Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Workshop Ademhaling Daniël The Healthman

Zondag 19 maart 2023 van 14:00 tot 17:00

Grand Café Moai, Joseph Smeetslaan 301, 3630 Maasmechelen, Belgium

Over dit evenement

Ademhaling
Er is een nauwe samenhang tussen onze psychische en emotionele gesteldheid en de ademhaling. Ademhaling helpt ons om bewust energieën te beheersen. Bewust en rustig ademhalen zijn kalmerend of kunnen juist stimuleren, twee verschillende accenten.

Intensivering van de in- of uitademing hebben zeer duidelijke effecten op onze stemming. Meestal is het te doen om via de bewuste ademhaling met het accent op ontspannen uitademen rust en vrede te ervaren. Lukt het jou om door de neus te ademen,dan bereikt je nog een beter resultaat. Het lichaam ontspant waarbij de aandrang om te geeuwen ontstaat. Ik zeg steeds dat je het geeuwen nooit mag onderdrukken. Het lichaam probeert via geeuwen energie te winnen, energie uit de zuurstof opnemen via de ademhaling. Deze energie wordt als Prana of levenskracht omschreven. Het helpt je om beter te kunnen concentreren in jezelf en de psyche te verhelderen.

In onze cultuur lijden vele mensen aan een chronische gespannenheid waarin de ademhalingsspieren onder druk staan. Doelgerichte aandacht om deze spieren te ontspannen en te verbeteren in hun werking zorgt ervoor dat we bewuster worden van het dagelijkse leven. Zo kunnen we veel hectiek (stress) voorkomen. Bewust ademen met de buikademhaling is heilzaam voor het zenuwstelsel, maar ook voor de spijsvertering in zijn totaliteit en de lymfewerking. We gaan ontdekken hoe we de verbinding met onszelf kunnen herstellen en cultiveren om oude pijnen op te lossen. Verruiming op de ademhaling brengt de geest tot rust waarbij het innerlijke voelen kan gecultiveerd worden.

Door het ademhalingspatroon dat meestal onbewust wordt geregeld, bewust te veranderen, ontstaat er een eenheid van de ademhaling, lichaam en de geest. Omdat de ademhaling sterk met het zenuwstelsel overeenstemt zijn ademhalingsoefeningen stabiliserend en stress temperend! Bovendien kan men met de ademhaling het bewustzijn sturen. De natuurlijke ademhaling valt dus ook onder ons bewustzijn, het wordt gestuurd door het autonome zenuwstelsel. Het is opmerkelijk dat er zo weinig aandacht gaat naar de ademhaling. De natuurlijke ademhaling is dan vaak oppervlakkig, onregelmatig en er worden vaak onbewuste adempauzes ingelast. Dit weerspiegelt een verstrooide, ongeconcentreerde of gespannen geest. Het is niet zo eenvoudig daarop te letten zonder de natuurlijke ademhaling te veranderen. Zodra u er aandacht aan geeft, begint u namelijk automatisch dieper te ademhalen. Door bewuster met de ademhaling om te gaan kan men dus onze batterijen opladen. Lichaam en geest in harmonie door de ervaring van innerlijke rust dat alleen maar energie oplevert.

Start je inschrijving op de website https://kokopellipower.org/evenementen

Betaling is aanmelding.

Zondag 19 maart 2023 van 14:00 tot 17:00

Grand Café Moai, Joseph Smeetslaan 301, 3630 Maasmechelen, Belgium

Over de organisatie

“Help ons helpen”

De Kokopelli Power Community is opgericht met de intentie om mensen terug te verbinden via allerlei projecten.

Reviews

Jef Vanbockryck

Kennismakingsdag met Brahman Menor: leven van Prana

Indrukkenwekkend hoe Brahman ons meeneemt in zijn manier om naar Pranic living te gaan. Intense momenten en ik zal de Darshan niet snel vergeten.

Lees meer

Mariette Verheyen

Workshop Ademhaling Daniël The Healthman

Er was een grote opkomst van sympathisanten. Aanvankelijk was ik een beetje ongerust omdat ik omtrent ademhaling nog niet veel geleerd had. Daniel heeft dat echter voortreffelijk en aanschouwelijk uitgelegd. Ik experimenteer verder met de oefeningen, en ik ben altijd wel te vinden voor een vervolg. Bedankt Daniel.

Lees meer

Sandra Peeters

Workshop Ademhaling Daniël The Healthman

Zoals altijd, Zeer leerrijk en liefdevol! Dankjewel hiervoor. Ik kijk al uit naar de volgende van Daniel.

Lees meer

Workshop Ademhaling Daniël The Healthman

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 05 mei. om 10:00
Online Ademcirkel
Ademwerk
Adem Ademwerk Verbinding
Zaterdag, 11 mei. om 14:00
Mini Lente Retreat
Praktijk Statera
1-Dags retraite Ademwerk Yoga
Woensdag, 01 mei. om 19:00
BREATH ECSTATIC
Natural High
Adem Ecstatic Dance Spirituele ontwikkeling
Zondag, 05 mei. om 16:30
Ademcirkel Verbonden Ademen - met Niels en Anika
Niels en Anika
Adem Ademwerk Ademcirkel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl