Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers

Tuesday 11 July 2023 van 19:30 tot 22:00

Gebouw De Koningin - zaalverhuur en werkkamerverhuur, Koninginneweg 93, 1211 AN Hilversum, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Produced by Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gast sprekers / muzikant (info onderaan tekst):
* Wouter Bijdendijk - Plantkracht
* Muziek Erica Nap - Het vergeten Lied
* Daan Keiman


Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans.
Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid. Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met best friend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken raakte in 2021 en aangesloten is bij KIVA Duitsland) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4
Voor meer achtergrond info: https://kiva-wisdomkeepers.com

Speciale gast sprekers / muzikant:

* Wouter Bijdendijk - Plantkracht
Wouter Bijdendijk is antropoloog en specialiseerde zich in etnobotanie en farmacognosie. Twintig jaar lang reisde hij de wereld over als optredend magiër Ramana, terwijl hij zich in zijn vrije tijd bekwaamde in de kruidengeneeskunde uit alle windstreken. Op 11-11-2022 publiceerde hij samen met zijn broer en sterren chef Joris Bijdendijk het boek Plantkracht over medicinale en rituele planten en paddenstoelen. Wouter zal met name over de oeroude nederlandse geneeskrachtige planten spreken.

* Muziek Erica Nap - Het vergeten Lied
Erica Nap is singer-songwriter, auteur en stembevrijder en begeleidt sinds 2009 ceremonies met plantmedicijnen. Het is haar zielsmissie mensen te herinneren aan het Vergeten Lied; een lied van eenheid met al onze broeders en zusters en met alle levende wezens. Vanuit deze herinnering helpt zij mensen de stem van hun ziel te bevrijden zodat ieder zijn eigen zielsmissie kan vinden en volgen. Walking eachother home.

* Daan Keiman
Daan Keiman is geestelijk verzorger en begeleidt mensen door existentiële crises en psychedelische ervaringen. Hij put daarbij uit zijn eigen boeddhistische beoefening, de rijkdom van mystieke tradities, de diepte van inheemse wijsheid en de vraag wat het betekent om mens te zijn in tijden van wereldwijde crisis.

Tuesday 11 July 2023 van 19:30 tot 22:00

Gebouw De Koningin - zaalverhuur en werkkamerverhuur, Koninginneweg 93, 1211 AN Hilversum, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Annie Schalkwijk

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers

Mooie elementen, teveel beeld van ceremonies die op elkaar leken. Voor mij miste het daardoor diepgang. Dat kan ondervangen worden door een gespreksleider die in gesprek met aanwezigen thema’s verdiept. De schrijver van het boek was dat bepaalt niet. Ik vond hem nogal zelfingenomen. Ik had graag Daan wat meer aan bod gezien.

Lees meer

Margriet De jong

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers

Prachtige avond in de Koningin. Hartelijke ontvangst. Ik was diep geraakt door de puurheid van de documentaire, het gevoel van verbinding met onze moeder Aarde. Vooraf zo goed afgestemde levende muziek, genoten van de verstilde gitaar en zang. Ik kom Graag nog voor een aparte avond over Plantkracht met Joris Bijdendijk.

Lees meer

Aad Stadman

KIVA The Call of the Wisdom Keepers

Ik had nog nooit gehoord van KIVA. Ik vond het een mooie film met veel informatie omtrent de achtergrond van KIVA. Bijzonder leerzaam.

Lees meer

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers

Meer evenementen van Sparkle Eye

Monday, 09 Oct. om 19:00
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + music/dialogue
Sparkle Eye
Film Natuur
Thursday, 02 Nov. om 19:30
Documentaire KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + muziek/dialoog
Sparkle Eye
Film Natuur

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 12 Oct. om 10:00
Aroma Energetica totaalconcept Metaalelement door Veerle Waterschoot
Willemien eetwaar
Natuur Gezondheid Aromatherapie
Saturday, 07 Oct. om 10:00
Gezamenlijke natuurcoachingsdag in het Reichswald Welkom herfst
Naar buitennatuurbeleving
Natuur Persoonlijke ontwikkeling
Sunday, 08 Oct. om 09:00
Cacao & Singingcircle - In een Mongoolse Yurt
Lizette Nouwens
Mantra zingen Cacao ceremonie Natuur
Sunday, 15 Oct. om 14:00
Workshop: Roots Medicinal Herbs and Remedies
Iskra's Herbal Alchemy
Kruiden Natuur Gezondheid
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl