Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Drieluik voor moeders zonder kind (deel 1)

Zondag 26 februari 2023 van 13:30 tot 16:30

Larixstraat 22, 2565 HG Den Haag, Nederland

Over dit evenement

MOEDERS ZONDER KIND
Soms lijkt het alsof alle vrouwen om je heen kinderen krijgen of hebben. Wanneer je als vrouw geen kinderen hebt gekregen dan kan dat soms gevoelig liggen. Het moederschap is altijd in en om je heen zichtbaar en aanwezig. Geen moeder worden raakt aan de essentie van je vrouw zijn, dat op diep niveau in je leven doorwerkt. Wij bieden graag een warme en inspirerende plek voor deze vrouwen die wij ‘moeders zonder kind’ noemen. Wij geloven dat iedere vrouw moeder wordt, en dat je zonder kind op eigenwijze invulling geeft aan je moederhart en moederschap.

VOOR WIE?
Je bent een vrouw zonder kind, misschien vind je dit moeilijk te accepteren of misschien heb je hier vrede mee. Er zijn meer dan 100 redenen waarom een vrouw geen kinderen heeft gekregen, van ongewenst tot gewenst en van alles hier tussenin. Bij dit drieluik zijn alle vrouwen zonder kind welkom.

Er zijn verschillende redenen om mee te doen met dit drieluik:
• Je hebt het gevoel dat je vastzit in een bepaald levensgebied, dit kan zich uiten in de vorm van gemis aan zingeving of plezier, eenzaamheid, identiteitscrisis (wie ben ik als ik geen moeder ben?)
• Je verlangt naar beweging of opening in hetgeen waar je voor je gevoel in vastzit of geen mogelijkheden ziet.
• Je wilt graag verbinding maken of je verhaal delen met andere vrouwen zonder kind, of graag ook ergens bij horen.
• Je hebt het gevoel dat onverwerkt verdriet en rouw (van het kind dat niet gekomen is) je in de weg staat om het leven weer helemaal te omarmen.
• Je wilt graag zelf aan het stuur staan van je eigen leven en het gevoel hebben dat je zelf een keuze hebt.

HET DRIELUIK
In dit drieluik ga je onderzoeken en ontdekken welke rollen je als vrouw allemaal hebt naast de moederrol. Met de rollen die je ‘speelt’ geef je vorm aan jezelf in het leven. We gaan je uitnodigen om spelenderwijs tot een dieper inzicht te komen van jouw unieke rollenhuishouding en nemen ook een kijkje in wat er gebeurt als alle rollen wegvallen.
De bedoeling van het drieluik is dat je een nieuwe balans kunt opmaken in wie jij bent als vrouw en moeder zonder kind. Het meedoen met dit drieluik zorgt ervoor dat er weer beweging komt in het gebied waarin jij misschien vast zit of geen mogelijkheden ziet. Je krijgt handvatten om zelf de leiding te nemen over hoe jij als moeder zonder kind jouw leven wil inrichten, en om te ervaren dat je hierin keuzemogelijkheden hebt.

WAT GAAN WE DOEN?
Ieder onderdeel van het drieluik heeft inhoudelijk haar eigen programma en bestaat uit de volgende vaste elementen:
- Tijd om aan te komen, te landen in je lijf. We maken hierbij gebruik van o.a. beweging/lichaamswerk en meditatie.
- Ervaringsgerichte oefeningen/opdrachten, dit vormt de kern van de bijeenkomst en zorgt voor nieuwe impulsen en zelfreflectie zodat er ruimte, beweging, inzicht en helderheid ontstaat. We maken hierbij gebruik van o.a. rituelen, opstellingen (systemisch werk), creatieve werkvormen en spelvormen.
- Een deelronde, voor verbinding met de groep, elkaar zien en horen. Dit geeft een gevoel van steun, (h)erkenning en bekrachtiging.

ZONDAGMIDDAG 26 FEBRUARI
1)Wie ben ik als vrouw zonder kind?
In deze middag ga je de verschillende rollen die je vervult onderzoeken.
Dit kunnen algemene rollen zijn zoals de (innerlijke) moeder, dochter, vriendin, partner, werknemer, etc. Het kunnen ook meer specifieke rollen zijn die jij in jezelf herkent, zoals bijv. de carrière vrouw, de drama queen, de innerlijke criticus etc.
Daarnaast gaan we ook kijken wat er gebeurt op momenten dat alle rollen wegvallen. Kom je dan uit bij een leegte, en staat dit in verbinding met een bepaalde rol? Via een aantal opstellingen gaan we ‘de leegte’ onderzoeken en ontdekken hoe en waar dit een plek kan krijgen in het geheel van wie jij bent.
Een opstelling (ook wel systemisch werken genoemd) laat heel helder zien wat er in de onderstroom/onbewust aanwezig is. Wat er bijvoorbeeld naar voren kan komen is: hoeveel ruimte heeft jouw leegte, op welke plek staat deze, hoe voelt dat, wat heeft het nodig, hoe is de relatie met de rest van je rollenhuishouding?
Deze middag geeft inzicht in wie jij bent als vrouw zonder kind en hoe je meer heelheid, ontspanning en/of berusting hierin kunt vinden.

Verloop van de bijeenkomst:

Opening en landen 13:30-14:00 uur
Tekenen van je rollenhuishouding 14.00-14:30 uur
Deelronde 14:30-15:15 uur
Opstelling innerlijke leegte 15.15-16:15 uur
Evaluatie en afronding 16:15-16:30uur

ZONDAGMIDDAG 26 MAART
2) Spelen met je rollen als vrouw
We gaan deze bijeenkomst een ritueel doen in de vorm van een dramaspel. Via een meditatie stap je in de energie van een rol waar je ‘klaar’ mee bent of een rol die in ieder geval het komende jaar wat minder ruimte mag krijgen. De dienstmaagd, de helper, het slachtoffer, de harde werker, geef haar maar een naam. Na de meditatie ga je deze tot expressie brengen, in beweging, in energie en/of via stemgeluid. Het dramaspel verloopt in drie stappen: allereerst stap je in de energie van de betreffende rol, daarna geef je expressie aan die rol en aansluitend maak je de tegenbeweging. Het dramaspel is bedoeld ter bewustwording: de specifieke rol mag echt helder gezien en in het licht gezet worden, om haar vervolgens te bedanken, haar functie te doorzien en los te laten.
We nemen deze bijeenkomst uitgebreid de ruimte te delen over deze rol en wat je nodig hebt om deze ook weer los te laten of de juiste dosis aandacht en ruimte in je leven te geven. Dit gaat je helpen om een nieuwe balans voor jezelf op te maken in wie jij wil zijn als vrouw/moeder zonder kind.

Verloop van de bijeenkomst
Opening en landen 13:30 -14:10 uur
Dramaspel 14:10 -15:00 uur
Deelronde 15:00 -16:15 uur
Nabespreking en afronding 16:15 -16:30 uur

ZONDAGMIDDAG 23 APRIL
3) In gesprek met je rollen
Wist je dat je dagelijks minimaal 10 dialogen voert in je hoofd die in de realiteit niet met iemand plaatsvinden? Het zijn je innerlijke identiteiten of rollen die met elkaar in gesprek zijn. Je voelt een trigger, je neemt hem waar, wordt wellicht boos of voelt je slachtoffer, dan komt de relativeerder om de hoek, die de boel wil sussen en eventueel als je pech hebt is de dramadriehoek compleet omdat er ook nog een vijandige dader zich in de discussie gaat mengen. Pff soms worden we gek van al die interne dialogen die we voeren. Vaak is er 1 stem die de boventoon voert en je stemming bepaalt. In deze bijeenkomst ga je hier inzicht en helderheid in krijgen. Dit gaat je helpen om in te zien dat je een keuze hebt in waardoor jij je laat leiden. Wie of welke rol zet jij achter het stuur of belandt in de kofferbak? Hier een bewuste keuze in kunnen maken zorgt dat je het heft in eigen hand neemt en biedt nieuwe mogelijkheden en openingen.

Verloop van de bijeenkomst

Opening en landen 13:30 -14:00 uur
Innervoice dialogue onderzoeken 14:00 -14:30 uur
Innervoice dialogue voeren 14:30 -15:30 uur
Delen en afronding 15:30 -16:30 uur

PRAKTISCHE INFO
Data: 26 februari, 26 maart en 23 april 2023
Tijd: Welkom vanaf 13.15 uur
Bijeenkomst van 13.30 tot 16.30 uur
Locatie: Larixstraat 22, 2565HG Den Haag
Prijs: Early bird t/m 22 jan. € 135
Vanaf 12-2 € 155
Losse middag € 55
De prijs is inclusief materialen thee & lekkers.
Contact: moederszonderkind@gmail.com / 06-41035166

Betalings- en annuleringsvoorwaarden
Je plek in het drieluik is gereserveerd na ontvangst van je betaling.
Als ‘Moeders zonder kind’ het drieluik afzegt, ontvang je het hele bedrag terug.
Als jij je na inschrijving afmeldt dan zijn de geld-terug-afspraken:
Afzeggen tot 2 weken voor de start van het drieluik: 100% retour.
Afzeggen tot 1 week voor de start van het drieluik 50% geld terug.
Daarna ontvang je geen geld terug.

BEGELEIDING
Ruchama Kramer
Ik heb nooit een kinderwens gehad. In mijn vak als voorheen verpleegkundige en nu als geestelijke verzorger en ritueel begeleider (celebrant) voor stervenden kom ik een groot moederhart tegen. Ik voel me regelmatig moeder in de zorg en ontferming voor anderen: patiënten, vrienden, familieleden en katten. Maar ook als ik door de natuur wandel of fiets kan ik getroffen worden door een moedergevoel over alles wat ik om mij heen zie. Op mijn 42e werd ik geheel onverwacht zwanger en is de zwangerschap na een korte periode geëindigd. De zwangerschap heeft mij onverwacht veel inzichten gegeven hoe ik mijn moederschap in de breedste zin van het woord in kan zetten in de wereld om mij heen. Ik heb veronderstellingen over mijzelf kunnen herijken en beseft dat wat ‘waar’ is even ‘onwaar’ kan zijn en vise versa.

Michelle de Bree
Ik heb lange tijd een kinderwens gehad, na 1 miskraam ben ik niet opnieuw zwanger geworden. De ziel die even bij was heeft mij wel een mooie boodschap gegeven waardoor ik m’n miskraam goed heb kunnen verwerken en een plek heb gegeven. Ik ben nu 45 jaar en sinds een aantal jaar voel ik me echt een moeder zonder kind. Ik ervaar een sterke verbinding met het kind in mezelf en met de kinderen in mijn omgeving. Ik ben me heel bewust hoe ik m’n moederschap kan inzetten in mijn werk als (kinder) coach, docent, begeleidster van vrouwencirkels en opstellingen (werken met het energetische veld). Ik kan me hierin ook echt een oermoeder voelen.

REVIEWS
Ik vond het bijzonder en fijn om de moeders zonder kind cirkel mee te maken, met gelijkgestemden en toch heeft ieder haar eigen verhaal. Bedankt voor de liefdevolle en down to earth begeleiding, erg gewaardeerd. Voor mij was het heel goed op deze manier meer in mijn lijf te komen en ik laat de liefdevolle doorwerking nog verder werken.
Sheila

Michelle en Ruchama hebben op hele mooie wijze een ritueel georganiseerd voor vrouwen zonder kind. Tijdens het ritueel kon er van alles gedeeld worden wat normaal gesproken niet gedeeld wordt, dat werkte enorm bevrijdend en helend. Michelle en Ruchama zijn een ideale combinatie en zorgen ervoor dat je je veilig voelt om ruimte te geven aan dit thema.
Esther




Zondag 26 februari 2023 van 13:30 tot 16:30

Larixstraat 22, 2565 HG Den Haag, Nederland

Over de organisatie

Wij organiseren rituelen, bijeenkomsten en lezingen voor vrouwen die geen kind hebben en graag hun moederschap en moederhart op eigenwijze vormgeven.

Drieluik voor moeders zonder kind (deel 1)

Meer evenementen van Moeders zonder kind

Vrijdag, 19 apr. om 19:30
Vrouwen zonder kind cirkel
Moeders zonder kind
Vrouwencirkels Lichaamswerk Verbinding

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 02 jun. om 13:30
Lezing Geboorte-imprints ~ Bert Cools
Vie Sage
Healing Bewustzijnsontwikkeling Lezing
Woensdag, 17 apr. om 19:00
Integrity in sexuality: how to serve a woman
Kyara Skura
Vrouwen workshops Mannen Workshops Sacred Sexuality
Zondag, 28 apr. om 10:30
Tibetan Healing Festival
Tibetan Healing Festival
Meditatie Creativiteit Ritueel
Vrijdag, 12 apr. om 18:00
De Stroming - Verblijf
Unveiling Intimacy
Meerdaagse retraites Tantra Vrouwen workshops
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl