Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Workshop Ademhaling Daniël The Healthman

Sunday 19 March 2023 van 14:00 tot 17:00

Grand Café Moai, Joseph Smeetslaan 301, 3630 Maasmechelen, Belgium

Over dit evenement

Ademhaling
Er is een nauwe samenhang tussen onze psychische en emotionele gesteldheid en de ademhaling. Ademhaling helpt ons om bewust energieën te beheersen. Bewust en rustig ademhalen zijn kalmerend of kunnen juist stimuleren, twee verschillende accenten.

Intensivering van de in- of uitademing hebben zeer duidelijke effecten op onze stemming. Meestal is het te doen om via de bewuste ademhaling met het accent op ontspannen uitademen rust en vrede te ervaren. Lukt het jou om door de neus te ademen,dan bereikt je nog een beter resultaat. Het lichaam ontspant waarbij de aandrang om te geeuwen ontstaat. Ik zeg steeds dat je het geeuwen nooit mag onderdrukken. Het lichaam probeert via geeuwen energie te winnen, energie uit de zuurstof opnemen via de ademhaling. Deze energie wordt als Prana of levenskracht omschreven. Het helpt je om beter te kunnen concentreren in jezelf en de psyche te verhelderen.

In onze cultuur lijden vele mensen aan een chronische gespannenheid waarin de ademhalingsspieren onder druk staan. Doelgerichte aandacht om deze spieren te ontspannen en te verbeteren in hun werking zorgt ervoor dat we bewuster worden van het dagelijkse leven. Zo kunnen we veel hectiek (stress) voorkomen. Bewust ademen met de buikademhaling is heilzaam voor het zenuwstelsel, maar ook voor de spijsvertering in zijn totaliteit en de lymfewerking. We gaan ontdekken hoe we de verbinding met onszelf kunnen herstellen en cultiveren om oude pijnen op te lossen. Verruiming op de ademhaling brengt de geest tot rust waarbij het innerlijke voelen kan gecultiveerd worden.

Door het ademhalingspatroon dat meestal onbewust wordt geregeld, bewust te veranderen, ontstaat er een eenheid van de ademhaling, lichaam en de geest. Omdat de ademhaling sterk met het zenuwstelsel overeenstemt zijn ademhalingsoefeningen stabiliserend en stress temperend! Bovendien kan men met de ademhaling het bewustzijn sturen. De natuurlijke ademhaling valt dus ook onder ons bewustzijn, het wordt gestuurd door het autonome zenuwstelsel. Het is opmerkelijk dat er zo weinig aandacht gaat naar de ademhaling. De natuurlijke ademhaling is dan vaak oppervlakkig, onregelmatig en er worden vaak onbewuste adempauzes ingelast. Dit weerspiegelt een verstrooide, ongeconcentreerde of gespannen geest. Het is niet zo eenvoudig daarop te letten zonder de natuurlijke ademhaling te veranderen. Zodra u er aandacht aan geeft, begint u namelijk automatisch dieper te ademhalen. Door bewuster met de ademhaling om te gaan kan men dus onze batterijen opladen. Lichaam en geest in harmonie door de ervaring van innerlijke rust dat alleen maar energie oplevert.

Start je inschrijving op de website https://kokopellipower.org/evenementen

Betaling is aanmelding.

Sunday 19 March 2023 van 14:00 tot 17:00

Grand Café Moai, Joseph Smeetslaan 301, 3630 Maasmechelen, Belgium

Over de organisatie

“Help ons helpen”

De Kokopelli Power Community is opgericht met de intentie om mensen terug te verbinden via allerlei projecten.

Reviews

Resie Martens

Workshop Ademhaling Daniël The Healthman

Wat een heerlijke middag! Heel bewust in het hier en nu je lichaam aanvullen met de maximale hoeveelheid zuurstof. Een mooie duidelijke uitleg over de ademhalingstechnieken en het doel ervan.

Lees meer

Linda Claes

Workshop Ademhaling Daniël The Healthman

Heel duidelijk uitgelegd, ontzettend veel geleerd en vooral de onrspannen sfeer van de workshop. Voor mij vatbaar voor herhaling. Gr. Linda

Lees meer

Mimie Weijtjens

Workshop Ademhaling Daniël The Healthman

Zeker een leuke ervaring en veel inzichten hoe en waarom ‘goed ademhalen’ Daniël is echt wel TOP! Heeft een grote kennis op vele vlakken en kan ‘de mens’ echt wel wat bijleren op een hele aangename manier Duizend maal dank voor de namiddag 🙏

Lees meer

Workshop Ademhaling Daniël The Healthman

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 22 Apr. om 15:00
Ademcirkel - Bewust verbonden adem
Mirah Studio
Ademwerk Adem Persoonlijke ontwikkeling
Wednesday, 22 Mar. om 18:30
Transformational Breathwork/ Ademwerk
airforce.ooo
Adem Ademwerk Ademcirkel
Wednesday, 22 Mar. om 19:30
Feel the Beat & Discover your Breath
Natuurlijk Loes
Meditatie Adem Yoga
Sunday, 26 Mar. om 13:00
✨Innerlijke Ademreis & Cacao Cirkel
Step.into.the.Fire
Cacao ceremonie Ademcirkel Ademwerk
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl