Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Adem- en IJsbad sessie

Saturday 17 December 2022 van 14:00 tot 17:00

Stationsstraat 24, 1a, 1749 EH Warmenhuizen, Nederland

Over dit evenement

Wat gaan we doen?

Tijdens deze sessie starten we met een diepe begeleide ademsessie om compleet te ontspannen en daarna de strijd met jezelf aan te gaan in het ijsbad.

Hoe werkt dat?

Tijdens het ademen begeleid ik je in een bepaald ademritme. Door langere tijd in dit ritme te ademen zal je merken dat je in een diepe staat van ontspanning raakt. En meer bewustzijn over je lichaam creëert.

Het zorgt er ook voor dat er allerlei fysiologische processen gaan plaatsvinden in het lichaam en in de hersenen. In de hersenen zal het gebied dat we de pre frontale cortex noemen (het gebied dat zorgt voor ons logisch denken en dat stemmetje dat vaak de hele dag in je hoofd te horen is) tijdelijk verminderd bereikbaar is. Hierdoor krijgt je limbisch brein (ook wel het emotionele / zoogdieren brein) en het reptielen brein, meer ruimte. Dit kan ervoor zorgen dat er bepaalde emoties naar de voorgrond treden die je al langere tijd onbewust onderdrukt. Je geeft je lichaam letterlijk de kans om oude, vastzittende patronen op te ruimen. Hierdoor zal je na de sessie meer rust in je hoofd ervaren en minder stress in je lichaam. Ook trainen we stiekem het lichaam om efficiënter om te leren gaan met zuurstof in het lichaam. Als je vaker ademhalingsoefeningen zal doen dan kan je dit ook gaan merken in, bijvoorbeeld je sportprestaties.

Tegenwoordig merken veel mensen ook dat ze altijd ‘’AAN” staan. Dit gevoel is eigenlijk een stand van ons autonome zenuwstelsel dat vast blijft staan in de sympathische staat. Dit kennen veel mensen ook als de Fight / Flight (Freeze)staat. Deze staat van ons zenuwstelsel heeft vele voordelen en heeft ons evolutionair gezien veel gebracht. Door ons moderne leven staan we soms te vaak in deze stand en vergeten we hoe is het om in de parasympatische staat te zijn. Dit is de staat van ons zenuwstelsel die het lichaam in staat stelt om, bijvoorbeeld ons eten te verteren, maar ook om echt te ontspannen en in een Flow staat te komen waarin we met volle aandacht en aanwezigheid ergens van kunnen genieten. Het diepe ademen geeft ons zenuwstelsel kans om in deze staat te komen. Hierdoor zal je fysiek meer rust ervaren in je lichaam en geest.

En dat ijsbad dan?

Ja dat is best koud! Maar ik begeleid je hierin en jij stapt er pas in als jij de “JA” voelt.

Als je er dan in zit dan zal er een hele directe, fysieke stressreactie plaatsvinden in je lichaam. Door echter je ademhaling te reguleren zal je merken dat je snel in een staat van rust kan komen en wordt het, misschien, zelfs wel een beetje leuk in dat ijs.

De voordelen van een ijsbad zijn er vele. Maar wat het vooral doet is dat het je lichaam leert om beter om te gaan met onverwachte stressprikkels in het dagelijks leven waardoor je sneller naar een kalmere staat zal terugkeren.

Daarnaast zorgt het er ook nog voor dat er vet verbrand word! Dikke win dus.

Wat heb je nodig?
- Makkelijk zittende kleding
- yoga matje (als je deze niet hebt laat het even weten)
- badkleding en handdoek

Gezondheidsrisico's
Iedere gezonde volwassene (18+) kan meedoen aan deze sessie. Deelname wordt afgeraden bij zwangerschap, epilepsie of de ziekte van raynaud type II. Overleg bij medische aandoeningen of medicatiegebruik altijd met een medisch specialist voordat je je inschrijft. Deelname aan deze sessie is op eigen risico.

Saturday 17 December 2022 van 14:00 tot 17:00

Stationsstraat 24, 1a, 1749 EH Warmenhuizen, Nederland

Over de organisatie

“Struck down by the hammer of Thor to live from the heart”

1-op-1 ademcoaching en groepsessies.

Adem- en IJsbad sessie

Meer evenementen van Baseline Breathwork

Saturday, 04 Feb. om 13:30
Adem- en IJsbad sessie
Baseline Breathwork
Adem Ijsbad

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 19 Mar. om 14:00
Workshop Ademhaling Daniël The Healthman
Kokopelli Power
Breathwork Adem
Friday, 27 Jan. om 19:30
Laatste ticket! PLAY! Zwolle Verbinden met je eigen hart ❤️
Play! Zwolle
Tantra Hartsverbinding Adem
Monday, 20 Feb. om 19:00
Play Utrecht - verbonden ademen
Play Utrecht
Adem Lichaamswerk
Saturday, 18 Feb. om 11:00
Heartopening XL Party
Tantramassagetraining.nl
Tantra Adem Dansworkshop
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl