Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Wednesday 15 March 2023 van 19:30 tot 22:00

RKZbios, Emmastraat 15, S101, 9722 EW Groningen, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Produced by Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Synopsis: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen…
Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans.
Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid. Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met best friend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken raakte in 2021 en aangesloten is bij KIVA Duitsland) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4
Voor meer achtergrond info: https://kiva-wisdomkeepers.comSpecial Guests:

* Pape Amadou Seck (Senegal)
Pape Amadou Seck werd geboren in Thies in Senegal op 17 december 1964. Hij komt uit een familie van griots, dat wil zeggen: een muzikale familie vergelijkbaar met de troubadours van vroeger.
Muziek is een belangrijk onderdeel van zijn leven. Pape gaf al muziekles aan grote groepen jongeren in Senegal. Pape is in Senegal vooral bekend geworden door zijn optredens in de befaamde band van Thione Seck et le Raam Daan.

Door zijn nieuwsgierigheid speelt hij met veel verschillende muziekstijlen, zoals Jazz en Klassiek. Hij speelde in Jungle Warriors samen met onder meer Moussé Pathé, Jan Kuiper, David Murray en Saskia Laroo. In het klassieke saxofoonkwartet 'het lona' werkte hij samen met Adriaan Valk. In Frankrijk, Duitsland, België en Nederland speelt Pape met verschillende bekende Afrikanen uit Senegal, Guinee, Mali, Ghana, Gambia en Burkina Faso. Er worden traditionele en moderne composities gemaakt.


* Serko Mamoribo
Serko Mamoribo, 38 jaar oud. Woonachtig in Oosterwolde, Friesland. Vader in een jong gezin met 3 zonen. Vaderlijn uit Nederland. Moeders lijn moest noodgedwongen vanuit Biak (Papua) naar Nederland emigreren. Uiteindelijk gedwongen om deels in pleeggezinnen op te groeien. Maar eindelijk terug gekomen bij moeders familie.

Hij treedt op als ambassadeur van de inheemse Papoea-cultuur en als vrijheidsstrijder voor de Papoea-soevereiniteit. Wat uiteindelijk leidde tot decennia van activisme met als kern altijd: de overdracht van het inheemse denken en leven. Wat hem uiteindelijk ook naar wereldwijde bijeenkomsten van inheemse volkeren bracht. Als onderdeel van generaties van activisme om de mensheid terug te brengen naar de inheemse identiteit. Waaronder de internationale KIVA bijeenkomsten in Nederland. Met als doel een sociaal rechtvaardige, van nature duurzame en geestelijk bewuste menselijke samenleving in de natuurlijke kringloop van moeder aarde.

* Muziek: Aurora Anne Eggens
Aurora Anne Eggens bestudeert het leven, de psyche, inheemse culturen, muziek en tradities om dichterbij haar eigen natuur te komen. Als intuïtief en fijngevoelig persoon weeft zij klanken met de energie die aanwezig is in haar zelf, de omgeving, de natuur en wat door haar heen stroomt vanuit het goddelijke. Door de inspiratie, de leringen en de samenwerking met Tribes en wisdomkeepers creëert zij Nederlandse en Engelse liederen.
Haar muziek wordt vanavond ondersteund door Alex Potter.
This event is supported by www.heartfire.nl

Wednesday 15 March 2023 van 19:30 tot 22:00

RKZbios, Emmastraat 15, S101, 9722 EW Groningen, Nederland

Over de organisatie

HeartFire organizes concerts and events that open the heart. HeartFire is a co-creation of Daniëlle Doeve & Jeroen van Kemenade.

Reviews

Regine Scholte

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Wij hebben een geweldige avond gehad. Wat is deze muziek verbindend. De verhalen na de film hebben me dit nog meer doen beseffen. Ik ben blij dat deze mooie mensen in ons land zijn gekomen. Zij verrijken ons mer name in het voelen. Bedankt allen Regine

Lees meer

Miriam Klein

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Ontroerend mooi! De film is prachtig en brengt terug naar waar het over gaat in dit leven. De presentatie is geweldig, ook door de muziek en verhalen van elders. Dank hiervoor XX

Lees meer

Hermine Schoneveld

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Ik vond het een geweldige docu van over het ontstaan van de KIVA en hoe deze vorm zich verder door alle landen heeft ontwikkeld. Heel blij dat deze docu van Marijke Kodden op deze manier 'stem en beeld' krijgt.

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Meer evenementen van HeartFire.nl

Friday, 29 Sep. om 19:30
HeartFire presents :: Curawaka - Dreamtime Tour 2023
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden
Saturday, 30 Sep. om 19:30
HeartFire presents :: Curawaka - Live in Amsterdam
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden
Tuesday, 10 Oct. om 19:30
Deva Premal & Miten :: Live On Stage 2023 @Kunstlinie Almere
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden
Wednesday, 11 Oct. om 19:30
Deva Premal & Miten :: Live On Stage 2023 @Kunstlinie Almere
HeartFire.nl
Concert Live muziek Optreden

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 28 Sep. om 19:30
Rapé & Sananga ritueel
Herken Jezelf
Plantmedicijn Ritueel Rapé
Friday, 29 Sep. om 20:00
Moon Mystics - volle maan ceremonie
Moon Mystics
Full Moon Ritueel Lichttaal
Friday, 01 Dec. om 11:00
3-Day Temple Deep Dive in Nature of Amsterdam - Voyage Into Presence
LeilArts
Tantra Energiewerk Ritueel
Friday, 29 Sep. om 19:30
Volle Maan Microdosing Cirkel
Reiki on the road
Full Moon Ritueel Plantmedicijn
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl