Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Paddenstoelenexcursie Landgoederen Clingendael en Oosterbeek

Dinsdag 24 oktober 2023 van 11:00 tot 15:00

Clingendael, 2244 VH Den Haag, Nederland

Over dit evenement

De herfst is de ideale tijd om op zoek te gaan naar paddenstoelen! Paddenstoelen vormen een erg kleurrijke en diverse groep organismen met veel bijzondere verschijningsvormen. Tevens vervullen ze allerlei belangrijke functies in de natuur. Deze excursie is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de magische wereld van paddenstoelen en schimmels en zich meer in deze wezens wil verdiepen.

We gaan naar mooie natuurgebieden in Wassenaar, gelegen aan de rand van de Haagse wijk Benoordenhout, landgoederen Clingendael en Oosterbeek. Daar zullen we de basis leren van hoe je paddenstoelen kunt herkennen en onderscheiden, en hoe je daarbij al je zintuigen nodig hebt. Ook zullen we ingaan op de verhalen rondom paddenstoelen, bijvoorbeeld over hoe ze leven en over hun belang voor andere organismen in het ecosysteem.

We maken goede kans op mooie soorten paddenstoelen zoals de Gekraagde aardster, de Vliegenzwam, de Peperboleet, en de Amethistzwam.

Aan het einde van de excursie heb je een beter beeld van welke soorten paddenstoelen er zijn en hoe je de belangrijkste families kunt herkennen. Er is ook alle ruimte voor vragen, om te fotograferen en/of aantekeningen te maken.

Gids Michel Beeckman is een ervaren mycoloog, oftewel paddenstoelenkenner, die je op een boeiende wijze van alles kan vertellen over de magische wereld van de paddenstoelen.

● Jouw gids Michel Beeckman ●

Al sinds zijn tweede levensjaar is Michel Beeckman geobsedeerd door paddenstoelen. Snel werd duidelijk dat de interesse bleef hangen en vragen niet toereikend door de ouders konden worden beantwoord. Steeds meer boeken werden aangeschaft, excursies en lezingen van experts werden bijgewoond, en e-mails naar mycologen over heel de wereld werden over en weer gestuurd.

De eerste excursie die hij zelf mocht leiden, was op negenjarige leeftijd, ongeveer dezelfde periode waarin hij het jongste lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging werd. Sindsdien heeft hij vele excursies en workshops georganiseerd, meegeholpen aan enkele veldgidsen en wetenschappelijke publicaties in binnen- en buitenland, en deelt hij via social media zijn kennis en hulp aan beginners en experts.

De afgelopen jaren heeft hij zich voornamelijk in de groep inktzwammen gespecialiseerd; inmiddels is hij één van de wereld experts op dat gebied. Naast mycologie zijn muziek en koken grote passies.

● Praktische informatie ●

Datum: Dinsdag 24 oktober
Starttijd: 11:00
Eindtijd: 15:00
Prijs: € 35,-
Early bird: € 29,- t/m 15 oktober
Kortingscode: PADDO6
Voertaal: Nederlands
Verzamelen: 10.45
Locatie: Op de hoek van de Wassenaarseweg en Thérèse Schwartzestraat Den Haag
Bijzonderheden: Lunch zelf meebrengen

Dinsdag 24 oktober 2023 van 11:00 tot 15:00

Clingendael, 2244 VH Den Haag, Nederland

Over de organisatie

Stadsoase in de Binckhorst (Den Haag/Voorburg) met workshops & events op het grensgebied van lichaam en geest, wetenschap en spiritualiteit.

Reviews

Kitty Hinkenkemper

Paddenstoelenexcursie Landgoederen Clingendael en Oosterbeek

Wauw, wauw, wauw, wauw! Wat een ontzettend leuke workshop. Michel weet zo ontzettend veel van paddestoelen. Hij kan super goed begrijpend uitleggen. Geen vraag is hem teveel. Ik heb genoten en ga graag nog een keer mee. En aan Ebb en Flow, dank je wel voor het presentje ;)

Lees meer

Paddenstoelenexcursie Landgoederen Clingendael en Oosterbeek

Meer evenementen van Ebb & Flow Studio

Zaterdag, 11 mei. om 13:00
Familieopstellingen: Kind van mijn Moeder met Natasja Aussems
Ebb & Flow Studio
Familieopstellingen Systemisch werk Energiewerk
Vrijdag, 07 jun. om 19:00
Familieopstellingen met Natasja Aussems
Ebb & Flow Studio
Familieopstellingen Systemisch werk Energiewerk

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Donderdag, 23 mei. om 19:30
Volle Maan Wandeling + Astrologische Maan Workshop
BloteVoetenPark Brunssum
Natuur Wandelen Astrologie
Zondag, 12 mei. om 13:30
Moederdag Bosbad in het Nationale Bomenmuseum in Doorn
Bosbaden in het Bomenmuseum
Bosbaden Natuur Bosbad -Shinrin Yoku
Zaterdag, 25 mei. om 10:00
Dans & Stilte retraite in Samaya
Dansklooster / Ecstatic Dance Alkmaar / Stranddansen
Vrije Dans Meditatie Natuur
Vrijdag, 11 okt. om 16:00
Vader Zoon Weekend
Mannenhart
Mannen Workshops Natuur
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl