Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA The Call of the Wisdom Keepers

Wednesday 05 April 2023 van 19:00 tot 21:30

Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger, Nederland

Over dit evenement

Over dit evenement
KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Produced by Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Synopsis: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen… Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans.
Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid. Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met best friend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken raakte in 2021 en aangesloten is bij KIVA Duitsland) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4
Voor meer achtergrond info: https://kiva-wisdomkeepers.comSpecial Guests:

* KIVA Elder Philip van der Zee
Philip maakt sinds 2017 deel uit van de Kiva-familie en vertegenwoordigt onze voorouderlijke Europese in de Kiva-ceremonie. Philip Aswind is een verhalenverteller gespecialiseerd in Germaanse/Noordse en Keltische mythologie. Zijn spirituele reis begon in '86, toen hij deelnam en inheemse Aarde-ceremonies organiseerde, actief in zowel culturele als spirituele disciplines. Philip was in afgelopen jaren 9x aanwezig als Elder in de Kiva in Holland, Mexico Kumbha Mela in India en Duitsland. In de documentaire hoor je hem de Vlaamse doedelzak bespelen.

* KIVA Elder Theresia van der Zee
Van kinds af aan reist Theresia (Whisper) door de werelden van haar stervoorouders en Elfenfamilies. Ze was een beetje een vreemd en dromerig meisje...niet van deze wereld, zeiden sommigen. Ze sprak niet veel en bleef enigszins verborgen voor groepen mensen. Dat voelde soms wat eenzaam, totdat ze een Ierse oude bard ontmoette die haar vertelde dat ze “one of the Fae people” is. En dat ze niet moet vergeten de kennis en energie van de Fae tegenwoordig met mensen te delen. Het is tijd om verbinding te maken…..

* Petra Anjani Moonflower
Petra Anjani Moonflower is geboren in Drenthe en voelde als kind al de aanwezigheid van de voorouders op de heilige plaatsen. Na vele omzwervingen is ze teruggekeerd naar het oude land. Ze begrijpt nu de boodschappen van de voorouderen. Haar missie is om mensen terug te brengen naar hun eigen spiritualiteit. Om het ritueel van het leven te recreëren vanuit een verbinding met het land van hun voorouders en zijn verhalen.

* Jurjen Annen (Bosbeweging.nl)
Na jaren excursies geven, werken als boswachter, gidsen op Spitsbergen, overleven in de wildste gebieden van Europa, voelt de tijd rijp om mijn passie door te geven, en wel op een heel speciale manier: hij neemt mensen mee het bos in, om weer te verbinden met de natuur op inheemse wijze. Werken met natuurlijke materialen, gebruiken van je zintuigen en leven in stamverband. Om zo bij te kunnen dragen aan de verwondering, waardering en verbinding met de natuur. Stap uit je comfortzone, en leer dat alles wat je nodig hebt in de natuur voorradig is. De wildernis zit in jou.

Wednesday 05 April 2023 van 19:00 tot 21:30

Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger, Nederland

Over de organisatie

“'Nature is not a place to visit, it is our home!'”

Non profit organisatie die zoveel mogelijk mensen wil inspireren met de documentaire 'KIVA The Call of the Wisdom Keepers'

KIVA - The Call of the Wisdom Keepers

KIVA The Call of the Wisdom Keepers

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 17 May. om 10:00
Zweethut Ceremonie voor vrouwen
Zweethut Groenekan
Zweethut
Saturday, 27 Apr. om 19:00
Vuurloop ritueel
Vuurloop ritueel
Vuurloop Ritueel
Friday, 10 May. om 18:18
Holy Sweat 5 Rhythms Dance and Sweatlodge spring weekend
Kura Waka
5 Ritmes Zweethut
Sunday, 28 Apr. om 11:00
Women's Circle - Manifesting dreams
Isabel Fonseca
Vrouwen workshops Ritueel Vrouwencirkels
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl