn, ceremonies, ancient teachings & tradities en de onuitputtelijke wijsheid & spirit van de natuur. Hun muziek nodigt je uit om thuis te komen.
Hun eerste album, ‘Surrounded’, werd eind 2022 uitgebracht: een prachtige samenwerking met veel geprezen producer en DJ Ohm-G op Ibiza, bekend van Café del Mar. Inmiddels kun je ze op diverse plekken tegen het lijf lopen: op conscious festivals, cacao ceremonies, feesten als Namaste op Ibiza, yoga of meditatie retraites of elke andere plek waar bewustwording, ceremonie en het leven vieren centraal staan.
‘Are we willing to live a life in ceremony & prayer, while playing & having fun’

* GEERT VAN DER VEER (Herenboeren)
Geert van der Veer is bestuurder en mede-oprichter van Herenboeren Nederland, een landelijk netwerk van coöperatieve natuurgedreven gemengde boerderijen. Sinds 2013 zijn er al 18 Herenboerderijen gestart en daar zullen in 2024 nog eens 4 bij komen. Ook werken meer dan 30 initiatiefgroepen van burgers aan de oprichting van hun lokale Herenboerderij. Daarnaast is Geert mede-initatiefnemer van grondfonds Aardpeer en de boerennetwerken BoerenPerspectief en Caring Farmers. Ook richtte hij kennisnetwerk De Plaatsen op, waarvan de eerste fysieke ‘Plaats’, De Kleine Aarde in Boxtel, in januari 2024 zal (her)openen als leer- en werkplek voor een regeneratief voedselsysteem.
In 2017 ontving Geert de prestigieuze titel van Fellow bij Ashoka, een wereldwijd netwerk van vooraanstaande sociale ondernemers. Geert stond in 2019 op plek 1 in de Food 100. Caring Farmers stond in 2022 op plaats 1 in de Trouw Duurzame Top 100 en ook Herenboeren bekleedt al vijf jaar op rij stelselmatig een hoge plaats in die lijst.


* FRANSJE VONCKEN (Ons Inheemse Geheugen)
Fransje Voncken uit Haarlem is een Learning & Development specialist met een missie. Ieder van ons heeft een inheems geheugen. We hebben het nu meer dan ooit nodig dat we dat weer gaan herinneren.
In 2022 verbleef Fransje bij de inheemse Yawanawa gemeenschap diep in het Amazone regenwoud, om hen te helpen bij een groot drinkwaterprobleem. Dit jaar reisde zij terug voor een culturele onderdompeling en persoonlijke spirituele studie in de natuur. Daar realiseerde zij zich dat we in de westerse wereld veel verder ontworteld zijn van de natuur dan we ons realiseren. We hebben geen idee wat een diepe verbinding met de natuur is, we zijn het helemaal vergeten.

We moeten deze complexe problemen van onze tijd onder ogen zien. Er zijn grote verschuivingen nodig die vragen om wijsheid en samenwerking. Fransje gelooft dat we dit moeten doen in een dialoog met mensen die in balans zijn met de natuurlijke wereld en die antwoorden hebben waar de mensheid naar op zoek is. Zij stimuleert ieder van ons om nieuwsgierig te zijn: “wat kunnen we (her)leren van ons inheemse geheugen?”.
Met haar bedrijf Learning Mission zet zij zich in voor kennisdeling en bewustwording over ons inheemse geheugen en co-creëert ze dit (her)leerproces. Samen werken we aan een nieuwe wereld!Thursday 25 January 2024 van 19:30 tot 22:00

Theater de Luifel, Herenweg 96, 2101 MP Heemstede, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Leila Jolink

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

mooie docu met mooie liedjes, ook leuk dat er twee dames wisdomkeepers bij waren

Lees meer

Krijn Van der Velden

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

The film and especially the warm and strong inspirationtalks by Carola and Cheryl were fantastic! Hopefully I will find a way to support the KIVA initiative, heartfelt regards from Krijn

Lees meer

Stefan Van den hark

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers

Raakte mij diep. Dit raakt iedereen (althans zou mooi zijn) en als het je niet raakt moet je een 2de keer kijken.....ergens land het zaadje wel en besef je de diepte en kracht van deze film en sprekers.

Lees meer

Documentaire KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + muziek/sprekers

Meer evenementen van Sparkle Eye

Tuesday, 18 Jun. om 19:15
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ism The School of Life Amsterdam
Sparkle Eye
Film Natuur

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 14 Sep. om 14:00
In de stilte – Retraiteweekend 14/15 sept’24
de Bedding.nu
Stilteretraite Natuur Bewustzijnsontwikkeling
Sunday, 23 Jun. om 12:00
Midsommar
Salon Poisson
Voeding Natuur
Friday, 21 Jun. om 19:30
Keltische Midzomer Zonnewende
BloteVoetenPark Brunssum
Bewustzijnsontwikkeling Natuur Verbinding
Thursday, 27 Jun. om 19:00
Midzomeravond Bosbad in het Nationaal Bomenmuseum Doorn
Bosbaden in het Bomenmuseum
Bosbaden Natuur Bosbad -Shinrin Yoku
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl