Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek

Saturday 11 March 2023 van 19:30 tot 22:00

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gasten/Wisdom Keepers:
* Philip van der Zee
* Theresia van der Zee

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Vele inheemse Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die in 2021 bij het team kwam) hebben zij een hoopvolle documentaire gecreerd over de belangrijke boodschap van KIVA en de Wisdom Keepers! De KIVA ceremonie ons laat namelijk zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen!

Synopsis: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor vrede, het welzijn van de aarde en alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve ‘Call’ vanuit de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4Speciale sprekers/muzikanten:

* Philip van der Zee
Philip maakt sinds 2017 deel uit van de Kiva-familie en vertegenwoordigt onze voorouderlijke Europese wortels in de heilige ruimte, dicht bij het hart van de Kiva-ceremonie. Philip Aswind is een verhalenverteller gespecialiseerd in Germaanse/Noordse en Keltische mythologie. Zijn spirituele reis begon in '86, toen hij deelnam en inheemse Aarde-ceremonies organiseerde, actief in zowel culturele als spirituele disciplines. Philip was aanwezig als Elder in de Kiva in Holland, Mexico, Kumbha Mela India en Duitsland. In de documentaire hoor en zie je hem de Vlaamse doedelzak bespelen.

* Theresia van der Zee
Van kinds af aan reist Theresia (Whisper) door de werelden van haar ‘ster’voorouders en Elfenfamilies. Ze was een beetje een vreemd en dromerig meisje...niet van deze wereld, zeiden sommigen. Ze sprak niet veel en bleef enigszins verborgen voor groepen mensen. Dat voelde soms wat eenzaam, totdat ze een Ierse oude ‘bard’ ontmoette die haar vertelde dat ze “one of the Fae people” is. En dat ze niet moet vergeten de kennis en energie van de Fae nu met mensen te delen. Het is tijd om verbinding te maken…..


Dit evenement wordt gesteund door www.heartfire.nl

Saturday 11 March 2023 van 19:30 tot 22:00

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over de organisatie

HeartFire organizes concerts and events that open the heart. HeartFire is a co-creation of Daniëlle Doeve & Jeroen van Kemenade.

Reviews

Regine Scholte

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Wij hebben een geweldige avond gehad. Wat is deze muziek verbindend. De verhalen na de film hebben me dit nog meer doen beseffen. Ik ben blij dat deze mooie mensen in ons land zijn gekomen. Zij verrijken ons mer name in het voelen. Bedankt allen Regine

Lees meer

Miriam Klein

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Ontroerend mooi! De film is prachtig en brengt terug naar waar het over gaat in dit leven. De presentatie is geweldig, ook door de muziek en verhalen van elders. Dank hiervoor XX

Lees meer

Hermine Schoneveld

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Ik vond het een geweldige docu van over het ontstaan van de KIVA en hoe deze vorm zich verder door alle landen heeft ontwikkeld. Heel blij dat deze docu van Marijke Kodden op deze manier 'stem en beeld' krijgt.

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek

Meer evenementen van HeartFire.nl

Friday, 29 Sep. om 19:30
HeartFire presents :: Curawaka - Dreamtime Tour 2023
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden
Saturday, 30 Sep. om 19:30
HeartFire presents :: Curawaka - Live in Amsterdam
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden
Tuesday, 10 Oct. om 19:30
Deva Premal & Miten :: Live On Stage 2023 @Kunstlinie Almere
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden
Wednesday, 11 Oct. om 19:30
Deva Premal & Miten :: Live On Stage 2023 @Kunstlinie Almere
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 29 Sep. om 20:00
Moon Mystics - volle maan ceremonie
Moon Mystics
Full Moon Ritueel Lichttaal
Friday, 29 Sep. om 19:30
Volle Maan Microdosing Cirkel
Reiki on the road
Full Moon Ritueel Plantmedicijn
Saturday, 14 Oct. om 19:00
Love Shot: A Journey of Connection and Bliss
Out of Love
Tantra Ritueel Adem
Friday, 01 Dec. om 11:00
3-Day Temple Deep Dive in Nature of Amsterdam - Voyage Into Presence
LeilArts
Tantra Energiewerk Ritueel
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl