Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Documentaire KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + muziek/dialoog

Donderdag 14 december 2023 van 19:30 tot 22:00

De Polderij, Vlaardingsedijk 7, 3143 LN Maassluis, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
'Een boodschap van de inheemse volkeren'

Unieke KIVA-documentaire-avond met bijzondere muziek +dialoog over we onze verbinding met de natuur en onze Nederlandse/Europese Roots kunnen verbeteren/herstellen.

Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner

*** PS. DOOR EXTREME WEERSOMSTANDIGHEDEN IS DEZE KIVA AVOND VERPLAATST VAN DONDERDAG 2 NOVEMBER NAAR DONDERDAG 14 DECEMBER. EXCUSES VOOR HET ONGEMAK EN FIJN JULLIE OP 14 DECEMBER TE ONTMOETEN _/\_***

Programma van de avond:
* Filmvertoning van de KIVA-documentaire
* Inspirerende dialoog van nederlandse Elders en
voorouderlijke muziek van Philip van der Zee
(zie bio-tekst onder synopsis)

Synopsis documentaire:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid ons handvaten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA ceremonies in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die zij bij het project betrokken bij) hebben zij een hoopvolle documentaire gemaakt, die ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen!

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4

Deze avond is het initiatief van MIREILLE HOLLAAR - met hond LAZARO uit Peru - vanuit hun Stichting Zelfvoorzienende Leefhectaren om de KIVA ceremonie documentaire in haar Geboortestad bij De Polderij in Maassluis te brengen, waarbij Mireille ook zal zingen.

SPECIALE GASTSPREKERS/ELDERS

* PHILIP VAN DER ZEE
Philip maakt sinds 2017 deel uit van de Kiva-familie en vertegenwoordigt onze voorouderlijke Europese wortels in de heilige ruimte, dicht bij het hart van de Kiva-ceremonie. Philip Aswind is een verhalenverteller gespecialiseerd in de Germaanse en Keltische mythologie. Zijn spirituele reis begon in '86, met het deelnemen aan en organiseren van inheemse aardeceremonies, actief in zowel culturele als spirituele disciplines. Philip was als Elder/wijsheidsbewaarder aanwezig bij de Kiva in Nederland (3x), Mexico (3x), Kumbha Mela India en Duitsland (3x). In de documentaire hoor en zie je hem de Vlaamse doedelzak bespelen.

* JOKE STEENVOORDEN en RON LAZAROMS (NL)
Op deze avond zal grootmoeder Joke Steenvoorden meer vertellen over de cirkel van de grootmoeders van de lage landen. Joke: 'Wij zijn bij elkaar gekomen omdat we de roep van de Internationale Raad van 13 Inheemse Grootmoeders hebben gehoord.' De Grootmoedercirkel bestaat uit vrouwen, jong en oud die ieder seizoen bij elkaar komen. 'Waar we samenkomen vieren we het leven en tonen we onze dankbaarheid door rituelen en gebed. We bevestigen de verbinding met elkaar en met Moeder Aarde en al wat er op haar leeft.
Ze nodigen bestaande vrouwengroepen uit om zich met ons te verbinden als ze de roep​ van de Grootmoeders verstaan. We willen als Grootmoeders van de Lage Landen met één stem kunnen spreken als het nodig is om onze stem te laten horen.'
* RON LAZAROMS is een organisator van mannencirkels.

* DR. IR. RONALD E. WATERMAN
Hij is gepromoveerd als civiel ingenieur en studeerde ook af in chemische technologie en in milieutechnologie. In Nederland was hij adviseur bij een hele reeks overheidsorganisaties en kennisinstituten, variërend van het Waterloopkundig Laboratorium en de Rijksgeologische Dienst, tot het TNO, GeoDelft, de gemeente Rotterdam, de Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. Daarnaast adviseerde hij in 56 landen. Hij gaf 2500 lezingen voor een gehoor variërend van studenten in collegebanken tot kinderen voor de TV bij Klokhuis. Hij was 33 jaar lang lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland en werd benoemd tot beste statenlid van Nederland. Hij legde de basis voor Building with Nature en was betrokken bij 12 projecten voor de ontwikkeling en uitbreiding van de Nederlandse kust tussen Hoek van Holland en IJmuiden. Voor zijn werk ontving hij een groot aantal onderscheidingen in binnen- en buitenland. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Donderdag 14 december 2023 van 19:30 tot 22:00

De Polderij, Vlaardingsedijk 7, 3143 LN Maassluis, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Mirjam Marquart

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers

Ik was er met mijn moeder en stiefvader en dat was op zich al bijzonder. Verder vond ik het een ontroerende documentaire door wijze mensen die rituelen uitvoeren voor de aarde

Lees meer

Bianca Koomen

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Superfijn om de verbinding te voelen die er is, tussen mensen en culturen, natuur, over en in de wereld. Moeder aarde roept ons tot vreedzame actie en verbinding.

Lees meer

Nara VML Van den Broeck

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Prachtige docu. Heeft me nog meer in contact gebracht met natuur, aarde, menselijke authenticiteit. Ben voor de Q&A vertrokken omdat ik erg moe was en ik de sprekers na de docu deels wat langdradig vond, maar ook niet altijd goed kon horen.

Lees meer

Documentaire KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + muziek/dialoog

Meer evenementen van Sparkle Eye

Vrijdag, 10 mei. om 15:00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ Ceremonie + wildplukwandeling
Sparkle Eye
Film Natuur
Zaterdag, 18 mei. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 3 Wisdom Keepers
Sparkle Eye
Film Natuur
Zondag, 19 mei. om 19:00
KIVA The call of the Wisdomkeepers film + UNIEK: 3 Wisdom Keepers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing
Woensdag, 29 mei. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog 2 Elders
Sparkle Eye
Film Natuur

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 19 mei. om 10:00
Pinkster Bosbad | Shinrin-yoku op landgoed Amelisweerd (Utrecht)
The Art of Forest Bathing
Natuur Bosbaden Bosbad -Shinrin Yoku
Zondag, 02 jun. om 13:30
5 Year Celebration - Outdoor edition - Ecstatic Dance & Mantra Cirkel
Ecstatic Dance Gathering Ottermeer
Ecstatic Dance Mantra zingen Natuur
Zondag, 12 mei. om 13:30
Moederdag Bosbad in het Nationale Bomenmuseum in Doorn
Bosbaden in het Bomenmuseum
Bosbaden Natuur Bosbad -Shinrin Yoku
Donderdag, 16 mei. om 18:30
Regenerative evenings - Breathwork & Deep Ecology Journey
Experience Mindfulness
Natuur Sharing Circle Creativiteit
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl