Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

♀ FemCave Embodiment Circle (20+) ♀

Donderdag 25 mei 2023 om 20:15 tot vrijdag 26 mei 2023 om 21:45

Heart of Gaia, Lievendaallaan 2, 3705 EB Zeist, Nederland

Over dit evenement

Embodiment Circle voor vrouwen || Om de week op woensdagavond <3

Next up: 19 april 20:15 uur-21.45 uur

10 + 24 mei
7 + 21 juni

Volg mij voor meer op:

Instagram: ellis_in_polderland
Facebook: Inge van Schipstal

*******************************************************************************************************

FEMCAVE

18:30-20:00u || FemCave Teens - meiden 15-19 jaar check --- > https://hipsy.nl/event/9132-femcave-15-19jr

20:15-21:45u || FemCave Embodiment Circle ( meiden 20+)


*******************************************************************************************************

In de FemCave is r u i m t e.

Ruimte om pauze te nemen.

De streber en pleaser in ons wat lucht te geven.


Ruimte om te bewegen, te bezinnen, te dansen, te beginnen..

Met het voelen van de powerhouses die we zijn.

Met het liefhebben van onszelf.


Ruimte om los te gaan, om los te laten.

Te zweten en te schreeuwen en muisstil te zijn.

Om in te checken met onszelf en andere vrouwen.

Niet via chit-chat of diepgaande gesprekken, maar via e m b o d i m e n t.


Hoofd be like: “Wasda?”

Embodiment betekent lichaamswerk of belichaming (in het Engels vind ik alles zoveel mooier klinken). Ons lichaam is gemaakt om te bewegen en te voelen.

We oefenen inchecken met ons lichaam, ontwikkelen of herontdekken lichaamsbewustzijn. Als kind waren we beter belichaamd. Ging alles meer vanzelf. Op een speelsere manier ook.

Daar richten we ons in de FemCave op. Samen bewegen, eerst naar binnen en dan weer naar buiten.
Een sessie is zowel yin (aandacht naar binnen gericht, zenuwstelsel tot rust brengend)

als yang (aandacht naar buiten gericht, hartslagverhogend).

De adem speelt een grote rol gedurende de sessie. Steeds wordt je uitgenodigd om uit het hoofd, in het lijf te zakken. Van afwezig naar aanwezig. Van denken naar voelen. Van daar naar hier.


Hoofd be like: “Allemaal leuk en aardig, maar wat gaan we dan precies DOEN?”

FemCave sessies zijn er om de week en duren anderhalf uur per keer.
We volgen een bepaalde structuur (in al die vrouwelijkheid is dat wel lekker):


♀ Check-in / landen in de FemCave

♀ Kalme yoga (combi van yin & hatha) -- individueel

♀ Vrije dans / Sensual dance -- zelf en samen

♀ Compacte sharing / Check-out


Je doet alleen mee aan de onderdelen waar je je goed bij voelt. Wil jij een theetje drinken aan de zijkant en toekijken, helemaal top.

Je wordt steeds uitgenodigd om in te checken met jezelf, zodat je oefent met je impulsen te voelen, te luisteren naar je lichamelijke signalen en die te honoreren.

Ik hou er van om je uit je comfortzone te lokken zo nu en dan😊

Op speelse wijze uit je hoofd en in je lijf zodat je steeds meer ontspannen in het leven kan staan.

Zonder engelensaus welteverstaan, if you know what I mean. Bewustzijn met beide voeten op de grond. Niet te serieus en zen allemaal, maar wel vol liefde en aandacht.


- “Yoga ken ik wel, maar wat is Sensual dance in godsnaam? Moet ik dan dansen zoals Shakira?”

Nee, maar het mag natuurlijk wel. In mijn ogen is Sensual dance het oefenen met bewegen zoals het lekker voelt, op meevoerende muziek (bij mij loopt het muzikale spectrum van à capella vrouwenstemmen tot hardcore).

Bewegen zoals het ontstaat vanuit je gevoel. Langzaam loskomen van hoe iets er uit ziet; hoe anderen er naar zouden kunnen kijken, of het er ‘mooi’ uit ziet. Dance like nobody is watching.

Dansen voor jezelf, omdat het goed voelt in je lijf. Omdat je er blij van wordt of zodat er juist verdriet kan loskomen. Alles is welkom.

Soms dansen we met een blinddoek op, vaak wordt het dan wat makkelijker om te bewegen zonder te luisteren naar die muppet op je schouder.

Als er geen mannen zijn om indruk op te maken, vind ik het zelf makkelijker om me over te geven aan hoe de bewegingen voelen en ben ik minder bezig met hoe het er uit ziet. Voordeel van vrouwen onder mekaar!


- “Who the f*ck is Ellis?”

Hoi, ik ben Inge van Schipstal, oftwel Ellis in Polderland. Mijn moeder wilde me Ellis noemen, maar m’n vader vond dat te raar. Samen met mijn vriend Koen en zoon Mees (7) heb ik een paar jaar rondgereisd en een jaar of twee gelee ben ik neergestreken in Zeist, middenin ons Polderland. Gedurende mijn wildere jaren heb ik mezelf behoorlijk psychedelisch binnenste buiten gekeerd, dus Alice in Wonderland voel ik me ook best wel. Et voilà!

Twaalf jaar geleden verscheen yoga als welkome tegenhanger van m’n drukke gedachtenwereld en never-ending yangdrang. Mijn motto was altijd gaan-gaan-gaan en ik nam eigenlijk pas pauze als ik helemaal gesloopt was. Als ik niet meer kon letterlijk.

Some call it lust for life, some call it bipolar. Soms moest ik maandenlang bijkomen van m’n streberij van de maanden ervoor. Ze noemden me Springie in die tijd. Springie leidde me door twee burn-outs.

Yoga floot me op een prettige manier terug. Ik leerde de beweging naar binnen te maken, in plaats van altijd maar op de buitenwereld en anderen gericht te zijn. De technieken die ik leerde vormden een rustig oord in mijzelf, een safe space waar ik altijd naar toe kan.

Ik ging steeds meer luisteren naar m'n daadwerkelijke behoeften en ontdekte gaandeweg allerlei spiritueel fruit waar ik met giga-gulzige honger van proefde. Vipassanameditatie, aya, yoga-opleidingen, psychotherapie in verschillende vormen, ecstatic dance festivals, familieopstellingen, shibari (bondage), anger release workshops, vrouwencirkels, shamanistisch ademwerk, innerlijk-kind-werk, schaduwwerk, talloze tantraworkshops, ik had het er maar druk mee (mijn spirituele ego doet nu een dansje).

Moeder zijn is voor mij een van de meest transformatieve bezigheden. Mees leert mij op een luchtige, grappige en soms bloed-onder-de-nagels- uit-halende wijze houden van ALLE delen in mij zelf.

Gaandeweg veranderde ik van party-girl & carrièretijger in een zelfontwikkelingsjunkie. Steeds meer liefde voor mezelf along the way <3 Ik heb aardig wat mogen oefenen met mijn grenzen en wensen in tantra-land, o.a. dmv het Wheel of Consent bij Mariëlle Spronck, waar ik ook assisteer, de facilitator training en vele workshops bij Wilrieke Sophia en mijn deelname aan The New Tantra.

De laatste tijd merk ik dat het leven voor mij vooral draait om plezier maken en open zijn. Genieten is genoeg. Goed voor mezelf zorgen, genieten, open zijn en in dat proces zoveel mogelijk mensen meenemen. Speelsheid belichamen en ruimtes creëren waarin mensen zichzelf kunnen zijn en ontdekken - zonder ruis.


Amai, je bent nog niet afgehaakt!

Wil jij:

♀ ontspanningstools leren?
♀ minder piekeren?
♀ leren vertrouwen op je gevoel?
♀ leren luisteren naar je lijf?
♀ meer rust durven nemen?
♀ minder pleasen?
♀ meer ruimte innemen?
♀ je vrijer kunnen bewegen?

Stap dan in de FemCave!

Je kunt een losse sessie boeken of kiezen voor een 5- of 10-rittenkaart (dan krijg je korting).

See you there my loves!


Donderdag 25 mei 2023 om 20:15 tot vrijdag 26 mei 2023 om 21:45

Heart of Gaia, Lievendaallaan 2, 3705 EB Zeist, Nederland

Over de organisatie

“Let’s keep it hot this winter🔥”

Dive deeper into your intimacy & relations. Workshops, retreats & (koppel)coaching

Reviews

Merijn

SpeelSessie || Tell me what you want

Het was een hele mooie verbindende avond, waar we ook gelachen hebben. Inge en Koen creëren een prettige, vriendelijke, veilige en open sfeer, waardoor ik mij op mijn gemak voelde en de oefeningen ontspannen kon doen. We hebben veel kunnen oefenen en voelen. Ik raad deze workshop dan ook zeker aan voor stellen. Leuk om weer even op een andere manier met elkaar in contact te treden. Dank jullie wel Inge en Koen

Lees meer

Gabrielle In't Hout

FemCave || Selflove Session

Ik vond het heel bijzonder om te mogen ervaren hoeveel dieper je nog kunt gaan in 3 uur tijd, dan in 1,5 uur tijd. Tijd was er niet, er was alleen het zakken in mijn lijf. En in de ervaring dus, die op zo'n fijne manier door Inge werd begeleid door haar woorden, met muziek op de achtergrond ter ondersteuning. Bewegen, voelen, stilte, ervaren!

Lees meer

Sofie Ursem

FemCave || Selflove Session

Eerste keer dat ik een vrouwencirkel heb mogen bijwonen, het was een bijzondere ervaring. Onder de prettig leiding van Inge wordt je meegenomen in een sessie van drie uur, die bestaat uit verschillende onderdelen. Voor alles kan je tijd nemen. De optionele cacao zorgde bij mij voor een warme lichamelijke sensatie, wat de 'hartopenener' lijkt te doen. Ik raad deze FemCave ten zeerste aan! Mijn scepsis is vervangen door nieuwsgierigheid. Het samenkomen met vrouwen op deze manier is voor mij nieuw, maar smaakt naar meer. De lengte van het geheel gaf mij echt de tijd om even stil te staan. Mooi, mooi, mooi.

Lees meer

♀ FemCave Embodiment Circle (20+) ♀

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 26 apr. om 19:00
Ecstatic Dance Roermond - DJ Jethro
Ecstatic Dance Limburg
Ecstatic Dance Intuitive Dance Vrije Dans
Vrijdag, 10 mei. om 19:00
NATARAJ GRONINGEN | CACAO CEREMONY
Nataraj
Vrije Dans Ecstatic Dance Cacao ceremonie
Vrijdag, 19 apr. om 19:15
Ecstatic Dance Esta Polyesta
Ecstatic Dance Gooi & Vechtstreek
Ecstatic Dance Vrije Dans Dansen in verbinding
Zondag, 05 mei. om 14:30
Ecstatic Dance Zalencentrum Eindhoven
Dance 4 Balance Ecstatic Dance Eindhoven & Oostelbeers
Ecstatic Dance Conscious Dance Vrije Dans
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl