Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

International Vedanta Society

IVS brengt mensen in contact met Vedanta, de oude spirituele wijsheid uit India, met als doel Zelfbevrijding dmv Satsang, mantra zang en meditatie.

Volgen

Over deze organisatie

International Vedanta Society is een puur spirituele, non-profit organisatie, die in 1989 opgericht is door Spiritueel Meester Sri Bhagavan. Zijn wens was om mensen een weg aan te wijzen waardoor ze meer vervulling, vrede, liefde en vrijheid in hun leven kunnen gaan ervaren door Zelfbevrijding. Dit via de filosofie van (Advaita) Vedanta. Bhagavan woont in Kolkata, India en is nog steeds actief om Zijn boodschap van Onvoorwaardelijke Liefde en Eenheid aan iedereen te onderwijzen. Ondertussen zijn er vele mensen van over de hele wereld betrokken bij deze organisatie. In Nederland is er een Ashram (spiritueel centrum) in Berghem opgericht (www.ivs-vedanta.nl) waar dagelijks activiteiten zijn en ook in Malden kunnen mensen aansluiten bij regelmatige activiteiten (www.mantra-meditatie.blogspot.com). Ook elders in het land worden Mantra zang avonden georganiseerd.

International Vedanta Society richt zich op de combinatie van drie technieken met als doel Zelfbevrijding of Zelf-realisatie**:

-Mantra zingen  

Mantra's bestaan uit een paar woorden die steeds herhaald worden. Meestal zijn de woorden in Sanskriet, de heilige, oud-Indiase taal. De herhaling van heilige woorden maakt de geest leeg en verhoogt je vibratie. Hierdoor krijgt het pure Bewustzijn ruimte om zich te ontvouwen. En dat ben Jij!

-Meditatie

Meditatie betekent focussen op één punt en daar uiteindelijk mee versmelten. Je leert je focussen op het Bewustzijn, je Ware Zelf of Essentie.

-Satsang

Satsang betekent Samen Zijn in Waarheid. Door met elkaar te praten over de ultieme Waarheid, de spirituele Waarheid, word je geïnspireerd en gemotiveerd om je Ware Zelf te ontdekken. 

Tijdens de bijeenkomsten worden deze drie technieken gecombineerd, omdat ze elkaar aanvullen en versterken: door Mantra zang wordt het makkelijker om te mediteren en door Satsang leer je begrijpen hoe de weg naar je Ware Zelf werkt. Hierbij wordt bij de Mantra zang bijeenkomsten de focus op het Mantra zingen gelegd en op de Meditatie-Vedanta bijeenkomsten (dagelijks in Anjali Ashram en iedere woensdag en vrijdag in Malden) meer op meditatie en bespreking van de spirituele kennis. 

** Wat is Zelf-realisatie?
Je bent niet het gelimiteerde lichaam, de gedachten of emoties. Je bent oneindig groot en onbegrensd. Je bent dat stralende, allesdoordringende Bewustzijn; de bezieling die in het lichaam en in de hele creatie huist. Het doel van Vedanta is je dit te laten realiseren en dat wordt Zelf-realisatie genoemd. Je bent compleet en vervuld waardoor het leven je vol Liefde, Vrede en Vrijheid toelacht!

Lees meer
“Zelfbevrijding en universeel welzijn”

Evenementen van International Vedanta Society

Er zijn momenteel geen evenementen ingepland.

Dit zeggen anderen over
International Vedanta Society

De organisatie heeft nog geen reviews

Deze organisaties vind je misschien ook interessant

Astrologie
U-nite organiseert creatieve en educatieve events. Van Huiskamer Concerten tot Astrologie Cursussen tot Coachingstrajecten!
Vrouwen Cirkels Vrouwen workshops
Individuele Rebalancing sessies - Vrouwencirkels - Cacao Ceremonies in Zwolle
Ecstatic Dance
Ecstatic dance evenementen in Leiden. Zowel binnen als buiten. Overgegeven aan het ritme van de muziek. Geen woorden, Geen schoenen.
Meerdaagse retraites Zweethut
De kleinschalige plek in de natuur voor retraites, trainingen of vakantie.
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl