Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

♀ FemCave ||| 15-19jr ♀

Woensdag 08 maart 2023 om 18:30 tot woensdag 21 juni 2023 om 20:00

Heart of Gaia, Lievendaallaan 2, 3705 EB Zeist, Nederland

Over dit evenement

Movement Circle voor meiden || Om de week op woensdag v.a. 22 februari.

Next up: 8 maart Grenzen & Wensen Workshop, wees welkom.

18:30-20:00u || teens - meiden 15-19 jaar

20:15-21:45u || the 'grown-up edition' - meiden 20+

check --- > https://hipsy.nl/event/9794-femcave-the-grown-up-edition


In je hoofd kan je soms verdwalen, net als Alice in Wonderland...

Dan is het fijn om weer in je lichaam te komen en te voelen. Voelen waar je zin in hebt en wat je juist niet wil, wat bij je past en wat niet.

Vaak weten we van binnen wel wat we zouden willen, maar er om vragen of het uitspreken is vaak lastiger.

Onszelf laten zien ook. Tevreden zijn met jezelf, voelen waar jij ophoudt en de ander begint en vertrouwen op je gevoel gaat ook niet altijd vanzelf. 'Gewoon ontspannen', maar hoe dan??



In de FemCave is er ruimte voor onszelf.

Zonder ouders, zonder jongens, zonder broertjes.

Ruimte om de streber en pleaser in ons even pauze te geven.


Ruimte om te bewegen,

stil te zijn,

te dansen,

uit te blazen,

samen te zijn met jezelf.


Ruimte om los te gaan, om los te laten.

Te zweten en te schreeuwen en muisstil te zijn.

Om in te checken met jezelf en likeminded meiden.

Niet via chit-chat of diepgaande gesprekken, maar via e m b o d i m e n t.


- “Wasda?”

Embodiment betekent lichaamswerk of belichaming (in het Engels vind ik alles zoveel mooier klinken). Ons lichaam is gemaakt om te bewegen en te voelen.

We leren in te checken met ons lichaam, ontwikkelen of herontdekken lichaamsbewustzijn. Als klein kind waren we beter belichaamd. Ging alles meer vanzelf. Op een speelsere manier.

Daar richten we ons in de FemCave op. Samen bewegen, eerst naar binnen en dan weer naar buiten.
Een sessie is zowel yin (aandacht naar binnen gericht, zenuwstelsel tot rust brengend)

als yang (aandacht naar buiten gericht, hartslagverhogend).

De adem speelt een grote rol. Steeds wordt je uitgenodigd om vanuit je hoofd, in je lijf te zakken. Van afwezig naar aanwezig. Van denken naar voelen. Van daar naar hier.

FemCave is een twee-wekelijkse meet-up, voor jonge vrouwen tussen de 15 en 19 jaar, in Heart of Gaia in Zeist. Samen doen we yoga, we bewegen, we dansen, we delen en gaandeweg en met elkaar leren we via allerlei embodiment oefeningen handige skills om ons relaxter te voelen.

Op speelse wijze meer uit je hoofd en meer in je lijf komen, zodat ontspanning je weer aan kan raken. Deze groep is vorig jaar september gestart en er is nog plek voor een aantal meiden.


- "Okee, lekker vaag, wat gaan we allemaal DOEN dan?"

Een FemCave sessie duurt anderhalf uur en bevat de volgende elementen in de mix:


♀ Check-in / aankomstmeditatie

♀ Yoga (combi van yin & hatha) -- individueel

♀ Vrije dans -- individueel, de ruimte delend

♀ Embodiment games / grenzen & wensen oefeningen / acroyoga -- interactieve oefeningen, samen

♀ Compacte Sharing / Check-out

Je doet alleen mee aan de onderdelen waar je je goed bij voelt, het is heeelemaal okee om even pauze te nemen en toe te kijken met een theetje. Je wordt steeds uitgenodigd om in te checken met jezelf en te voelen waar je behoefte aan hebt.


- “Grenzen en Wensen? Is dat een nieuwe soap?”

Grenzen & wensen oefeningen zijn er om je beter bewust te maken van je eigen behoeftes. We oefenen met die aan te voelen en uit te spreken.

En ook met invoelen waar je grens ligt en hoe je die aan de ander duidelijk kan maken. Oefenen met nee zeggen. Met mensen afwijzen dus. Een nee naar een ander is vaak een ja naar jezelf.

We oefenen met het ontdekken en ontrafelen van de pleaser in ons. In een begeleide setting met alleen maar vrouwwezens gaat dat oefenen vaak een stuk smoother dan in real life.

Ik heb aardig wat mogen oefenen met mijn grenzen en wensen in spiriwiri-land, o.a. d.m.v. het Wheel of Consent bij Mariëlle Spronck, waar ik ook assisteer, de facilitator training en vele workshops van Wilrieke Sophia en mijn deelname aan The New Tantra.


- "Who the f*ck is Ellis?"

Hoi, ik ben Inge van Schipstal oftewel Ellis in Polderland. Mijn moeder wilde me Ellis noemen, maar dat vond m'n vader te raar. Samen met mijn vriend Koen en zoon Mees (7) heb ik veel rondgereisd. Ik hou van nieuwe ervaringen, mezelf en de wereld onderzoeken, ben een beetje een sensation seeker, net als Alice in Wonderland. Dus toen ik in ons prachtige polderland settelde zo'n twee jaar gelee, popte deze naam op.

Ik neem je mee naar twintig jaar geleden, ik was toen bijna 16. In die tijd stroomde mijn hoofd vaak over van veelheid.

School en dan met name het hele circus eromheen. Zorgen dat ik er ALTIJD leuk uit zag want iedereen moest mij de knapste vinden. En zonder make-up vond ik mezelf lelijk.

Ik moest zorgen dat ik cool genoeg was, dat ik de juiste beha had (waarin mijn titties een maatje groter leken), dat ik op tijd ontgroend werd (voor het eerst zoenen zo heette dat in de tijd van deze boomer - valt mee ik ben 35 ;-)).

Ik moest opletten dat ik ook weleens platte schoenen droeg, zodat m’n achillespees niet verkort bleef door immer hoge hakken te dragen. Dan leek ik ouder en wijzer vond ik.

Dat ik genoeg geld had om uit te gaan (dansen & sjansen was m’n lievelings), dus dat ik genoeg werk had wat ook nog leuk was en cool en waar m'n ouders het mee eens waren. Pfff.

Dan nog de megagrote questione van wat ik met mijn leven wilde doen, welke studie werd het en wat ging ik dan in godesnaam worden later? Hoe paste ik in deze wereld? Deed ik het wel goed allemaal? En dan continu m’n best doen om niemand te laten merken dat ik zoveel stress had. Combi van blowen en poker face.

Het duizelde me en dan voelde ik me on overload en ook vaak down. Altijd aan staan in je hoofd en niet echt de pauzeknop kunnen vinden, herken je dat?

Altijd willen shinen? Keer op keer merken dat dat niet haalbaar is en dan weer moeten bijkomen van het nastreven van de hoge lat?

Alsof het leven maar doorraast en veel van je vraagt (je vraagt veel van jezelf), maar je weet niet goed welke koers te varen…

Ik zou wensen dat ik op die leeftijd yoga of meditatie al had ontdekt. Zodat ik wat meer grip zou kunnen voelen op mezelf en alles om me heen.

Dat ik niet zo mijn best hoefde te doen. Dat ik mocht voelen dat het gewoon goed was zo. Dat ik mooi was zoals ik was. Zonder al die lagen. Make-up en houdingen.

Inmiddels heb ik er een hele ontdekkingstocht op zitten en dat alles inspireerde me om FemCave in het leven te roepen. Iets te doen voor meiden die op mij lijken en misschien dezelfde dingen ervaren als ik toen (en soms nog steeds, zij het veeeeel milder gelukkig).


Amai, je bent nog niet afgehaakt :) Dan zou FemCave best wel eens iets voor jou kunnen zijn.

Wil jij:

♀ ontspanningstools leren?
♀ minder piekeren?
♀ leren vertrouwen op je gevoel?
♀ leren luisteren naar je lijf?
♀ meer voor jezelf opkomen?
♀ jezelf eerlijker uitspreken?
♀ je grenzen beter aanvoelen?
♀ meer rust durven nemen?
♀ minder pleasen?
♀ meer ruimte innemen?
♀ meer spelen?

Kom dan eens kijken!

De eerste FemCave is op woensdag 8 feb 2023 van 18:30-20:00 uur.

Je kunt een losse les boeken of kiezen voor een 5- of 10-rittenkaart.

See you there my loves <3

Woensdag 08 maart 2023 om 18:30 tot woensdag 21 juni 2023 om 20:00

Heart of Gaia, Lievendaallaan 2, 3705 EB Zeist, Nederland

Over de organisatie

“Let’s keep it hot this winter🔥”

Dive deeper into your intimacy & relations. Workshops, retreats & (koppel)coaching

Reviews

Merijn

SpeelSessie || Tell me what you want

Het was een hele mooie verbindende avond, waar we ook gelachen hebben. Inge en Koen creëren een prettige, vriendelijke, veilige en open sfeer, waardoor ik mij op mijn gemak voelde en de oefeningen ontspannen kon doen. We hebben veel kunnen oefenen en voelen. Ik raad deze workshop dan ook zeker aan voor stellen. Leuk om weer even op een andere manier met elkaar in contact te treden. Dank jullie wel Inge en Koen

Lees meer

Gabrielle In't Hout

FemCave || Selflove Session

Ik vond het heel bijzonder om te mogen ervaren hoeveel dieper je nog kunt gaan in 3 uur tijd, dan in 1,5 uur tijd. Tijd was er niet, er was alleen het zakken in mijn lijf. En in de ervaring dus, die op zo'n fijne manier door Inge werd begeleid door haar woorden, met muziek op de achtergrond ter ondersteuning. Bewegen, voelen, stilte, ervaren!

Lees meer

Sofie Ursem

FemCave || Selflove Session

Eerste keer dat ik een vrouwencirkel heb mogen bijwonen, het was een bijzondere ervaring. Onder de prettig leiding van Inge wordt je meegenomen in een sessie van drie uur, die bestaat uit verschillende onderdelen. Voor alles kan je tijd nemen. De optionele cacao zorgde bij mij voor een warme lichamelijke sensatie, wat de 'hartopenener' lijkt te doen. Ik raad deze FemCave ten zeerste aan! Mijn scepsis is vervangen door nieuwsgierigheid. Het samenkomen met vrouwen op deze manier is voor mij nieuw, maar smaakt naar meer. De lengte van het geheel gaf mij echt de tijd om even stil te staan. Mooi, mooi, mooi.

Lees meer

♀ FemCave ||| 15-19jr ♀

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 19 apr. om 19:00
ED Utrecht | DE NACHTPAPEGAAI
Ecstatic Dance Utrecht
Vrije Dans Conscious Dance Ecstatic Dance
Zaterdag, 04 mei. om 19:00
NATARAJ UTRECHT | LIVE: THE WANDERER
Nataraj
Vrije Dans Ecstatic Dance Live muziek
Vrijdag, 19 apr. om 19:30
Deep Ecstatic Dance Kekerdom 19 APRIL (bij Nijmegen) | DJ Rhaníma
Ecstatic Dance Kekerdom - Rhaníma Music
Ecstatic Dance Conscious Dance Vrije Dans
Zondag, 01 sep. om 14:00
NATARAJ BEACH PARTY ZANDVOORT | 1 SEPTEMBER
Nataraj
Vrije Dans Festivals Gatherings
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl