Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA The Call of the Wisdom Keepers

Sunday 16 April 2023 van 14:00 tot 16:30

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gasten KIVA Elder:
* Annelies Theelen
* Medicine Music Patricia Pattinama (Alifuru Roots)

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Vele inheemse Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die in 2021 bij het team kwam) hebben zij een hoopvolle documentaire gecreerd over de belangrijke boodschap van KIVA en de Wisdom Keepers! De KIVA ceremonie ons laat namelijk zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen!

Synopsis: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor vrede, het welzijn van de aarde en alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve ‘Call’ vanuit de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4Speciale sprekers/muzikanten:

* Elder Annelies Theelen
Annelies is sinds 2017 betrokken bij de KIVA-ceremonies. Ze is een nederlandse Elder en begeleidt mensen om vanuit het hart, in licht en liefde te leven. Ze werkt met respect voor ieders authentieke kwaliteit en vindt haar inspiratie in de manier waarop de bijen samenwerken: hoe ze samen het Goud maken, de honing. Het gaat om balans en harmonie. Annelies kwam via onze europese voorouders in aanraking met de kennis van de Elder Futhark Runen.

* Medicine Music Patricia Pattinama (Alifuru Roots)
Patricia Pattinama is vanuit haar Alifuru roots diep verbonden met het water. Daarbij zet ze haar stem en muzikale achtergrond in als instrument van verbinding en prayer. Haar Melanesische voorouders komen van de Molukken. Zeven jaar geleden gaf ze gehoor aan de roep van haar voorouders om Water Ceremonie te doen. Sindsdien loopt ze met de boodschap om te verbinden met het water. Om ons te herinneren aan de ware essentie van het Water, om de verbinding met de aarde te herstellen en onszelf te herinneren wie we zijn.
Sunday 16 April 2023 van 14:00 tot 16:30

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over de organisatie

Sparkle Eye Photography, Film and Design inspires to reconnect with the magic of nature, people and regenerative communities

Sparkle Eye

Reviews

Mirjam Marquart

Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ muziek+sprekers

Ik was er met mijn moeder en stiefvader en dat was op zich al bijzonder. Verder vond ik het een ontroerende documentaire door wijze mensen die rituelen uitvoeren voor de aarde

Lees meer

Bianca Koomen

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Superfijn om de verbinding te voelen die er is, tussen mensen en culturen, natuur, over en in de wereld. Moeder aarde roept ons tot vreedzame actie en verbinding.

Lees meer

Nara VML Van den Broeck

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialogue: Youth at the Centre

Prachtige docu. Heeft me nog meer in contact gebracht met natuur, aarde, menselijke authenticiteit. Ben voor de Q&A vertrokken omdat ik erg moe was en ik de sprekers na de docu deels wat langdradig vond, maar ook niet altijd goed kon horen.

Lees meer

KIVA The Call of the Wisdom Keepers

Meer evenementen van Sparkle Eye

Friday, 10 May. om 15:00
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers+ Ceremonie + wildplukwandeling
Sparkle Eye
Film Natuur
Saturday, 18 May. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 3 Wisdom Keepers
Sparkle Eye
Film Natuur
Sunday, 19 May. om 19:00
Kiva: The call of the Wisdomkeepers filmvertoning en gastsprekers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing
Wednesday, 29 May. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog 2 Elders
Sparkle Eye
Film Natuur

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 11 May. om 14:00
Ode aan de natuur/ Schrijfslentering
Schrijfnatuur
Creativiteit Natuur Schrijven
Thursday, 25 Apr. om 18:30
Magisch Avond Bosbad in het Nationaal Bomenmuseum Doorn
Bosbaden in het Bomenmuseum
Bosbaden Natuur Bosbad -Shinrin Yoku
Friday, 11 Oct. om 16:00
Vader Zoon Weekend
Mannenhart
Mannen Workshops Natuur
Saturday, 25 May. om 10:00
Dans & Stilte retraite in Samaya
Dansklooster / Ecstatic Dance Alkmaar / Stranddansen
Vrije Dans Meditatie Natuur
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl