Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers

Tuesday 11 July 2023 van 19:30 tot 22:00

Gebouw De Koningin - zaalverhuur en werkkamerverhuur, Koninginneweg 93, 1211 AN Hilversum, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Produced by Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gast sprekers / muzikant (info onderaan tekst):
* Wouter Bijdendijk - Plantkracht
* Muziek Erica Nap - Het vergeten Lied
* Daan Keiman


Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans.
Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid. Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met best friend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken raakte in 2021 en aangesloten is bij KIVA Duitsland) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4
Voor meer achtergrond info: https://kiva-wisdomkeepers.com

Speciale gast sprekers / muzikant:

* Wouter Bijdendijk - Plantkracht
Wouter Bijdendijk is antropoloog en specialiseerde zich in etnobotanie en farmacognosie. Twintig jaar lang reisde hij de wereld over als optredend magiër Ramana, terwijl hij zich in zijn vrije tijd bekwaamde in de kruidengeneeskunde uit alle windstreken. Op 11-11-2022 publiceerde hij samen met zijn broer en sterren chef Joris Bijdendijk het boek Plantkracht over medicinale en rituele planten en paddenstoelen. Wouter zal met name over de oeroude nederlandse geneeskrachtige planten spreken.

* Muziek Erica Nap - Het vergeten Lied
Erica Nap is singer-songwriter, auteur en stembevrijder en begeleidt sinds 2009 ceremonies met plantmedicijnen. Het is haar zielsmissie mensen te herinneren aan het Vergeten Lied; een lied van eenheid met al onze broeders en zusters en met alle levende wezens. Vanuit deze herinnering helpt zij mensen de stem van hun ziel te bevrijden zodat ieder zijn eigen zielsmissie kan vinden en volgen. Walking eachother home.

* Daan Keiman
Daan Keiman is geestelijk verzorger en begeleidt mensen door existentiële crises en psychedelische ervaringen. Hij put daarbij uit zijn eigen boeddhistische beoefening, de rijkdom van mystieke tradities, de diepte van inheemse wijsheid en de vraag wat het betekent om mens te zijn in tijden van wereldwijde crisis.

Tuesday 11 July 2023 van 19:30 tot 22:00

Gebouw De Koningin - zaalverhuur en werkkamerverhuur, Koninginneweg 93, 1211 AN Hilversum, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Mirjam Marquart

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers

Ik was er met mijn moeder en stiefvader en dat was op zich al bijzonder. Verder vond ik het een ontroerende documentaire door wijze mensen die rituelen uitvoeren voor de aarde

Lees meer

Bianca Koomen

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Superfijn om de verbinding te voelen die er is, tussen mensen en culturen, natuur, over en in de wereld. Moeder aarde roept ons tot vreedzame actie en verbinding.

Lees meer

Nara VML Van den Broeck

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Prachtige docu. Heeft me nog meer in contact gebracht met natuur, aarde, menselijke authenticiteit. Ben voor de Q&A vertrokken omdat ik erg moe was en ik de sprekers na de docu deels wat langdradig vond, maar ook niet altijd goed kon horen.

Lees meer

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers

Meer evenementen van Sparkle Eye

Friday, 10 May. om 15:00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ Ceremonie + wildplukwandeling
Sparkle Eye
Film Natuur
Saturday, 18 May. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 3 Wisdom Keepers
Sparkle Eye
Film Natuur
Sunday, 19 May. om 19:00
Kiva: The call of the Wisdomkeepers filmvertoning en gastsprekers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing
Wednesday, 29 May. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog 2 Elders
Sparkle Eye
Film Natuur

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 16 May. om 18:30
Regenerative evenings - Breathwork & Deep Ecology Journey
Experience Mindfulness
Natuur Sharing Circle Creativiteit
Sunday, 19 May. om 19:00
Kiva: The call of the Wisdomkeepers filmvertoning en gastsprekers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing
Wednesday, 01 May. om 09:00
Beltane walk
The wisdom of nature
Bosbaden Natuur Bewustzijnsontwikkeling
Sunday, 23 Jun. om 09:30
Yoga Flow (in nature)
BloteVoetenPark Brunssum
Yoga Natuur Bewustzijnsontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl