Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Documentaire KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ism Oergeneeskunst

Thursday 18 January 2024 van 19:30 tot 22:00

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
'Een boodschap van de inheemse volkeren'

Unieke KIVA-documentaire-avond in samenwerking met Platform Oergeneeskunst

Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner

Programma van de avond:
* Filmvertoning van de KIVA-documentaire
* Annemarie Semeijn over Platform Oergeneeskunde
* Huisarts Stijn Verschuren (+handpan muziek)
* 3e spreker wordt nog aangekondigd

Synopsis documentaire:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid ons handvaten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA ceremonies in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die zij bij het project betrokken bij) hebben zij een hoopvolle documentaire gemaakt, die ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen!

Meer informatie en de trailer, vind je via: www.kiva-wisdomkeepers.com

SPECIALE GASTSPREKERS PLATFORM OERGENEESKUNST:

Oergeneeskunst platform in co-creatie met documentaire KIVA, the call of the wisdom keepers:
Verhalen vertellen doen we al sinds mensenheugenis en is een sterk verbindende kracht zijn. In deze onrustige tijd op aarde hebben wij meer en meer behoefte aan mooiere verhalen over onszelf en de wereld om ons heen. Als steun, kracht & inspiratiebron om een mooiere toekomst met elkaar te dromen en vorm te geven.

Verhalen vertellen kan door middel van een documentaire in beeld & geluid maar ook door middel van woorden, klanken, muziek & dans. Het platform heeft de intentie om deze kunstvormen steeds meer in te zetten als oeroud medicijn gegoten in een modern jasje!

Het Oergeneeskunst Platform is een platform opgericht door Annemarie Semeijn met als primaire doel zorgverleners te inspireren, bekrachtigen en begeleiden naar een holistische manier van zorg verlenen, terug naar hun innerlijke natuur & gebruik makend van de natuurlijke elementen en energieën!

Het vraagt een ieder van ons moed, dapperheid en innerlijk vertrouwen om oude structuren los te laten en op pad te gaan, je eigen hart en gevoel te volgen. Om niet alleen je ego maar ook moeder aarde en de kosmos mee te laten doen in het vormgeven van jouw leven.

* ANNEMARIE SEMEIJN (NL)
Annemarie Semeijn, van oorsprong huisarts, heeft een diep innerlijke reis gemaakt naar het ontstaan van dit platform en zal hierover deze avond vertellen.

* STIJN VERSCHUREN
Daarnaast zal Stijn Verschuren, huisarts & handpan speler, spelen op zijn handpan & spreken over muziek als medicijn en hoe hij dit inzet in zijn huisartsen-spreekuur.

* MARIEKE VAN KONINGSBRUGGE - huisarts en zet yoga in de spreekkamer in
“Ik zou willen vertellen hoe ik yoga in de spreekkamer inzet om mijn patienten te helpen een begin te maken met het hervinden van de verbinding met hun lijf met hulp van de ademhaling. Ik neem ze hierin bij de hand en laat ze het ervaren. Een mooie praktische tool, passend bij mijn holistische visie en werkwijze.
Mijn achtergrond: ik ben huisarts in Arnhem en in 2022 heb ik de opleiding tot yogadocent voor zorgprofessionals afgerond.

Thursday 18 January 2024 van 19:30 tot 22:00

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Bianca Koomen

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Superfijn om de verbinding te voelen die er is, tussen mensen en culturen, natuur, over en in de wereld. Moeder aarde roept ons tot vreedzame actie en verbinding.

Lees meer

Nara VML Van den Broeck

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Prachtige docu. Heeft me nog meer in contact gebracht met natuur, aarde, menselijke authenticiteit. Ben voor de Q&A vertrokken omdat ik erg moe was en ik de sprekers na de docu deels wat langdradig vond, maar ook niet altijd goed kon horen.

Lees meer

Anoniem

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Wat Wisdom Keepers samen doen is krachtig en belangrijk. Hun wijsheden delen met elkaar en het eren van Moeder Aarde, waar de mensheid onderdeel van is. Dat is zeer waardevol en samenbrengend. Wat ik echter mis, is dat ons bewustzijn ruimer mag worden en ZIJN. Zo komt de mensheid meer in haar kracht te staan. Wij hoeven niet te bidden en te vragen buiten onszelf, maar ZIJN in het Besef dat WIJ zelf de Bron van dit alles zijn. Door gebruik te maken van kwantum fysica, wat Bewustzijn IS, creëeren wij zelf, want Wij zijn de Goden, de Bron van al het leven. Dus niet buiten onszelf vragen, maar van binnenuit het Eigen Hart, alles zelf creëren! Dan staan we in onze Oorspronkelijke Kracht en dat is ook de opdracht en het wéten voor de jeugd, als voice of the future.

Lees meer

Documentaire KIVA | The Call of the Wisdom Keepers ism Oergeneeskunst

Meer evenementen van Sparkle Eye

Saturday, 23 Mar. om 19:00
Kiva: The call of the Wisdomkeepers filmvertoning en gastsprekers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 21 Mar. om 13:00
Inner Nature Equinox Day
Sacred Eye
Natuur Bewustzijnsontwikkeling Equinox/Zonnewende
Saturday, 25 May. om 10:00
Dans & Stilte retraite in Samaya
Dansklooster & Ecstatic Dance Alkmaar ~ Stranddansen
Vrije Dans Meditatie Natuur
Sunday, 10 Mar. om 09:00
Lentebosbad - May the trees be with you
Het bos in - natuurcoaching en bosbeleving
Bosbad -Shinrin Yoku Natuur Bosbaden
Wednesday, 24 Apr. om 19:30
Volle Maan Wandeling + Astrologische Maan Workshop
BloteVoetenPark Brunssum
Natuur Wandelen Astrologie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl