Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Wednesday 15 March 2023 van 19:30 tot 22:00

RKZbios, Emmastraat 15, S101, 9722 EW Groningen, Nederland

Over dit evenement

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Produced by Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Synopsis: In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen…
Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil - met een vuur in het hart - een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans.
Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid. Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’

En zo voeren de Wisdom Keepers hun laatste oproep uit via KIVA-ceremonies over de hele wereld. Tegelijkertijd brengen ze genezing en oplossingen door hun oude rituelen, gebeden en inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Nederland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met best friend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die betrokken raakte in 2021 en aangesloten is bij KIVA Duitsland) is er een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Om een eerste indruk te krijgen, hier een korte aftermovie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4
Voor meer achtergrond info: https://kiva-wisdomkeepers.comSpecial Guests:

* Pape Amadou Seck (Senegal)
Pape Amadou Seck werd geboren in Thies in Senegal op 17 december 1964. Hij komt uit een familie van griots, dat wil zeggen: een muzikale familie vergelijkbaar met de troubadours van vroeger.
Muziek is een belangrijk onderdeel van zijn leven. Pape gaf al muziekles aan grote groepen jongeren in Senegal. Pape is in Senegal vooral bekend geworden door zijn optredens in de befaamde band van Thione Seck et le Raam Daan.

Door zijn nieuwsgierigheid speelt hij met veel verschillende muziekstijlen, zoals Jazz en Klassiek. Hij speelde in Jungle Warriors samen met onder meer Moussé Pathé, Jan Kuiper, David Murray en Saskia Laroo. In het klassieke saxofoonkwartet 'het lona' werkte hij samen met Adriaan Valk. In Frankrijk, Duitsland, België en Nederland speelt Pape met verschillende bekende Afrikanen uit Senegal, Guinee, Mali, Ghana, Gambia en Burkina Faso. Er worden traditionele en moderne composities gemaakt.


* Serko Mamoribo
Serko Mamoribo, 38 jaar oud. Woonachtig in Oosterwolde, Friesland. Vader in een jong gezin met 3 zonen. Vaderlijn uit Nederland. Moeders lijn moest noodgedwongen vanuit Biak (Papua) naar Nederland emigreren. Uiteindelijk gedwongen om deels in pleeggezinnen op te groeien. Maar eindelijk terug gekomen bij moeders familie.

Hij treedt op als ambassadeur van de inheemse Papoea-cultuur en als vrijheidsstrijder voor de Papoea-soevereiniteit. Wat uiteindelijk leidde tot decennia van activisme met als kern altijd: de overdracht van het inheemse denken en leven. Wat hem uiteindelijk ook naar wereldwijde bijeenkomsten van inheemse volkeren bracht. Als onderdeel van generaties van activisme om de mensheid terug te brengen naar de inheemse identiteit. Waaronder de internationale KIVA bijeenkomsten in Nederland. Met als doel een sociaal rechtvaardige, van nature duurzame en geestelijk bewuste menselijke samenleving in de natuurlijke kringloop van moeder aarde.

* Muziek: Aurora Anne Eggens
Aurora Anne Eggens bestudeert het leven, de psyche, inheemse culturen, muziek en tradities om dichterbij haar eigen natuur te komen. Als intuïtief en fijngevoelig persoon weeft zij klanken met de energie die aanwezig is in haar zelf, de omgeving, de natuur en wat door haar heen stroomt vanuit het goddelijke. Door de inspiratie, de leringen en de samenwerking met Tribes en wisdomkeepers creëert zij Nederlandse en Engelse liederen.
Haar muziek wordt vanavond ondersteund door Alex Potter.
This event is supported by www.heartfire.nl

Wednesday 15 March 2023 van 19:30 tot 22:00

RKZbios, Emmastraat 15, S101, 9722 EW Groningen, Nederland

Over de organisatie

HeartFire organizes concerts and events that open the heart. HeartFire is a co-creation of Daniëlle Doeve & Jeroen van Kemenade.

Reviews

Mimi Roffelsen

Uria Tsur :: Vocal Freedom Weekend Amsterdam

Jaa wat een fantastische dagen! De veilige bedding die Uria Tsur weet neer te zetten met zijn inspirerende en uitnodigende woorden waarbij echt iedereen zich aangesproken voelde was hartverwarmend en stembevrijdend. Dat telkens weer in een groep van 130 mensen iemand op uitnodiging van Uria gaat staan en zich via eigen klanken bevrijd wat geblokkeerd zat in de stem is bijna magisch. Met ondersteuning van Uria en de groep in een bedding van zachte klanken. In kleine groepjes je stem zingend laten horen en nog zoveel meer... Een onvergetelijke ervaring..dankbaar aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt ! En Uria...we all hope to see you back again ever..in Amsterdam !

Lees meer

Suus Franken

Uria Tsur :: Vocal Freedom Weekend Amsterdam

Magische drie dagen waarbij Uria Tsur het voor elkaar kreeg dat iedereen zijn authentiekste zelf liet zien. Goed georganiseerd in een prachtige Vondelkerk met boven verwachting goede akoestiek (dank aan de geluidsman).

Lees meer

David Keizer

Uria Tsur :: Vocal Freedom Weekend Amsterdam

What an amazing experience. Words cannot describe. Uria is able to take the group to a different place inside of themselves. To open hearts, to feel free, to ensure a sense of trust and hope for the future.

Lees meer

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers | Groningen

Meer evenementen van HeartFire.nl

Saturday, 11 May. om 14:30
Anna Fernhout :: Live in De Duif Amsterdam
HeartFire.nl
Stembevrijding Live muziek
Wednesday, 15 May. om 19:30
HeartFire Presents :: Snatam Kaur HeartFlow Sacred Chant Tour
HeartFire.nl
Ritueel Mantra zingen Live muziek
Friday, 31 May. om 20:00
HeartFire Special : Malte Marten | Handpan Concert & Two Masterclasses
HeartFire.nl
Handpan Optreden Klankreis
Thursday, 13 Jun. om 19:30
Rainer Scheurenbrand :: De mi Selva - Live in Amsterdam
HeartFire.nl
Plantmedicijn Live muziek

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 03 May. om 16:00
Totem Animal Ritual Teachings
Kura Waka
Healing Sjamanisme Ritueel
Sunday, 28 Apr. om 13:00
Holy Paint - Self Love Ritual
Be Touched Community
Ritueel Innerlijke Reis Playfulness
Sunday, 28 Apr. om 11:00
WHAT ABOUT LOVE? dans-inspiratie dag
Annelies SacredRebel 5Ritmes
5 Ritmes Ritueel Dansmeditatie
Sunday, 12 May. om 11:00
Canupa Wakán (heilige pijp) ceremonie & teaching Lakota Medicijnman
Dryw eiland
Ritueel Inwijdingen Lezing
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl