Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek

Saturday 11 March 2023 van 19:30 tot 22:00

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Geproduceerd door Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gasten/Wisdom Keepers:
* Philip van der Zee
* Theresia van der Zee

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Vele inheemse Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die in 2021 bij het team kwam) hebben zij een hoopvolle documentaire gecreerd over de belangrijke boodschap van KIVA en de Wisdom Keepers! De KIVA ceremonie ons laat namelijk zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen!

Synopsis: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor vrede, het welzijn van de aarde en alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve ‘Call’ vanuit de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid! Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4Speciale sprekers/muzikanten:

* Philip van der Zee
Philip maakt sinds 2017 deel uit van de Kiva-familie en vertegenwoordigt onze voorouderlijke Europese wortels in de heilige ruimte, dicht bij het hart van de Kiva-ceremonie. Philip Aswind is een verhalenverteller gespecialiseerd in Germaanse/Noordse en Keltische mythologie. Zijn spirituele reis begon in '86, toen hij deelnam en inheemse Aarde-ceremonies organiseerde, actief in zowel culturele als spirituele disciplines. Philip was aanwezig als Elder in de Kiva in Holland, Mexico, Kumbha Mela India en Duitsland. In de documentaire hoor en zie je hem de Vlaamse doedelzak bespelen.

* Theresia van der Zee
Van kinds af aan reist Theresia (Whisper) door de werelden van haar ‘ster’voorouders en Elfenfamilies. Ze was een beetje een vreemd en dromerig meisje...niet van deze wereld, zeiden sommigen. Ze sprak niet veel en bleef enigszins verborgen voor groepen mensen. Dat voelde soms wat eenzaam, totdat ze een Ierse oude ‘bard’ ontmoette die haar vertelde dat ze “one of the Fae people” is. En dat ze niet moet vergeten de kennis en energie van de Fae nu met mensen te delen. Het is tijd om verbinding te maken…..


Dit evenement wordt gesteund door www.heartfire.nl

Saturday 11 March 2023 van 19:30 tot 22:00

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek, Nederland

Over de organisatie

HeartFire organizes concerts and events that open the heart. HeartFire is a co-creation of Daniëlle Doeve & Jeroen van Kemenade.

Reviews

Mimi Roffelsen

Uria Tsur :: Vocal Freedom Weekend Amsterdam

Jaa wat een fantastische dagen! De veilige bedding die Uria Tsur weet neer te zetten met zijn inspirerende en uitnodigende woorden waarbij echt iedereen zich aangesproken voelde was hartverwarmend en stembevrijdend. Dat telkens weer in een groep van 130 mensen iemand op uitnodiging van Uria gaat staan en zich via eigen klanken bevrijd wat geblokkeerd zat in de stem is bijna magisch. Met ondersteuning van Uria en de groep in een bedding van zachte klanken. In kleine groepjes je stem zingend laten horen en nog zoveel meer... Een onvergetelijke ervaring..dankbaar aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt ! En Uria...we all hope to see you back again ever..in Amsterdam !

Lees meer

Suus Franken

Uria Tsur :: Vocal Freedom Weekend Amsterdam

Magische drie dagen waarbij Uria Tsur het voor elkaar kreeg dat iedereen zijn authentiekste zelf liet zien. Goed georganiseerd in een prachtige Vondelkerk met boven verwachting goede akoestiek (dank aan de geluidsman).

Lees meer

David Keizer

Uria Tsur :: Vocal Freedom Weekend Amsterdam

What an amazing experience. Words cannot describe. Uria is able to take the group to a different place inside of themselves. To open hearts, to feel free, to ensure a sense of trust and hope for the future.

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Oosterbeek

Meer evenementen van HeartFire.nl

Saturday, 11 May. om 14:30
Anna Fernhout :: Live in De Duif Amsterdam
HeartFire.nl
Stembevrijding Live muziek
Wednesday, 15 May. om 19:30
HeartFire Presents :: Snatam Kaur HeartFlow Sacred Chant Tour
HeartFire.nl
Ritueel Mantra zingen Live muziek
Friday, 31 May. om 20:00
HeartFire Special : Malte Marten | Handpan Concert & Two Masterclasses
HeartFire.nl
Handpan Optreden Klankreis
Thursday, 13 Jun. om 19:30
Rainer Scheurenbrand :: De mi Selva - Live in Amsterdam
HeartFire.nl
Plantmedicijn Live muziek

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 19 May. om 19:00
Kiva: The call of the Wisdomkeepers filmvertoning en gastsprekers
Esther Landa -Love in Motion-
Film Live muziek Lezing
Sunday, 12 May. om 11:00
Canupa Wakán (heilige pijp) ceremonie & teaching Lakota Medicijnman
Dryw eiland
Ritueel Inwijdingen Lezing
Saturday, 18 May. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 3 Wisdom Keepers
Sparkle Eye
Film Natuur
Wednesday, 29 May. om 19:30
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + dialoog 2 Elders
Sparkle Eye
Film Natuur
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl